Otteluennakko: Miesten Ykkösen ottelu TPS – MP pe 30.7. klo 18.30

Oman joukkueen odotukset:
”Vaikka me menemme ottelu kerrallaan, meidän pitää huomioida, että meillä on nyt raskas kolmen ottelun viikko. Otettiin Pietarsaaresta ihan älyttömän tärkeät pinnat ja peli oli siellä kontrollissa koko ajan. Nyt se sama pitää siirtää kotiin. Uskon, että nyt peli lähtee myös kotona käyntiin ja ollaan vahvempia ja tasapainoisia. Nyt on ihan luksusta, kun päästään valitsemaan jopa treeneihin pelaajia, ja saadaan myös penkille kilpailua. Eli, penkkipaikkakin pitää ansaita. Eikä Jaro-peli sitä muuttanut, fokus on edelleen maalinteossa, sitä harjoitellaan ja mietitään ihan koko ajan. Edelleen paikoille pitää päästä, että maaleja tulee. Pietarsaaressa siinä onnistuttiin. Puolustus on toiminut, mutta sitäkin pitää hioa koko ajan. Tänne tulee vielä sellainenkin vastustaja, joka osuu”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson muistuttaa.

Ennakkoarvio vastustajasta:
”Toukokuun pelistä jäi hyvä maku ja saatiin silloin kauden avausvoitto sieltä. MP on erittäin hyvä ja vahva joukkue. Sieltä tulee kovalla tahdilla laukauksia ja keskityksiä, ei ole ihme, että joukkue taistelee kärkipäässä sarjaa. MP:ssä on sellainen mentaliteetti, että kun mennään hyökkäämään, niin mennään sitten kunnolla. On ihan mahdollista, että perjantain pelistä tulee suhteellisen avoin ottelu. Me tiedämme MP:n vahvuudet, he olisivat voineet viimeistellä useammankin maalin HJK Klubi 04:n verkkoon viime pelissään”, Johansson tietää.

Kilpailutilanne:
Ykköseen puhallettiin viime viikolla taas uutta puhtia, kun myös kärkipään joukkueet alkoivat voittamaan pelejä. Gnistan painaa nyt kärjessä kintereillään RoPS, TPS:lle hävinnyt Jaro sekä neljänneksi noussut MP. Ykkösen ennakkosuosikeista VPS on tällä hetkellä kuudentena, mutta se on vain neljän pisteen päässä Gnistanista. TPS väijyy taulukossa kahdeksantena, kuusi pistettä kärjen perässä. Ykkösen asetelmat heittelehtivät edelleen jokaisella kierroksella. Yhdellä voitolla on iso arvo. TPS:llä on nyt loistava paikka ajaa aivan kärkijoukkojen tuntumaan. Palloseuralta edellytetään kuitenkin toukokuun tempun toistamista, eli täyttä kolmen pisteen pottia MP:stä.

TPS:n poissaolijat: Jasper Jalonen, Onnipekka Pajula, Roope Pakkanen ja Kalle Taimi.

”Rasse (Rasmus Holma) jäi viime hetkellä pois lauantain Jaro-pelistä, hänen pelaamisensa perjantaina on myös epävarmaa. Parempaan päin ollaan jo kuitenkin menossa ja hänen pelaamisensa selviää mahdollisesti vasta torstaina. Saatiin viimeksi Alim (Moundi) takaisin, se on meille erittäin tärkeää. Ja nyt on myös Atte (Sihvonen) takaisin pelikiellon jälkeen. Koko ajan tämä kokonaisuus näyttää paremmalta”, Johansson myöntää.

Seuraa häntä:
Kongolaistaustainen Serge Atakayi sai Suomesta uuden kotimaan alun perin vuoden 2010 Helsinki Cupin jälkeen. Atakayi on pelaaja, joka nousi jo nuorena poikana Jaron edustukseen. Hän pääsi Veikkausliigassa maalin makuunkin jo 16-vuotiaana. Seuraava askel oli Glasgow Rangers, josta hän palasi Suomeen ensin kaudella 2019, ja pysyvämmin kaudeksi 2020. Nuori mies on edennyt urallaan todella nopeasti, mutta tämä kausi on ollut iso pettymys. Atakayi ei ole pelannut kuluvalla kaudella yhtään Veikkausliigaottelua, mutta TPS:ssä hän saa nyt aidosti uuden mahdollisuuden. TPS saa päävalmentaja Johanssonin sanoin ihan uuden bonuspelaajan hyökkäyspäähänsä.

Erikoista:
Kaudeksi 2015 tehtiin kabinettipäätöksiä, jotka koskivat sekä TPS:ää, että MP:tä. TPS:hän oli pudonnut kauden 2014 päätteeksi Veikkausliigasta. Homma meni mutkikkaaksi, kun FC Honka ja MYPA menivät vielä Veikkausliigaseuroista konkurssiin. HIFK oli jo noussut Veikkausliigaan, mutta kabinettien kautta sinne nousivat lopulta myös KTP ja Ilves. Myös TPS:lle tarjottiin jo aikaisemmin liigapaikkaa, mutta seura ei ottanut sitä silloin vastaan. Ykköseenkin jäi Veikkausliigaseurojen konkurssien seurauksena näin tyhjiä aukkoja. Ykköseen olivat alun perin nousseet EIF ja PS Kemi, mutta SPL-päätöksillä sinne nousivat lopulta myös MP ja VIFK. Näin TPS ja MP pelasivat tämän kauden tapaan Ykkösessä myös kaudella 2015.

Historiaa:
Heikki Suhosen valmentama TPS voitti MP:n Veikkausliigassa Kupittaalla reilut 30 vuotta sitten puhtaasti lukemin 3-0. TPS:n maalintekijöinä kunnostautuivat toukokuun 30. päivänä vuonna 1991 Marko Rajamäki kahdesti (31 ja 44 min) sekä Kim Suominen kertaalleen (58 min). TPS:n maalivahti Dan-Ola Eckermanin pelaajaura päättyi lopullisesti vakavaan sairastumiseen kesäkuun puolella. TPS:n kokoonpano MP-ottelussa: Dan-Ola Eckerman, Petri Sulonen, Petteri Viljanen, Ari Heikkinen, Juha Laaksonen (86. Jani Keula), Kim Suominen, Mika Aaltonen, Tero Forss (86. Esa Nieminen), Kimmo Lipponen, Niclas Grönholm ja Marko Rajamäki.

Muistitko vielä, että:
MP on kolmikertainen SM-hopeajoukkue. Mikkeliläiset juhlivat hopeamitaleitaan kausien 1970, -72 ja -91 jälkeen. SM-pronssia joukkue voitti kautena 1990. Mikkeliläiset juhlivat myös Suomen Cupin voittoja 1970-luvun alun menestysvuosinaan, 1970 ja -71. Suomen mestaruutta MP ei ole kuitenkaan koskaan voittanut, vaikka lähellä se seuran menestysvuosina on ollutkin. Mikkelissä pelattiin myös vuosina 1971, 1974–77 ja 1981 kiihkeitä paikallisotteluita, kun myös Mikkelin Pallo-Kissat (MiPK) pelasi samaan aikaan SM-sarjassa.


TPS – MP Veritas Stadionilla pe 30.7. klo 18.30. Liput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/fc-tps-mp-veritas-stadion-turku-lippuja/75867

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Miesten Ykkösen ottelut suorana. TPS – MP -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3873579

Lisää uutisia