Paikallistaisto huipentaa kahden pelin viikon

TPS jatkoi nousukiitoaan maanantain kotiottelussa SJK Akatemiaa vastaan ja nousi kymmenennen perättäisen tappiottoman ottelun putken ansiosta sarjataulukossa neljänneksi. Kahden pelin viikko jatkuu lauantaina, kun TPS matkustaa Saloon ja kohtaa paikallisottelussa SalPan. Päävalmentaja Mika Laurikainen näkee, että paikallistaisto tuo asetelmiin oman mausteensa.

– Paikallispeleissä on pientä lisälatausta ja arvaamattomuutta, eli niitä pelejä on vaikeampi ennakoida ja asetelmat ovat tasaisemmat kuin mitä viime aikojen tuloksista voisi päätellä. Nyt mennään myös nurmelle, niin meidän täytyy pystyä sopeutumaan pelialustaan, mutta ennen kaikkea siihen, että siellä on vastassa paljon tuttuja pelaajia, kaikennäköisiä jännitteitä mitä tuossa on ollut ja se on iso peli Salossa. Luulen, että tunnelma tulee varmasti olemaan aika hieno, kun paikalla on paljon molempien kannattajia, Laurikainen pohtii.

TPS:n kuntokäyrän jyrkkä nousu alkoi juuri toukokuun 27. päivänä pelatusta edellisestä SalPa-ottelusta, jonka TPS voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen maalein 2-1. SalPan Michael Johnin ottelussa saama punainen kortti herätti jälkikäteen paljon keskustelua, mutta Laurikaisen mielestä se ei tulosta vääristä.

– Se oli tasainen peli, mutta me ansaitsimme silloin voiton. Siinä toki oli paljon spekulaatiota tuomarivirheistä sun muista, mutta pelillisesti olimme silloin Kupittaalla parempia, Laurikainen toteaa.

TPS on paukuttanut tappiottoman putkensa aikana hurjan kasan maaleja, sillä pallo on löytänyt tiensä vastustajan verkkoon keskimäärin noin kolme kertaa ottelua kohden. Tähän TPS ei kuitenkaan voi tuudittautua, sillä SalPan verkkoa ei ole viime aikoina erityisen ankarasti pöllytelty.

– SalPa puolustaa todella hyvin ihan jos koko sarjankin tasolla ajatellaan. Puolustus on hyvin organisoitu ja heillä on hyviä puolustavia pelaajia. Heille ei ole helppo tehdä maalia. Peli tulee vaatimaan todella hyvän ja keskittyneen valmistautumisen, Laurikainen sanoo.

Vaikka ottelun asetelmat ja lataus on hieman erilainen, niin Laurikainen valmennusryhmineen aikoo jatkaa hyväksi havaitulla tiellä.

– Emme me omasta hommasta aio paljoa poiketa. Nopeita hyökkäyksiä ja siihen vastapainoksi hyvää pallonhallintaa. Uskon, että pystymme puolustamaan samalla tavalla kuin olemme nyt puolustaneet, eli kyse on siitä, että saammeko maaleja aikaan, Laurikainen uskoo.

La 5.8. klo 16.00 SalPa–TPS, Salon Urheilupuisto, Salo.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia