Päävalmentaja Johansson tyytyväinen IFK-pelin antiin

TPS kohtasi lauantaina IFK Mariehamnin harjoitusottelussa Wiklöf Holding Arenalla. Kotijoukkue IFK Mariehamn voitti ottelun lukemin 1-0. IFK:n voittomaalin viimeisteli Frankline Okoye ottelun 63. minuutilla.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson oli positiivisesti yllättynyt joukkueensa pelivalmiuteen ja aktiivisuuteen, vaikka takana oli peräti kolmen viikon tauko peleistä. Johanssonin mukaan TPS aloitti ottelun erinomaisesti ja päätti myös lauantain ottelun erinomaisesti. Haasteellisemmat jaksot osuivat ottelun keskivaiheille. 

– Erittäin positiivinen peli kokonaisuudessa, joka aloitettiin heti hyvin. Muoto toimi, syötöt meni perille ja vastaiskut toimi. Sitten tuli vastapainoksi myös muutama sellainen jakso, jolloin IFK Mariehamn sai enemmän palloja ja loi pari maalipaikkaa. IFK teki toisella puoliajalla maalinsa kulmasta, kun ei vaan saatu purettua palloa alueelta. Näitä sattuu välillä. Meillä oli jopa paremmat maalipaikat, Johansson pani merkille.

– Olen erittäin tyytyväinen myös viimeiseen varttiin, jolloin uskallettiin syötellä ja luoda paikkoja ja painetta. Tämä oli ensimmäinen treenipeli kolmeen viikkoon, joten täytyyhän tässä olla tyytyväinen. Pitää muistaa myös, että vastustaja oli voittanut juuri Ilveksen ja SJK:n. Meidän vaihdot oli aika lailla sovittuja ennakkoon. Pelaajat tarvitsevat nyt myös täysiä 90-minuuttisia. Oli sovittu etukäteen, että Elmo (Heinonen) ja Alim (Moundi) tulee kentälle vain jos on pakko. Oli itsekin hienoa olla penkin päässä ohjamassa peliä ja huudella vähän erotuomareille. Tässä päästiin kaikki taas mukaan sellaiseen pelaamisen rytmiin, Johansson hehkutti.

– Harmittaa oikeastaan vain kaksi asiaa. Harmittaa pelaajien puolesta se, ettei tehty itse maalia ja saatu tasuria vähintään. Ja yleisellä tasolla se erikoistilannemaali. Jätkät oli pirteitä ja saatiin paljon onnistumisia. Joukkuetta vielä vahvistetaan, että saadaan vielä lisää vaihtoehtoja kokoonpanoon, TPS-luotsi muistutti.

TPS:n kokoonpano Maarianhaminassa: Jere Koponen – Juhani Pikkarainen – Rasmus Holma – Samba Benga – Juri Kinnunen – Atte Sihvonen – Jesper Karlsson – Kalle Taimi (84. Severi Pöysä) – Oskari Jakonen (60. Jasper Jalonen) – Santeri Pohjolainen (46. Joakim Latonen)  – Albijon Muzaci (60. Bamba Kalabatama)

Lisää uutisia