Otteluennakko: Miesten Ykkösen ottelu TPS – KPV pe 16.7. klo 18.30

Oman joukkueen odotukset:
”Saadaan Ilun (Ilari Mettälä) ja Kapen (Kasper Hämäläinen) mukana ihan uutta positiivista energiaa joukkueeseen. Saadaan samalla myös odotetut paluumuuttajat takaisin TPS-paitaan. Heillä ei ole rasitteita alkukaudesta, vaan he pääsevät ihan puhtaalta pöydältä mukaan. Me saamme samalla myös kärkeen laatua. Meidän maalimäärämme kertoo hyökkäyspään onnistumisista tähän mennessä. He ovat lisäksi myös taktisesti fiksuja pelaajia. Vastustajat ovat maanneet Kupittaalla aika alhaalla, mutta nyt saadaan ihan uutta liikettä ja painetta peliin. En joudu muuttamaan pelissä isoja asioita, mutta vaihtoehtoja ja kilpailua tulee nyt lisää kokoonpanoon. Pystymme reagoimaan pelien aikana sekä eri peleihin vastustajan mukaan. Meidän pitää saada nyt käännettyä myös kotiyleisön tuki meidän vahvuudeksemme. Meillä on ollut paineita kotiyleisön edessä. Vanhat tulokset pitää pystyä nyt myös nollaamaan ja siihen tarvitaan kaikilta uutta asennetta ja rohkeutta”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tietää.

Ennakkoarvio vastustajasta:
”KPV on paljon parempi joukkue kuin sarjataulukko näyttää, mutta toisaalta, eihän se sarjataulukko myöskään koskaan valehtele. Heillä on ollut myös itseluottamus kateissa, ja ongelmia muutenkin kentällä. KPV:llä on nimekäs kokoonpano ja joukkueella on kaikki edellytykset nousuun kohti kärkipäätä. Tiedän TPS:n ja KPV:n viime vuosien yhteisen historian, mutta me keskitymme perjantaina vain omaan peliimme. Pelasimme jo keväällä Kokkolassa, joten tiedämme tarkasti, miten he pelaavat. KPV:lla on sama tilanne kuin meillä, kurssin pitää kääntyä. Perjantaina mitataan siis myös molempien joukkueiden luonnetta vaikean ja haastavan alkukauden jälkeen”, Johansson uskoo.

Kilpailutilanne:
Ykkönen jatkuu edelleen uskomattoman tasaisena ja myös kummallisena. Kärkipaikka ei tunnu kelpaavan kenellekään ja sarjassa pelataan edelleen paljon tasapelejä. Nyt keulapaikalle on purjehtinut MuSa, mutta kärkikuusikko on ennen torstai-iltaa vain yhden pisteen sisällä. Kuten kaikki tietävät, TPS on pelannut alkukauden pahasti alakanttiin, mutta silti se on edelleen hyvän iskuetäisyyden päässä kärkisijoista. Tämä on tilanne edelleen vain kahden voiton saldolla! Jos Tepsi pystyi ottamaan perjantaina kauden ensimmäisen kotivoiton, nousisi se mukavasti taas kärkikahinoihin mukaan.

TPS:n poissaolijat: Elmo Heinonen, Alim Moundi, Onnipekka Pajula, Roope Pakkanen, Juhani Pikkarainen ja Kalle Taimi.

”Elmon ja Roopen pelaaminen keskiviikkoillan reservien pelissä on lähellä, se tilanne katsotaan loppuun asti. Myös Jussin (Juhani Pikkarainen) paluu kokoonpanoon jopa perjantaina on lähellä. Uusia loukkaantuneita ei ole onneksi tullut”, Johansson vielä lisää.

Seuraa häntä:
Ilari Mettälä loukkaantui vakavasti viime vuoden syyskuussa Ilves-paidassa Ratinassa, kun vastassa oli Jonatan Johanssonin valmentama TPS. Mettälän kausi katkesi dramaattisesti nilkkamurtumaan. Mettälän loukkaantuminen näytti todella hurjalta, mutta onneksi mies on toipunut operaation jälkeen hiljalleen takaisin pelikuntoon. Entinen TPS-kärki hurmasi raitapaidoissa Ykkösen kausina 2015-17 iskemällä sarjaotteluissa yhteensä 22 maalia. Viimeinen palvelus seuralle kruunasi koko kolmevuotisen jakson. Mettälä jysäytti Espoossa 21.10.2017 tasoitusmaalin Hongan verkkoon Ykkösen päätöskierroksella ottelussa. Tuo osuma varmisti sen, että Palloseura palasi takaisin Veikkausliigaan kolme kauden tauon jälkeen. Mettälän tarkka ja harkittu veto painui Hongan maalin vasemman tolpan juureen ottelun 82. minuutilla.

Erikoista:
Veikkausliigan karsinnoissa kausina 2018 ja -19 kohdanneet TPS ja KPV ovat voittaneet tämän kauden aikana yhteensä kolme sarjaottelua Ykkösessä. Palloseura on voittanut vieraissa MP:n ja RoPS:n. TPS:n edellinen virallinen kotivoitto on viime helmikuulta, kun MuSa kaatui Suomen Cupissa LähiTapiola Areenalla 2-0. Edellinen kotivoitto Kupittaalta on viime marraskuulta, kun KuPS kaatui Veikkausliigassa 3-2. KPV on voittanut tämän kauden Ykkösessä vain yhden ottelun. Kokkolalaiset kävivät kaatamassa avauskierroksen ottelussa toukokuun 9. päivä HJK Klubi 04:n Helsingissä lukemin 0-2. Sen jälkeen KPV on pelannut yhdeksän kierrosta ilman voittoa. KPV etenee myös edelleen ilman kotivoittoa. Nyt molemmilla joukkueilla on suuri tilaisuus parannella tämän kauden saldojaan.

Historiaa:
TPS-leirissä kannattaa ammentaa uskoa ja muistella kauden 2019 liigakarsintojen toista osaottelua, joka pelattiin KPV:n toivomuksesta Seinäjoen OmaSp Stadionille. Palloseura lähti silloin Seinäjoelle toiseen osaotteluun maaliton taistelutasapeli taskussaan. TPS pelasikin sitten Seinäjoella koko kauden tärkeimmässä paikassa myös koko vuoden parhaan pelinsä. TPS meni KPV:tä vastaan 1-0-johtoon juuri ennen taukoa Mika Ääritalon tahtomaalilla. Oskari Jakonen vei Palloseuran jo kahden maalin johtoon 67. minuutin kohdalla. Viimeistään siinä vaiheessa alkoivat KPV-pelaajien päät painua. Solomon Duah sinetöi 3-0-voittolukemat ottelun lisäajalla. TPS palasi näin Veikkausliigaan voittamalla KPV:n liigakarsinnoissa yhteismaalein 3-0.

Muistitko vielä, että:
Kasper Hämäläinen pelasi kaudella 2009 viimeisen kerran TPS-paidassa. Tuolloin 23-vuotias Hämäläinen pelasi Pasi Rautiaisen valmentaman Palloseuran keskikentällä puolustavassa roolissa ja hän dominoi pelipaikallaan Veikkausliigassa koko kauden. TPS jäi tuolloin vain kolmen pisteen päähän Suomen mestaruudesta. Palloseura kohtasi kauden päätöskierroksella FC Hongan Kupittaalla ja lopputuloksena oli maaliton tasapeli. Lopputulos merkitsi sitä, että HJK voitti Suomen mestaruuden ja Honka voitti SM-hopeaa maalieron turvin.  TPS pelasi kauden 2009 päätösottelun seuraavassa kokoonpanossa: Jukka Lehtovaara, Sami Rähmönen, Jarno Heinikangas (C), Jussi Kujala, Mikko Manninen, Kasper Hämäläinen, Chris Cleaver, Mikko Paatelainen (67. Mika Ääritalo), Wayne Brown, Jaakko Nyberg ja Babatunde Wusu. Hämäläinen siirtyi kauden 2009 jälkeen Djurgårdens IF:ään ja hänen komea pelaajauransa ulkomailla jatkui aina kesäkuuhun 2021 asti.


Kasper Hämäläisen paluupeli, TPS-KPV, Kupittaan Veritas Stadionilla perjantaina 16.7. klo 18.30. Liput Tiketistä: https://www.tiketti.fi/fc-tps-kpv-veritas-stadion-turku-lippuja/75852

Ottelun infopaketti: https://fc.tps.fi/yleinen-infopaketti-pe-16-7-tps-kpv-otteluun

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Miesten Ykkösen ottelut suorana. TPS – KPV -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3865215

Lisää uutisia