Otteluennakko: Suomen Cupin Ykkösen B-alkulohkon ottelu EIF – TPS su 7.2. klo 14.00

Oman joukkueen odotukset:
”Meiltä puuttuvat kaksi johtavaa pelaajaa, Jere (Koponen) ja Rasse (Holma). Mistään vakavammasta ei kuitenkaan ole kysymys ja omilla nuorilla paikataan. Molemmilla on ongelmia jalkojen kanssa, emmekä ota mitään riskejä. Nyt nuoret saavat vähän lisävastuuta. Olemme kohdanneet tähän mennessä yhden Veikkausliigajoukkueen ja yhden Kakkosen joukkueen, nyt kohdataan oman sarjan joukkue. Odotan joukkueelta jo ihan kohtuullista suoritusta, tämänkin vuoden puolella olemme treenattu jo kolme viikkoa. Tiettyjen perusperiaatteiden pitää jo toimia, odotan kunnon tempoa myös pallollisena, järkevää liikkumista sekä sitä, että pystymme pitämään riittävän pitkiä jaksoja myös palloa. Meidän pitää olla vaarallisia ja haluan erityisesti nähdä näiden nuorten pelaajien vastuunkantoa. Sunnuntaina pelataan kuitenkin jo Suomen Cupia ja TPS:n tavoitteena on aina voittaa sekä isommassa kuvassa edetä jatkoon. Tietysti tähän vaiheeseen liittyy vielä myös erilaista testaamista, eikä olla vielä ihan valmiita. Positiivisin mielin lähdetään sunnuntaina kohti Kauniaista, me valmentajat odotamme todella suurella mielenkiinnolla, että missä me menemme”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson ennakoi.

Ennakkoarvio vastustajasta:
”EIF on hyvä joukkue, olen nähnyt heidän pelejään. He pelasivat todella hyvin IFK Mariehamnia vastaan, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. EIF yrittää pelata alhaalta, he juoksevat ja prässäävät. Xhevdet Gelalla on paljon liigakokemusta ja hän on erinomainen pelintekijä. Totta kai tästä tulee vaikea peli meille. Ei tässä vaiheessa kuitenkaan pidä katsoa liikaa vastustajaa, koska joukkueiden kokoonpanot vielä elävät ja myös pelissä on paljon kokeilua”, Johansson uskoo.

Kilpailutilanne:
TPS aloittaa Suomen Cupin alkulohkotaipaleensa varsin tuttua EIF:iä vastaan. Alkulohkon kaksi muuta joukkuetta ovat MuSa ja PK-35, jotka Palloseura saa vastaansa LähiTapiola Areenalla. EIF ja MuSa ovat olleet Ykkösen paremman puoliskon joukkueita, mutta aivan nousutaisteluihin niiden rahkeet eivät ole kuitenkaan riittäneet. Perinteinen PK-35 puolestaan nousi Ykköseen täksi kaudeksi. Kaikki lohkon joukkueet kohtaavat toisensa vaan kertaalleen. Karsintapelivaiheen päätyttyä, kunkin lohkon voittajat (3) ja kaksi parasta toiseksi sijoittunutta (2), jatkavat neljännesvälierävaiheeseen.

TPS:n poissaolijat:
Jere Koponen, Rasmus Holma ja Roope Pakkanen

Seuraa häntä:
Toppari Samba Benga saapui Suomeen ja nimenomaan EIF:n paitaan kaudeksi 2019. Aika nopeasti hänen taitonsa havaittiin myös Veikkausliigan puolella. Alexei Eremenko Sr värväsi lupaavan senegalilaispelaajan SJK:hon kesken kauden 2019. Benga ehti pelata Veikkausliigassa kaksi ottelua, mutta muutokset SJK:n valmennusjohdossa ajoivat hänet hieman sivuraiteille Seinäjoella. Viime kauden hän aloitti Ykkösessä SJK Akatemian paidassa, mutta kaikki romahti jo kauden avausottelussa. Benga loukkasi vakavasti nilkkansa ja hetken aikaa pelättiin, että koko uran olisi ohi. Kohtalon ivaa oli myös se, että vastassa oli EIF: Bengan jalka kuitenkin operoitiin ja alkoi toipuminen kohti pelikenttiä. Kuusi vuotta myös Italiassa pelannut Benga jätti viime kauden jälkeen SJK:n ja hän hakee uutta potkua ja alkua Suomen uralleen TPS-paidassa.

Yhteistä historiaa:
TPS ja EIF pelasivat viimeksi samassa sarjassa kaudella 2019. Joukkueet kohtasivat kauden aikana Ykkösessä kolme kertaa. Kauden 2019 päätteeksihän TPS juhli Veikkausliiganousua liigakarsintojen kautta. EIF:n lopullinen sarjasijoitus oli kuudes sija. Kauden avausottelu heti vapun jälkeen päättyi Tammisaaressa 1-1. Siinä ottelussa TPS:n Rasmus Holma sai suoran punaisen kortin jo ottelun 17. minuutilla. EIF:n maalin tasoitusmaalin puolestaan viimeisteli Samba Benga ottelun 57. minuutilla. Kauden toisen kohtaamisen TPS vei kesäkuun lopulla Veritas Stadionilla puhtaasti 4-0. Kauden viimeinen ottelu päättyi Tammisaaren keskuskentällä jälleen tasan, sillä kertaa 0-0.

Muistitko että:
TPS ja EIF kohtasivat Veritas Stadionilla samana päivänä kuin Turussa tehtiin terrori-isku elokuun 18. päivänä vuonna 2017. Tieto iskusta kiiri nopeasti myös Veritas Stadionille ja kaikenlaisia huhuja leijui ensin ilmassa. Kun tilanne alkoi selkiintymään, sai TPS viranomaisilta varsin nopeasti luvan järjestää ottelutapahtuman. Ottelu potkaistiin käyntiin hieman aavemaisissa tunnelmissa klo 18.30. TPS pääsi kuitenkin kaiken hämmennyksen jälkeen aika nopeasti peliin kiinni, kun Mikko Hyyrynen viimeisteli ottelun avausmaalin. Sen jälkeen alkoi sitten Onni Valakari -show. Valakari iski kolme peräkkäistä maalia, eli puhtaan knallitempun! Kaiken kukkuraksi Valakari täytti vielä samana päivänä 18 vuotta. TPS singahti 4-0-voiton myötä sarjataulukon kärkeen, josta se löytyi myös kauden päätyttyä.

EIF – TPS sunnuntaina 7.2. klo 14.00. Suorana Ruudustahttps://www.ruutu.fi/stream/3776217

Lisää uutisia