Otteluennakko: Ykkösen ottelu MP – TPS su 23.5. klo 18.30

Oman joukkueen odotukset:
”On ihan selvä asia, että me haemme nyt kaikin keinoin sitä avausvoittoa sarjassa. Meillä oli keskiviikkona analyysipäivä, kävimme todella tarkkaan Jaron-pelin läpi. Torstai pidettiin kokonaan vapaana, perjantaina ja lauantaina taas ollaan kentällä. Kyllä meille kaikille selvisi, miksi me ei maanantaina voitettu. Se on käyty nyt huolella läpi. Olemme käyneet myös läpi, miten MP:tä pystytään haavoittamaan. Meidän pitää parantaa erityisesti omaa boksipelaamistamme molemmissa päissä, nyt ei saa tulla sellaisia virheitä kuin maanantaina”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa.

Ennakkoarvio vastustajasta:
Juha Pasoja on kokenut valmentaja ja MP on aloittanut kauden hyvin. Joukkue kaatui viimeksi Helsingissä lähinnä huonoon alkuun. Mikkeli on myös aina ollut vaikea paikka mennä pelaamaan, muistan se jo omilta pelaaja-ajoilta. MP saa ottaa myös ihan hyvin jo yleisöä mukaan, mikä vaikuttaa tietysti tapahtuman luonteeseen. MP:llä on wing backit ja sieltä on tiedossa paljon keskityksiä maalille. Palloa pelataan erityisen paljon laitojen kautta. MP:ssä on muutama erityisen hyvä yksilö. Joukkue palaa myös nopeasti muotoon kentällä, kun pitää ottaa vastaan”, Johansson tietää.

Kilpailutilanne:
TPS on kohdannut kolme kovaa pohjalaista joukkuetta ja saldona on kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Katsoo asiaa mistä päin tahansa, niin se on pettymys joukkueelle, jonka tavoitteena on liiganousu. TPS tarvitsee nyt ehdottomasti kauden avausvoiton, että sarjan kärkipää ei pääsisi karkaamaan liian kauas. Juha Pasojan valmentama MP on pelannut puolestaan hieman ailahtelevasti. Rovaniemeltä lähti matkaan arvokas vieraspinna ja Mikkelissä kaatui heti perään kärkikastiin veikattu EIF luvuin 2-1. Kauden kahteen ensimmäiseen otteluun nähden viime kierroksen 3-1-tappio Klubi 04:lle oli iso pettymys. MP:n yleisökapasiteetti on sunnuntaina jo 1.100 katsojaa, mikä on tietysti erittäin hieno asia ja tuo aivan uutta sähköä koko ottelutapahtumaan.

TPS:n poissaolijat: Oskari Jakonen, Bamba Kalabatama, Samuel Mahlamäki, Onnipekka Pajula, Roope Pakkanen ja Kalle Taimi

”Nämä ovat varmuudella pois, mutta pientä vammaa on ollut muutenkin. Meillä on myös Mikkelissä erittäin nuori vaihtopenkki”, Johansson paljastaa.

Seuraa häntä:
Alim Moundilla ei ollut ihan se paras pelipäivä viime maanantaina Jaroa vastaan. On kuitenkin melkoisen varma asia, että hänen suoritusvarmuutensa ja -tasonsa tulee nousemaan Mikkelissä. Moundi on todellinen ammattimies, eikä hän pelaa kahta virheiden sävyttämää ottelua peräkkäin. Moundi on parhaimmillaan TPS:n keskikentän ikiliikkuja, jolla on valtava työmoraali sekä laaja liikkumasäde. Tätä Moundia kaikki haluavat nähdä myös Mikkelissä.

Erikoista:
TPS ja MP pelasivat samaan aikaan Ykkösessä kaudella 2015. TPS teki Ilkka Mäkelän valmentamasta MP:stä kuitenkin selvää jälkeä kaikissa kolmessa keskinäisessä ottelussa. Erikoista oli se, että kaikki kolme ottelua pelattiin eri kentällä. Palloseura voitti ensimmäisen kohtaamisen Paavo Nurmen Stadionilla toukokuussa 5-0. Heinäkuussa TPS oli parempi Mikkelin Urheilupuistossa lukemin 0-2. Syyskuussa TPS voitti vielä Urheilupuiston yläkentällä 2-1. Kauden päätteeksi Palloseura pääsi liigakarsintojen porteille, mutta pullahti päätöskierroksella kuitenkin kolmanneksi PS Kemin ja PK-35:n taakse. MP jäi sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi ja lähti hakemaan vauhtia Kakkosesta. MP pystyi saalistamaan kauden aikana ainoastaan viisi voittoa. Kaksi voitoista tuli FC Jazzilta.

Historiaa:
TPS ratkaisi vuoden 1971 Suomen mestaruuden kauden päätöskierroksella Mikkelin Urheilupuistossa. Palloseura pelasi loppukaudesta kymmenen pelin jakson häviämättä kertaakaan. Raitapaidat nousivat takaisin kärkeen, mutta se ei kuitenkaan johtanut sarjaa missään vaiheessa yli pisteen marginaalilla. Palloseura matkusti päätöskierroksella Mikkelin Pallo-Kissojen vieraaksi, mutta HIFK ja KPV väijyivät vain pisteen päässä takana. Turkulaiset matkustivat Mikkeliin sankoin joukoin ja meno lähti välillä vähän lapasesta. ”Kävi niin kuin usein paineiden alla käy, hallittiin ihan täysin peliä, mutta mikään ei onnistunut. Toinen tappeli vastaan ja ylitti itsensä ja niin jäätiin maalittomaan tasapeliin. Tiedettiin etukäteen hyvin, että vain voitolla mestaruus on varma. Sitten joku seuran johtohenkilö tuli sanomaan, että HIFK oli jäänyt myös tasapeliin Lahdessa. Kopissa vasta kuultiin, että ollaan mestareita, eikä jouduta uusintaotteluun enää, Pauno Kymäläinen naurahtaa. ”Joku seuran johtohenkilö” oli siinä tilanteessa seuran silloinen tiedottaja Heikki Mäki. ”Se on yksi hienoimmista muistoista seurassa. Joukkue oli painunut jo päät painuksissa pukukoppiin. Sitten tuli se kuulutus, että myös HIFK oli jäänyt tasapeliin. Seisoin nuorena miehenä pukukopin oviaukolla ja löin pääni siinä rytäkässä kattoon”, Mäki muistaa.

Muistitko vielä, että: 
Hyökkääjä Shefki Kuqi ja maalivahti Jussi Jääskeläinen ovat ponnistaneet koko kansan tietoisuuteen ja maajoukkuepaitaan MP:n kasvatteina. Kuqi pelasi MP:n Veikkausliigajoukkueessa kausina 1995-96 yhteensä 50 ottelua ja viimeisteli niissä kymmenen maalia. Sen jälkeen tie vei Klubin ja Jokereiden kautta brittikentille. Kosovon härkänä tunnettu Kuqi saapui Suomeen Kosovosta 1990-luvun alussa. Suomen kansalaisuuden hän sai vuonna 1999. Hän voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden Jokereiden paidassa kaudella 2000. Jääskeläinen puolestaan debytoi Veikkausliigassa MP:n paidassa vain 17-vuotiaana jo kaudella 1992. Hän edusti kuitenkin Mikkelin sinipaitoja myös Kuqin kanssa samaan aikaan kaudella 1995. Sen jälkeen tie vei VPS:ään kahdeksi kaudeksi ja sieltä sitten Englannin Valioliigaseura Boltoniin. Kuqi pelasi urallaan yhteensä 62 A-maaottelua, eikä Jääskeläinen jäänyt paljoa jälkeen 56 A-maaottelullaan.

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Miesten Ykkösen ottelut suorana. MP – TPS -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3843940

Lisää uutisia