Otteluennakko: Ykkösen ottelu TPS – EIF tiistaina 22.6. klo 18.30

Oman joukkueen odotukset:
”Kotivoitto ja hyvä onnistunut peli kotiyleisön edessä, siinä tiistain päätavoite. Meidän pitää saada vieraspelien tuloskunto vihdoin myös kotikentälle. Kupittaalla on ollut vaikeaa, vaikka meillä on ollut kyllä maalipaikkoja riittävästi. On hienoa, että saadaan vihdoinkin yleisöä paikalle ja se tuki taakse. Nyt vastaan tulee kova ja mielenkiintoinen jengi, se on kova testi meille. Puolustuspelimme on toiminut nyt erittäin hyvin, takana on kaksi nollapeliä, siitä on hyvä jatkaa”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson summaa.

Ennakkoarvio vastustajasta:
”EIF ilmoitti ennen kauden alkua tavoittelevansa Veikkausliiganousua. Niillä onkin ollut hyvä alku, vaikka viime peli meni tuloksellisesti alle odotusten. EIF on hyvin koottu joukkue, jonka liigatoiveilla on varmaan myös katetta. Joukkue pelaa positiivisella tyylillä, mutta on vaarallinen myös nopeilla vastahyökkäyksillään. Tuntuu, että siellä on sellainen hyvä meininki. Me tiedämme omakohtaisesti myös joukkueen vahvuudet, koska hävisimme heille talvella Suomen Cupissa”, Johansson muistuttaa.

Kilpailutilanne:
Sekä EIF että TPS ovat ilmoittaneet ennen Ykkösen kauden alkua, että niiden tavoitteena on nousta Veikkausliigaan. EIF on aloittanut sarjan hieman ailahdelleen, mutta silti joukkue on edelleen sarjataulukon neljäntenä. TPS:n heikohko alku on saanut Turussa melkoisen myrskyn aikaiseksi, mutta silti Palloseura on ainoastaan kaksi pistettä EIF:n perässä. Jos TPS pystyisi tiistaina kaatamaan EIF:n, olisi se jo suorastaan mainioissa kyttäysasemissa sarjakärjen takana. Turussa odotetaan jo heinäkuuta, jolloin Kasper Hämäläinen liittyy joukkueen mukaan. Oletettavaa on, raitapaidat ovat muutenkin aktiivisia siirtomarkkinoilla, sillä Sonny Hiltonin lainasopimuksen päättyminen sijoittuu samaan aikaan. Sitä ennen TPS kohtaa kuitenkin vielä EIF:n jälkeen HJK Klubi 04:n, Gnistanin sekä VPS:n. 

TPS:n poissaolijat: Elmo Heinonen, Oskari Jakonen, Samuel Mahlamäki, Alim Moundi, Onnipekka Pajula, Roope Pakkanen ja Juhani Pikkarainen.

”Pienellä porukalla taas mennään, pitää antaa taas mahdollisuus uusille. Loukkaantumistilanne paheni Rovaniemellä, en ole koskaan ennen ollut tällaisessa tilanteessa. Tehdään kuitenkin nyt kaikkemme, on ollut pakko vetää tempoa treeneissä alas. Kallen (Taimi) ja Joken (Latonen) paluut olivat tietysti hienoja juttuja, mutta täytyy katsoa heidänkin tilanteet erikseen ennen tiistaita”, Johansson tarkentaa.

Seuraa häntä:
Englantilaista väkkärää, Sonny Hiltonia, kannattaa seurata tiiviisti nyt, kun se vielä on mahdollista. Monipuolisen Hiltonin lainasopimus umpeutuu valitettavasti heinäkuun puolessa välissä. Fulhamin hyökkäävälle keskikenttäpelaajalle olisi kyllä seurassa käyttöä sen jälkeenkin. TPS-luotsi Jonatan Johansson ylisti Hiltonia erityisesti voitokkaan sunnuntaisen RoPS-ottelun jälkeen. TPS-valmennus joutui nimittäin muovaamaan kokoonpanoa muutaman yllättävän loukkaantumisen jälkeen ja muuttamaan samalla myös Hiltonin roolia ja pelipaikkaa useampaankin eri otteeseen. Tuo sopeutuvaisuus on joukkueelle kullanarvoista tällä hetkellä, kun liian moni pelaaja on edelleen toipilaana ja koettaa parsia itseään pelikuntoon.

Erikoista:
Todella kimurantti ja tasainen Ykkösen kärkitaistelu sai taas mielenkiintoista jatkoa, kun sarjakärki FF Jaro ja TPS voittivat omat tärkeät vierasottelunsa. Samaan aikaan EIF, VPS ja KPV puolestaan hävisivät yllättäen ottelunsa. Erityisesti VPS:n ja KPV:n romahdukset samoin 3-0-lukemin olivat kovan luokan shokkeja varmaan seuroille itselleen. VPS:lle tappio oli vasta kauden ensimmäinen ja KPV on ajautunut jopa sarjataulukon jumbosijalle. Ihan samanlainen yllätys oli myös EIF:n kotitappio HJK Klubi 04:lle. Stanislav Efimov ampui EIF:n johtomaalin Tammisaaressa jo ottelun 3. minuutilla. Toisella jaksolla HJK Klubi 04 tuli ihan uudella ilmeellä peliin, iski kaksi maalia ohi hölmistyneen EIF-puolustuksen, ja voitti lopulta ihan ansaitusti ottelun. EIF hyytyi ottelun toisella puolikkaalla aika pahasti. TPS nappasi puolestaan kauden toisen täyden pistesaaliinsa aina hankalalta RoPS:lta Albijon Muzacin maalilla.

Historiaa:
Myös EIF:n historiasta löytyy yksi pääsarjakausi, mutta siitä onkin sitten jo hieman aikaa. Tammisaarelaiset räpelsivät kaikkien aikojen ainoan Mestaruussarjakautensa vuonna 1933. EIF pelasi tuona kautena muiden joukkueiden tapaan 14 ottelua, mutta se hävisi ne kaikki maalierolla 11-83. EIF:n pääsarjataival on siis tuon yhden ainoan kauden mittainen ja joukkue pitää sen kauden saavutuksellaan pääsarjatason maratontaulukon jumbosijaa. EIF:n edellä on 76 suomalaista jalkapalloseuraa, muun muassa tilaston toisen oleva TPS. Kauden 1933 Mestaruussarjassa pelasi myös TPS, joka sijoittui sarjassa neljänneksi saldolla 5-4-4. Huomionarvoista muuten on, että TPS lähti hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa tasan vuotta myöhemmin. TPS:n putoaminen oli siinä vaiheessa koko seurahistorian ensimmäinen.

Muistitko vielä, että:
TPS ja EIF kohtasivat Ykkösen kauden 2017 avausottelussa Veritas Stadionilla 29. huhtikuuta. TPS – EIF kuitenkin keskeytettiin liian talvisten olosuhteiden vuoksi ottelun tauolla. TPS ja EIF ehtivät pelata ottelun ensimmäisen puoliajan sankassa räntäsateessa ja tauolle mentiin tilanteessa 1-1. TPS:n 1-0-maalista vastasi Jonni Peräaho ja EIF:n tasoituksen viimeisteli Felix de Bona. Otteludelegaattina toiminut Petteri Kari kuunteli ottelun tauolla molempien joukkueiden valmentajia ja kapteenistoa. Sen palaverin seurauksena matsi päätettiin keskeyttää ennen toisen puoliajan alkua. Kentän liukkaus teki pelialustasta niin vaarallisen, että ottelun jatkamiseen olisi joukkueiden mielestä liittynyt liikaa riskejä. Petteri Kari kunnioitti molempien joukkueiden tahtoa ja päätti keskeyttää pelin. TPS – EIF pelattiin uudestaan kesäkuun 14. päivä ja Palloseura jysäytti taululle tylyt 6-0-lukemat. Raitapaitojen kausi oli muutenkin napakymppi, sillä syksyllä juhlittiin Espoossa paluuta takaisin Veikkausliigaan.


TPS – EIF -ottelun liput myy Tiketti: https://www.tiketti.fi/fc-tps-2021-kotiottelut-veritas-stadion-turku-lippuja/75226?b=1

Ottelun infopaketti: https://fc.tps.fi/paivitetty-infopaketti-ti-22-6-tps-eif-otteluun

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Miesten Ykkösen ottelut suorana. TPS – EIF -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3850836

Lisää uutisia