Otteluennakko: Ykkösen ottelu PK-35 – TPS sunnuntaina 6.6. klo 18.30

Oman joukkueen odotukset:
”Meillä on edessä kaksi erittäin tärkeää peliä vieraissa, ensin PK-35 ja sitten RoPS. On ehkä hyväkin, että meillä on kesäkuussa vain kolme peliä, että voidaan saada loukkaantuneita takaisin. Se on selvä, että nyt pitää saada pisteitä. Suurin tehtävä on saada tulosta. Meidän täytyy organisoida oma pelaamisemme erikoistilanteissa sekä hyökkäys- ja puolustuspäässä. Viisi pistettä ei ole tässä vaiheessa tarpeeksi, mutta vieraspelit ovat menneet ihan ok. Sarjahan on tasainen, kaikki ovat pelanneet vähän ristiin. Nyt pitää mennä taistelemaan ne pisteet, sen pitää näkyä jokaisesta pelaajasta. Me uskomme ja luotamme omaan pelisysteemiimme, emmekä lähde muuttamaan sitä. Jotain pientä hienosäätöä voi tulla, mutta pääperiaatteista pidetään kiinni. Perjantaina harjoitellaan ja lauantaina herkistellään sekä käydään viimeiset yksityiskohdat läpi”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson alleviivaa.

Ennakkoarvio vastustajasta:
”Me tiedämme erittäin hyvin, miten PK-35 pelaa. PK-35 on hyvin organisoitu joukkue, joka pelaa pääasiassa vastahyökkäyspeliä. He pelaavat siis aika suoraviivaisesti ja nopeasti, vastahyökkäykset lähtevät vauhdilla ja palloa koetetaan saada heti toppareiden taakse. Se on varmasti järkevää, sillä heillä on juoksuvoimaa. PK-35 on erittäin vaarallinen myös erikoistilanteissa, jotka antaa Daniel Rantanen. Me ollaan katsottu kaikki PK:n pelit, niillä on tärkeä Klubi-voitto alla. HJK Klubi 04 oli siinä pelissä vaarallinen. Me tarvitsemme kuria ja kärsivällisyyttä”, Johansson tietää.

Kilpailutilanne:
PK-35 nousi täksi kaudeksi Ykköseen. Pääkaupunkiseudun laaja juniorimylly tuottaa vuodesta toiseen huippupelaajia. Pääkaupunkiseudulta on tälläkin kaudella molemmilla kahdella ylimmällä sarjatasolla kolme joukkuetta. PK-35 on aloittanut sarjan kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Helsinkiläiset ovat voittaneet kauden avauskierroksella MuSan, ja viimeksi HJK Klubi 04:n. Väliin mahtuvat tappiot EIF:lle ja RoPS:lle. PK-35 ja TPS tasasivat pisteet helmikuussa Suomen Cupissa LähiTapiola Areenalla. TPS tarvitsee kipeästi nyt voittoja, jotta sarjan kärkipää pysyisi iskuetäisyydellä. PK-35 on aloittanut sarjan aika odotetusti ja helsinkiläisleirissä kyllä tiedetään Palloseuran kasvaneet paineet. TPS on pelannut toistaiseksi paremmin vieraissa, kuin kotona.

TPS:n poissaolijat: Elmo Heinonen, Oskari Jakonen, Joakim Latonen, Samuel Mahlamäki, Onnipekka Pajula, Roope Pakkanen ja Kalle Taimi.

”Valitettavasti PK-peliin ei vielä saada ketään takaisin vielä. Se tarkoittaa sitä, että joukkueessa ei ole nyt tarpeeksi sisäistä kilpailua”, Johansson tarkentaa.

Seuraa häntä: Keskikenttäpelaaja Santeri Pohjolaisen vastuu kasvaa hiljalleen koko ajan. Pohjolainen debytoi jo viime kaudella Veikkausliigassa syyskuun alun kotiottelussa Hakaa vastaan. Hän on esiintynyt kentällä nyt Ykkösessäkin jo kolmessa ottelussa. JIPPO-ottelussa hän meinasi avata maalitilinsä, mutta laukaus kilpistyi valitettavasti Rasmus Holman selkämykseen. 18-vuotias Pohjolainen on vahvasti myös oman ikäluokkansa maajoukkuekuvioissa mukana.

”Kun peliaikaa ja sitä myötä itseluottamusta tulee lisää, nousee hänen roolinsa joukkueessa varmuudella. Me uskomme häneen, hän on toivottavasti avauksen mies mahdollisimman nopeasti”, Johansson toteaa.

Historiaa: PK-35 pelasi kaikkien aikojen ensimmäisen Veikkausliigaottelunsa 4.5.1998. Sarjanousija PK-35 vei yllättäen täyden pistepotin MYPAn vieraana lukemin 0-2. Pasi Rautiaisen valmentaman PK-35:n maaleista vastasivat Kalle Lehtinen sekä TPS:n San Siro -sankareihin kuulunut Tommi Paavola. PK-35:n historiallisen liiga-avauksen kokoonpano vilisi Pääkaupunkiseudun sen ajan pelaajapersoonia. PK-35:n kokoonpano Anjalankosken Saviniemssä: Pasi Laaksonen, Erik Holmgren, Jarno Tuunainen, Anssi Viren, Jani Myllyniemi, Sami Ylä-Jussila (89. Tuomas Brinck), Petri Helin (C), Rami Rantanen, Tero Pilvi (74. Mikko Simula), Tommi Paavola, Kalle Lehtinen (85. Timo Salo).

Muistitko vielä, että: Ykkösen kausi 2015 päättyi Vantaan Myyrmäellä otteluun PK-35 – TPS. Panoksena oli Ykkösen toinen sija ja samalla liigakarsintapaikka. TPS:n olisi pitänyt voittaa, jotta se olisi noussut sarjakakkoseksi ohi PK-35:n. Palloseura ei pystynyt kuitenkaan venymään voittoon PK-35:stä, vaan ottelu päättyi kovan väännön jälkeen 0-0-tasapeliin. Loppulukemat merkitsivät sitä, että TPS sijoittui Ykkösessä lopulta kolmanneksi. TPS:n voittojen, tasapelien ja tappioiden saldoksi kauden 2015 osalta tuli 14-7-6. PS Kemi nousi tuolloin suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2016. Shefki Kuqin valmentama PK-35 voitti lopulta kaksiosaisessa liigakarsinnassa kotkalaisen KTP:n ja nousi Veikkausliigaan.

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Miesten Ykkösen ottelut suorana. PK-35 – TPS -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3843972

Lisää uutisia