Paatelainen valitsi Hradeckyn maalille Unkaria vastaan

Tanskalaisen Bröndby IF:n ykkösmaalivahti, TPS-kasvatti, Lukas Hradecky pelaa ensimmäisen EM-karsintaottelunsa Budapestissä perjantaina Unkaria vastaan. Suomen aiemmissa peleissä tolppien välissä on ollut Niki Mäenpää.

Reilun viikon päästä 25 vuotta täyttävä Hradecky on torjunut edellisen kerran virallisessa karsintapelissä Ranskaa vastaan MM-karsintojen kotiottelussa.

– Siitä on aikaa, kun olen pelannut viimeksi karsinnassa. Olen todella tyytyväinen, että pelaan tässä tärkeässä pelissä. Pääsen näyttämään, mitä osaan ja vahvuuteni kentällä, Hradecky tunnelmoi YLE:n kotisivuilla.

– Olen kehittynyt maalivahtina ja ihmisenä ja koen olevani valmis kentälle, hän vielä totesi.

Suomen joukkueessa on peräti kahdeksan pelaajaa, jolla on TPS-taustaa tavalla tai toisella . Hradeckyn lisäksi myös FC Lahden maalivahti Henrik Moisander on TPS-kasvatti. Henrikin kaksoisveli Niklas on tietysti Suomen  A-maajoukkueen kapteeni.

TPS-kasvatti Jere Uronen vahvistaa Suomen puolustusta. Maskun kasvatit Riku Riski ja Kasper Hämäläinen ovat saaneet viimeisten juniorivuosien sekä aikuisten sarjojen kasvatuksen TPS-paidassa.

Jarkko Hurme toimi jopa TPS:n kapteenina ja TPS-taustaa löytyy juniorivuosilta myös FSV Frankfurtin Joni Kaukolta.

Lisää uutisia