Otteluennakko: Miesten Ykkösen ottelu TPS – PK-35 la 7.8. klo 17.00

Oman joukkueen odotukset:
”Viimeiset kolme peliä ja niistä seitsemän pinnaa, se alkaa olla oikeanlainen saldo. Meillä on ollut kokonaisuudessa myös ihan hyvää menoa kentällä, kun myös uudet pelaajat pääsevät päivä päivältä paremmin sisään tähän. Nyt tähtäimessä on vahva ja nousujohteinen loppukausi, siihen liittyy tietysti myös vahva loppukausi kotona. Noita viime hetken voittoja, mikä tuli Joensuusta, myös tarvitaan. Meiltä on puuttunut kliinisyyttä. Nyt tuli ekan kerran viime hetken ratkaisu, joukkueessa oli ihan mahtava fiilis paluumatkalla. Voittamisesta tulevaa vahvuutta ja itsevarmuutta pitää saada siirrettyä nyt loppukauden peleihin. Puhuimme ennen JIPPO-peliä, että meidän pitää osata nauttia myös ennakkosuosikin asemasta, nauttia pallollisesta pelistä, kun muut makaavat alhaalla ja laittavat pitkää palloa. Meidän pitää myös jatkossa päästä pelin päälle, voittaa pääpalloja, voittaa kakkospalloja. Uskaltaa pitää palloa ja syötellä pidempiäkin jaksoja. Pitää osata nauttia tästä pelitavasta, eikä passivoitua. Tiistaina me jatkettiin, jatkettiin ja jatkettiin ja lopulta onnistuttiin ratkaisemaan se peli”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson muistuttaa.

Ennakkoarvio vastustajasta:
”PK-35 on ollut ollut koko kauden vaarallinen, mutta he pelaavat aika alhaalla, ja tähtäävät vastaiskuihin. He ovat hyviä erikoistilanteissa, siellä on Daniel Rantasen taitava jalka. Meidän kesäkuun alun vierailu Helsinkiin ei ollut ihan paras mahdollinen peli, sieltä jäi hampaankoloon aika paljon, varsinkin kun se Rassen (Rasmus Holma) maali vielä hylättiin jostain kumman syystä. PK-35 pelasi nyt Klubia vastaan ja aloitti vaarallisesti. He iskivät yhden maalin alkuun, toisen maalin jakson alussa toisen ja he pitivät pelin loppuun asti hallussaan. PK-35 on taidon ja taktisen osaamisen lisäksi myös erittäin fyysinen joukkue”, Johansson tietää.

Kilpailutilanne:
Ykkösen tilanne on edelleen suorastaan kutkuttavan jännittävä. Myös TPS ajoi nyt sarjan ylempään kuusikkoon JIPPO-voiton siivittämänä. PK-35 on sarjassa yhdeksäntenä, mutta se on pelannut 2-3 ottelua vähemmän kuin muut, koska se joutui pakolliseen koronahuiliin heinäkuun puolella. Sarjan kärki alkaa näyttämään nimien osalta vähän odotetummalta, kun entiset Veikkausliigajengit, RoPS ja VPS, ovat jo kirineet keulille. TPS pitäisi napata ehdottomasti ensimmäinen kotivoitto sekä toinen peräkkäinen voitto, ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ykkösen sarjataulukko menee joka kierroksen jälkeen uusiksi, mutta TPS:n suunta on nyt oikea. Kohti kärkipäätä.

TPS:n poissaolijat: Jasper Jalonen, Onnipekka Pajula ja Roope Pakkanen.

”Jappe Jalonen on vielä maajoukkueen mukana leirillä pari päivää. Joukkueen kokonaistilanne on nyt paljon parempi, kuin kertaakaan aikaisemmin tällä kaudella. Nyt on ensimmäinen kerta, kun saan käyttööni käytännössä täyden miehityksen. Eli nyt on niitä vaihtoehtoja. Viimeinenkin poissaolija, eli Kalle Taimi, teki taas erinomaisen sisääntulon kentälle Joensuussa”, Johansson alleviivaa.

Seuraa häntä:
Juhani Pikkarainen
on toipunut loukkaantumisestaan ja 23-vuotias Palloseuran toppari on ottanut odotetusti paikkansa raitapaitojen puolustuslinjasta. Itävallassa vuodet 2016-19 pelannut Pikkarainen on ulottuva ja rauhallinen puolustaja, joka kahmii pääpallot lähes järjestäen itselleen. Hänen vahvuuksiinsa kuuluu myös pelin avaaminen. Tarkat syötöt napsahtelevat säännöllisesti oikeaan osoitteeseen kenttäryhmityksen ylemmissä lohkoissa. Pikkaraisen oikea-aikaisuutta tarvitaan myös lauantaina helsinkiläisten pysäyttämiseen.

Erikoista:
PS Kemi, PK-35 ja TPS kävivät kaudella 2015 hurjan kilpajuoksun Ykkösen kärkisijoista. Loppujen lopuksi Ykkösen voitti PS Kemi, joka nousi yllättäen suoraan Veikkausliigaan. PK-35:n ja TPS:n keskinäinen taistelu liigakarsijan paikasta huipentui sarjan päätöskierroksella Vantaan Myyrmäellä. Palloseura olisi tarvinnut ottelusta voiton, mutta peli päättyi maalittomaan tasapeliin. Sen seurauksena PK-35 eteni karsintoihin KTP:stä vastaan ja nousi lopulta myös Veikkausliigaan. TPS jäi karvaasti tasapisteisiin PK-35:n kanssa, mutta jäi huonomman maalieronsa takia sarjassa kolmanneksi. TPS jäi niskan päälle kuitenkin keskinäisissä otteluissa, sillä myös toinen Vantaalla pelattu ottelu päättyi 0-0. Palloseura kaatoi Shefki Kuqin joukot sitten Urheilupuiston yläkentällä luvuin 2-0. TPS:n sankari oli siinä pelissä Jussi ”Geru” Aalto, jonka tinttasi kaksi peräkkäistä osumaa avausjakson lopussa.

Historiaa:
TPS ja PK-35 kokivat katkeria hetkiä Suomen Cupin finaaleissa peräkkäisinä vuosina 1996-98. Ensin Palloseura hävisi Suomen Cupin finaalin Veikkausliigaan nousseelle Hakalle. Ratkaisu tuli vasta jatkoajan jälkeen lukemin 2-1. TPS:n tasoituksen viimeisteli varsinaisella peliajalla Marco Casagrande. Juha Malisen valmentama TPS koki myös toisen peräkkäin finaalitappion, kun HJK oli parempi rankkarikisan jälkeen vuonna 1998. Varsinainen peliaika päättyi jatkoajankin jälkeen 0-0. Klubi vei rankkarit niukasti 4-3. Vuonna 1998 oli sitten PK-35:n vuoro hävitä Klubille, sillä kertaa lukemat olivat 3-2. PK:35:n maaleista vastasivat Pasi Pihamaa ja Janne Suokonautio.

Muistitko vielä, että:
TPS-kasvatti Petteri Kaijasilta nousi PK-35-legendaksi Turun vuosiensa jälkeen. Kaijasilta pelasi ensin Tepsissä kausina 1995-98 yhteensä 56 Veikkausliigaottelua ja viimeisteli niissä 17 maalia. Kausi 1999 meni Vaasassa, mutta sen jälkeen hän siirtyi kahdeksi kaudeksi Jokereihin. Kausina 2001-04 hänen Veikkausliigaseurojaan olivat Atlantis ja Allianssi. Kaijasilta siirtyi PK-35:n paitaan kaudeksi 2004. Hän pelasi punamustissa kauteen 2010 mennessä peräti 156 matsia ja iski niissä huimat 108 osumaa. Pääasiassa PK-35 pelasi noina kausina Ykkösessä. Kaijasillan hurjin saldo tuli heti kautena 2006, kun hän tulitti Ykkösessä peräti 19 häkkiä ja voitti sarjan maalikuninkuuden. Hän jäi seuraavan vuonna jälkeen vain yhden osuman verran ja mies kruunattiin toistamiseen peräkkäin Ykkösen parhaaksi maalintekijäksi.


TPS – PK-35 Veritas Stadionilla la 7.8. klo 17.00. Yleinen infopaketti otteluun: https://fc.tps.fi/yleinen-infopaketti-la-7-8-tps-pk-35-otteluun

Liput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/fc-tps-pk-35-veritas-stadion-turku-lippuja/75868

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Miesten Ykkösen ottelut suorana. TPS – PK-35 -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3877482

Lisää uutisia