Päävalmentaja Petteri Joensuu siirtyy TPS:n tyttöjen valmennuspäälliköksi

TPS:n naisten edustusjoukkueen nykyinen päävalmentaja Petteri Joensuu jättää tehtävänsä tämän kauden jälkeen. Joensuu nimitettiin TPS:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi marraskuussa 2018.

37-vuotias Joensuu kuitenkin jatkaa seuran palveluksessa, mutta hänen toimenkuvansa muuttuu ja hän siirtyy TPS:n tyttöjen uudeksi valmennuspäälliköksi. Joensuu korvaa tehtävässään Sami Haltian, joka on toiminut valmennuspäällikkönä viimeisen vuoden ajan. Joensuun sopimus on 1+1-vuotinen.

– Naisten edustuksen kanssa on ollut upea vuosi, jonka haluamme päättää tietysti kunnialla. On hieno asia, että seura panostaa kunnolla myös jatkossa tyttöjen jalkapalloon. Tämä uusi toimenkuva sopii nyt tähän tilanteeseen ihan uutena haasteena paremmin, Joensuu uskoo.

Joensuun alaisuuteen kuuluvat jatkossa kaikki TPS:n tyttöjen eri juniori-ikäluokat. Hän ottaa lisäksi seuran T15-ikäluokan joukkueen vastuuvalmentajan tehtävät itselleen.

– Haluamme toimintaamme myös entistä enemmän suunnitelmallisuutta ja sitä kautta jatkuvuutta. Meillä on hyviä nuoria tyttöjä kasvamassa kohti edustusjoukkuetta ja sitä polkua haluamme edelleen vahvistaa. Yhteistyö koko seuran sisällä toimii erinomaisen hyvin, Joensuu kiittelee.

– Tyttöjen toiminnassa oli jossain vaiheessa pieni suvantovaihe päällä, mutta nyt meillä on taas kaikissa ikäluokissa omat joukkueet. Koko toiminta on positiivisessa kasvussa ja meidän pitää vahvistaa entisestään asemaamme tämän alueen ainoana tyttöjen kilpaseurana. On ihan loistava asia meidän kannaltamme, että löysimme tehtävään ammattilaisen seuramme sisältä, TPS juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Leena Allen painottaa.

Joensuun valmentama TPS sijoittuu Naisten liigassa tällä kaudella seitsemänneksi. TPS päättää kautensa lauantaina 19.10. kotiottelulla Tampereen Ilvestä vastaan.

TPS käy parhaillaan neuvotteluja myös naisten edustusjoukkueen uudesta päävalmentajasta ja seura tiedottaa heti asiasta, kun ratkaisuihin päädytään. Kun uusi naisten päävalmentaja on nimetty, aloittaa TPS myös uuden joukkueen kokoamisen naisten liigakaudeksi 2020.

Joensuu toimi ennen TPS:ään tuloaan ÅIFK:n valmennuspäällikkönä. Hänellä on valmentajana UEFA:n A-lisenssi.

Lisää uutisia