Otteluennakko: Miesten Ykkösen ottelu TPS – HJK Klubi 04 to 1.7. klo 18.30

Oman joukkueen odotukset:
”Uskon, että saadaan hyvä jengi jalkeille, vaikka poissaolijoita riittää. Kotivoitto on haussa tietysti jälleen, Kupittaan pelit ovat olleet pettymys. Perusfilosofia pysyy kuitenkin samana, me haluamme pelata pallollisena hyvää jalkapalloa, luoda paikkoja. Vähän me joudumme myös muuttamaan juttuja. Jostain syystä maalinteko on ollut kotona erittäin vaikea, siihen haetaan taktisia muutoksia. Positiivisin mielin lähdetään Klubia kaatamaan”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson lupaa.

Ennakkoarvio vastustajasta:
”HJK Klubi 04 on tässä sarjassa selkeästi erilainen joukkue, koska se on HJK:n reservijoukkue. Joukkueen lopullinen kokoonpano saattaa selvitä hyvin myöhäisessä vaiheessa ja me ei tiedä lopullista jengiä kuin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Mika Väyrysen valmentama HJK Klubi 04 haluaa pelata alhaalta ylös, eikä se juurikaan tingi pelitavastaan. Torstaina nähdään taatusti kiinnostava matsi. HJK:ssa on Suomen parhaat nuoret pelaajat, joukkueen pelissä näkyy ajoittain kokemattomuus”, Johansson tietää.

Kilpailutilanne:
Ykkönen jatkuu erittäin tasaisena ja silmiin pistävää on ristiin pelaaminen sekä tasapelien määrä. HJK Klubi 04 haki tyylikkään vierasvoiton EIF:stä ihan omilla aseillaan. Toisaalta Gnistan upotti sen jälkeen Klubin puhtaasti 0-3. HJK Klubi 04 on sarjataulukossa kahdella voitollaan toiseksi viimeisenä ja sen tavoitteena on sarjapaikan uusiminen. HJK:n reservijoukkue ei pelaa menestyksestä, vaan sen tehtävänä on kasvattaa uusia klubilaisia edustusjoukkueeseen. TPS:llä on myös vain kaksi voittoa plakkarissa, mutta tavoitteet täysin toisenlaiset. Palloseura haluaa palata Veikkausliigaan satavuotisjuhlavuotensa kunniaksi. TPS:n on otettava nyt kauden ensimmäinen kotivoitto, jotta joukkue pysyy kärkipään kyydissä. Erityisesti FF Jaro kyttää jo karkumahdollisuuksiaan, koska sarjan muut ennakkosuosikit ovat menettäneet yllättävän paljon pisteitä alkukaudesta. Synkin tilanne on KPV:llä, joka on vajonnut jo sarjan viimeiseksi.

TPS:n poissaolijat: Elmo Heinonen, Jasper Jalonen, Samuel Mahlamäki, Alim Moundi, Onnipekka Pajula, Roope Pakkanen, Juhani Pikkarainen ja Kalle Taimi.

”Jappe (Jasper Jalonen) on maajoukkueleirillä, muut ovat loukkaantuneina. Onhan nämä poissaolot aika suuri tekijä meidän tilanteeseemme, haasteena on saada jätkät kuntoon nyt nopeasti. Kappe (Kasper Hämäläinen) tulee onneksi jo parin viikon päästä, mutta meidän on pakko katsoa muukin pelaajatilanne siinä vaiheessa”, Johansson alleviivaa.

Seuraa häntä:
Oskari Jakonen kuuluu onneksi toipuneisiin TPS-pelaajiin. Hänellä olisi nyt tuhannen taalan paikka ottaa isoa roolia raitapaitojen hyökkäyspäässä. Jo seitsemättä kauttaan Tepsissä pelaava Jakonen kuuluu jo niin sanotusti kalustoon. Päävalmentaja Johansson puhui Jakosen kanssa pitkään viime kauden jälkeen. TPS-luotsi alleviivasi sitä, että Jakoselle pitää löytää oikea paikka ja oikea rooli. Johansson, myönsi, ettei onnistunut saamaan hänestä kaikkea hyvää irti viime kaudella. Oskulla oli myös vaihtoehtoja, mutta hän halusi kuitenkin jäädä edelleen Palloseuraan. Jakosella on nyt iso kausi meneillään, rimaa pitää nostaa ja ottaa se isoa roolia.

Erikoista:
HJK Klubi 04:n kokoonpanosta löytyy vuoden 2003 ikäluokkaa oleva Anton Aaltonen. Tämän Klubin lupaavan keskikenttäpelaajan isä on puolestaan TPS-kasvatti Mika Aaltonen, joka muistetaan kaikkein parhaiten legendaarisesta voittomaalistaan FC Internazionalen verkkoon Milanon San Sirolla lokakuussa 1987. Mika Aaltonen pelasi urallaan TPS:ssä yhteensä 168 pääsarjaottelua ja viimeisteli niissä 18 maalia. Aaltonen edusti Palloseuraa kausien 1982 ja -93 välillä. Mika Aaltonen sai Inter-voiton jälkeen sopimuksen Interiin, mutta pelasi Italiassa lopulta Bolognassa. Hän pelasi urallaan myös Sveitsissä, Saksassa, Israelissa. Anton Aaltosen pelinumero on muuten 65, mahdetaanko sillä viitata Mika-isän syntymävuoteen, joka on 1965.

Historiaa:
Helsingin Jalkapalloklubin organisaatio on tällä hetkellä Suomen markkinoilla niin ylivoimainen, että Suomen paras reservijoukkuekin pystyy haastamaan tosissaan Ykkösen kärkiporukoita. HJK Klubi 04 on seilannut vuodesta 2006 lähtien Ykkösen ja Kakkosen välillä. Kaudet 2011-17 Klubi 04 pelasi putkeen Kakkosessa. Tuntuu välillä siltä, että joukkue on liian laadukas Kakkoseen, mutta toisaalta Ykkönen on ollut joinakin kausina liian kova sille. HJK Klubi 04 on kasvattanut huippupelaajien lisäksi myös huippuvalmentajia. Klubin reservijoukkueen myllyn ovat läpi muun muassa Juho Rantala sekä HJK:n nykyinen päävalmentaja Toni Koskela. Tulevaisuuden valmentajanimi on myös joukkueen nykyinen päävalmentaja, Mika Väyrynen. Kaudella 2011 joukkueen maalitykki oli nousua kansalliselle huipulle rakentanut Joel Pohjanpalo, joka jysäytti Kakkosen itälohkossa huimat 33 maalia. 

Muistitko vielä, että:
HJK Klubi 04:n päävalmentaja Mika Väyrynen kuului suomalaispelaajien niin sanottuun kultaiseen sukupolveen ja hän kantoi Huuhkajien paitaa menestyksellä vuosina 2002-15 yhteensä 63:ssa A-maaottelussa. Väyrynen pelasi myös seurajoukkuetasolla hienon kansainvälisen uran, pääasiassa Hollannissa. Väyrysen seuroja Hollannissa olivat Heerenveen ja PSV Eindhoven. Väyrynen edusti PSV:stä kolmena seuran mestaruusvuotena 2005-08. Hän pelasi Hollannin vuosien jälkeen myös Leedsissä sekä LA Galaxyssä. 


TPS – HJK Klubi 04 -ottelun liput myy Tiketti: https://www.tiketti.fi/fc-tps-hjk-klubi-04-veritas-stadion-turku-lippuja/75804

Ottelun yleinen infopaketti: https://fc.tps.fi/yleinen-infopaketti-to-1-7-tps-hjk-klubi-04-otteluun

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Miesten Ykkösen ottelut suorana. TPS – HJK Klubi 04 -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3856159

Lisää uutisia