Otteluennakko: Suomen Cupin Ykkösen B-alkulohkon ottelu TPS – PK-35 la 20.2. klo 13.00

Oman joukkueen odotukset:
”Tämä harjoitusviikko on mennyt erittäin hyvin, alkuviikosta testattiin kaikki uudemmat pelaajat. Me olemme valmistautuneet hyvin tähän peliin, MuSa-pelissä varsinkin avausjaksolla oli paljon sellaista, mitä haluamme mukaan myös tähän. Me emme ole päästäneet yhtään pelitilannemaalia ja siitä koetetaan pitää kiinni. Koponen on enää tämän pelin pois ja pääsee pian mukaan. Jepa (Karlsson), Kalle (Taimi) ja Rasse (Holma) ovat kokoonpanossa mukana, mutta he aloittavat todennäköisesti vaihdossa. Kaikki eivät ole vielä täydessä pelikunnossa. Onnipekka Pajulalla on vanha vamma, hänet joudutaan operoimaan maaliskuussa. Palaamme siihen asiaan ja toipumusennusteisiin tarkemmin myöhemmin. Olemme jatkopaikan suhteen lauantaina pakkovoiton edessä, mutta lohkovoittokin on meille vielä ihan mahdollinen”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson ennakoi.

Ennakkoarvio vastustajasta:
”PK-35 on ottanut kahdesta ottelusta kaksi voittoa, se kertoo heistä paljon. Me tiedämme erittäin hyvin, miten PK-35 pelaa. He ovat pelanneet kaksi ensimmäistä otteluaan todella kovalla itseluottamuksella. PK-35:n pelaamisesta huokuu myös erinomainen joukkuehenki ja työmoraali. He pelaavat aika suoraviivaisesti ja nopeasti, vastahyökkäykset lähtevät vauhdilla ja palloa koetetaan saada heti toppareiden taakse. Se on varmasti järkevää, sillä heillä on todella juoksuvoimaiset kärjet. PK-35 on ollut tehokas myös erikoistilanteissa”, Johansson tietää.

Kilpailutilanne:
Ykkösen B-alkulohkon lopulliset sijoitukset ratkaistaan lauantaina. TPS on jatkopaikan suhteen joka tapauksessa pakkovoiton edessä, sillä PK-35 on voittanut molemmat ottelunsa. Nollasta pisteessä oleva MuSa ja TPS:n kaatanut EIF ottavat jo varaslähdön perjantai-iltana. TPS:n pitää voittaa PK-35 kahdella maalilla, jotta se pystyisi kiipeämään sen ohi mahdolliseen lohkovoittoon. Loput riippuu sitten perjantain MuSa-EIF -ottelun lopputuloksesta. TPS olisi toki lohkokakkosenakin vahva kandidaatti jatkopeleihin. Kokonaisuudessahan kunkin kolmen lohkon voittajat ja kaksi parasta toiseksi sijoittunutta joukkuetta jatkavat muiden joukkueiden mukana neljännesvälierävaiheeseen.

TPS:n poissaolijat: Jere Koponen, Onnipekka Pajula ja Juhani Pikkarainen

Seuraa häntä:
Puolustaja Kalle Taimi on TPS:n kokoonpanossa lauantaina ensimmäistä kertaa. Avauksessa häntä ei vielä nähdä, mutta kentällä varmasti jossain vaiheessa ottelua. Kaarinalaislähtöinen Taimi on seuralta korkean profiilin hankinta ja kaiken kukkuraksi hän on vielä oman seutukunnan kasvatteja. Taimi on pelannut Veikkausliigassa viimeisenä viitenä kautena yhteensä 99 ottelua. Häntä on kaavailtu nimenomaan laitapuolustajan tontille.

Erikoista:
TPS jalkapallo on kohdannut kahden kuukauden sisään kolme suru-uutista, kun juniorivalmentaja Klaus Blomroos, entinen Suomen mestaripelaaja Rauli Nummi sekä seuran pitkäaikainen taustavaikuttaja Tapani Suvinen ovat menehtyneet lyhyen ajan sisään. TPS kunnioittaa heidän kaikkien muistoaan lauantaina, pelaamalla surunauhat käsivarsissa.

Historiaa:
PK-35 on siitä erikoinen joukkue, että sillä on ollut historiansa aikana peräti kolme eri kotipaikkaa, eli Viipuri, Helsinki ja Vantaa. PK-35 perustettiin syyskuussa 1935 Viipurin Pallokerhona. 2. maailmansodan jälkeen Helsinkiin päätyneet viipurilaiset päättivät jatkaa seuran toimintaa uudessa kotikaupungissa nimellä PK-35. Uusi perustamiskokous järjestettiin tammikuussa 1948. Seuran nimeksi vaihtui Pallokerho-35, sillä Neuvostoliitto ei suvainnut sodassa menetettyjen paikkakuntien nimien käyttöä. Seura säilytti kuitenkin Karjalan maakunnan värit, punaisen ja mustan. Ensimmäinen kausi Veikkausliigassa päättyi kolmanteen sijaan ja eurocup-paikkaan kauden 1998 päätteeksi. PK-35 ylsi myös Suomen cupin finaaliin, jossa paikallisvastustaja HJK oli vahvempi lukemin 3–2. Jokerien omistaja Hjallis Harkimo osti PK-35:n edustusjoukkueen ja muutti seuran nimeksi FC Jokerit kaudeksi 1999. PK-35 jatkoi puolestaan pelaamista alasarjoissa, mutta nousi kauden 2004 päätteeksi jo Ykköseen. Kaudeksi 2009 PK-35:n edustusjoukkueet erosivat emoseurasta ja muuttivat Vantaalle, jossa ne toimivat nimellä PK-35 Vantaa. Seura nousi Veikkausliigaan kaudeksi 2016, mutta sen taustayhtiö meni konkurssiin kauden päätteeksi. Täksi kaudeksi Ykköseen palannut PK-35 on ottanut sille kuuluvan paikan jälleen helsinkiläisseurana.

Muistitko vielä, että:
helsinkiläinen PK-35 nousi kauden 1997 päätteeksi Veikkausliigaan ja joukkue kohtasi kaudella 1998 kaikkein aikojen ensimmäisessä kotiottelussaan liigatasolla TPS:n. Pasi Rautiaisen valmentama PK-35 pelasi kotiottelunsa tuolloin Helsingin Pukinmäen kentällä. PK-35-TPS -ottelu houkutteli Pukinmäkeen yli 3000 katsojaa, kun helsinkiläiset nuijivat Palloseuran 3-1. TPS:n toisen puoliajan alun 1-1-tasoitusmaalista vastasi Petteri Kaijasilta, josta kasvoi seuraavina vuosina todellinen PK-legenda. Saksalaisen Siegfried Melzigin valmentaman TPS:n maalissa torjui tuolloin Peter Enckelman. TPS:n keskikentän kapellimestari oli Marco Casagrande ja raitapaitojen hyökkäyksessä häärivät Kaijasillan ohella Saku Puhakainen sekä Tom Enberg.

TPS – PK-35 lauantaina 20.2. klo 13.00 LähiTapiola Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Suorana Ruudusta: https://www.ruutu.fi/stream/3776139

Lisää uutisia