Pakollinen tauko nyt ohi! – edessä on iso peli Valkeakoskella

TPS:n Veikkausliigajoukkue palaa pelikentille yli 2,5 viikon tauon jälkeen perjantaina 16.10. Ja saman tien kyseessä onkin sitten eräs kauden tärkeimmistä otteluista. TPS lähtee nimittäin haastamaan FC Hakaa Valkeakosken Tehtaan kentälle klo 18.30 alkaen.

– Se on todella pitkä valmistautumisaika, varsinkin kun ollaan oltu vielä karanteenissa kaiken muun päälle. Nämä ovat olleet myös valmentajalle pitkiä päiviä. Kaikilla on ollut kova hinku takaisin, mutta ollaan tietysti oltu tiivisti joukkueen kesken yhteydessä. Pelaajat noudattivat karanteenin aikana omia ohjelmiaan. Koko joukkue on hoitanut velvoitteet hienosti ja positiivisella asenteella, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson kiittelee.

TPS pelaa Valkeakoskella jo neljännen peräkkäisen vierasottelunsa. Vieraskiertue venyi yhdellä ottelulla, koska TPS – SJK -ottelu jouduttiin siirtämään lokakuun lopulle. Palloseuran vieraskiertue alkoi kahdella tasapelillä FC Lahtea ja HJK:ta vastaan. Varsinkin HJK-vierailun lopun noususta jäi hyvä maku suuhun. Viimeisessä vierasottelussa Ilves sitten kylvetti TPS:ää lukemin 4-0.

Hakalla on takanaan yhtä pitkä tauko peleistä kuin TPS:llä, mutta joukkue on saanut sentään harjoitella yhdessä. Haka pääsi maaottelutauolle värikkäiden vaiheiden saattelemana, kun FC Honka kaatui Espoossa lukemin 1-2.

TPS ja Haka taistelevat tällä hetkellä ensi kauden Veikkausliigapaikasta. Haka (15 pistettä) on ennen perjantain ottelua suoran säilyjän paikalla kolmen pisteen marginaalilla ennen TPS:ää (12). Suoran putoajan paikalla on ollut lähes koko kauden RoPS (5). Perjantain asetelmat ovat siis äärimmäisen jännittävät.

Näiden joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Veritas Stadionilla Hakan 2-3-vierasvoittoon. Silloin tahtipuikkoa heilutti Haka-kärki Eero Markkanen, joka upotti pallon kahdesti Palloseuran verkkoon ja syötti vielä Hakan kolmannenkin osuman.

– Edellistä Haka-peliä on kelattu ja katsottu kyllä. Siinä oli myös paljon hyvää, vaikka hävittiin. Hakan saama pilkku sekoitti silloin kuvioita ja Markkanen aiheutti sen jälkeen paljon ongelmia meille. Tappio oli iso pettymys meille kaikille ja siitä jäi aika paljon myös jossiteltavaa. Nyt meillä on paikka kuitata, TPS-luotsi painottaa.

TPS joutui pitämään pitkän tauon yhteisharjoituksista, koska joukkueen sisältä löytyi reilut pari viikkoa sitten yksi koronatartunta. Tapaus jäi onneksi kuitenkin yhteen ja TPS-leiri jatkaa nyt omaa taisteluaan Veikkausliigapaikkansa eteen.

– Kaikki palasivat innoissaan yhteisiin harjoituksiin. Kaikki palasivat myös positiivisella asenteella. Ollaan treenattu nämä pari päivää hyvin, mutta siinä menee aina hetki, että osataan taas ottaa kunnolla kontaktia. Täytyy myöntää, että oli todella hienoa päästä treenikentälle takaisin, varsinkin kun tietää, että kaikki muut ovat treenanneet koko ajan. Ollaan nyt varmasti tehty kaikkemme, että oltaisiin perjantaina valmiina, Johansson tietää.

TPS:n pelaajatilanne on kuitenkin tällä hetkellä erinomainen ja valmennuksella on käytettävissä lähes kaikki vaihtoehdot joukkueen pitkäaikaispotilaita, Eliécer Espinosaa ja Jesper Karlssonia, lukuun ottamatta.

Elmo Heinonen ei ole vielä pelikunnossa, mutta Juho Lähde palasi yhteisharjoituksiin mukaan. Hänellä menee oma aikansa tuntuman saamiseen, Johansson vielä tarkentaa.

TPS pelaa Valkeakosken reissun jälkeen Veikkausliigassa runkosarjan loput neljä otteluaan Turussa, koska sen ainoa jäljellä oleva vieraspeli on kauden toinen Turun derby.

– Nyt kaikki keskittyminen on tietysti Haka-pelissä, mutta totta kai on positiivinen juttu, että ei tarvitse vähään aikaan matkustaa minnekään, Johansson kuittaa.

FC Haka – TPS on nähtävissä tuttuun tapaan myös Ruudussa: https://www.ruutu.fi/stream/3708152

Lisää uutisia