Otteluennakko: Miesten Ykkösen ottelu MuSa – TPS la 14.8. klo 17.00

Oman joukkueen odotukset:

”Me olemme parantaneet nyt siirtoikkunan aikana, mutta se vaati myös muutoksia. Suunta on nyt oikea, parempaa suuntaan mennään. Viime lauantain kotivoitto oli henkisesti erittäin tärkeä, se oli kaikin puolin vapauttava voitto. Meidän pitää pelata myös Porissa omaa peliämme, joka perustuu pallonhallintaan ja aggressiiviseen prässiin. PK-pelin molemmat-maalit tulivat onnistuneen prässin seurauksena.

Mikään ei tule kuitenkaan ilmaiseksi, vaan meidän pitää jaksaa painaa omia juttujamme ja asioitamme otteluiden loppuun asti. Kärsivällisyys ja kuri ovat avainsanoja. Uskon ja toivon, että kauden ensimmäinen kotivoitto sai joukkueesta sen viimeisenkin hermostuneisuuden nyt pois. Me olemme analysoineet tarkkaan koko kauden, viisi ensimmäistä kotipeliä on ollut se huonoin jakso. Meidän pitää saada viime otteluiden lento mukaan kotiin, ja nyt Poriin vierasmatkalle”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tietää.

Ennakkoarvio vastustajasta:

”MuSa-peleissä on vähän tällaista länsirannikon paikallispelien makua. Porilaisia vastaan on ollut ja on edelleen kiihkeitä pelejä. MuSalla on ollut vähän vaikeaa nyt, mutta hehän aloittivat sarjan erittäin hyvin. Kun MuSa lähtee liikkeelle, mennään erittäin lujaa. MuSa on ollut kotona Porissa erityisen hyvä. Siellä on kova kiire saada myös tappioputki poikki.

Meillä on edessä todella kova vierasmatsi, MuSa on viimeinen joukkue, jota ei olla vielä kohdattu paitsi talvella Suomen Cupissa. Me olemme viihtyneet vieraskentällä. Jaro-peli oli kauttaaltaan erinomainen ja JIPPO-matsissa jaksettiin jauhaa loppuun asti. Sieltä löytyy oikeanlaisia elementtejä myös ensi lauantaille”, Johansson uskoo.

Kilpailutilanne:

Ykkösen kärkijoukoissa alkaa nyt olla niitä joukkueita joita sinne ennen kauden alkua veikattiin. Erityisesti VPS on ryhdistäytynyt ja se on sarjan keulilla tasapisteissä RoPS:n kanssa, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Myös EIF ja Jaro kuuluvat ennakolta sarjan parhaisiin joukkueisiin ja smyös niihin joukkueisiin, jotka ovat avoimesti ilmoittaneet tavoittelevansa liiganousua.

Gnistan on edelleen sarjataulukossa kuuden parhaan joukossa, vaikka se on hävinnyt jo neljä ottelua peräkkäin. Stadilaisten ykköseksi onkin noussut PK-35, joka vei Helsingin lähiöderbyn keskiviikkona nimiinsä. Myös päävalmentajaa vaihtanut KPV on aloittanut nousunsa ja se on kiipeämässä Niklas Widjeskogin johdolla pikkuhiljaa kohti kärkikuusikkoa.

TPS:n poissaolijat:

Jasper Jalonen on Karlsruhen leirillä Saksassa viikonloppuun asti, Onnipekka Pajula ja Roope Pakkanen ovat poissa. Kaikki muut ovat pelikunnossa, myös loppukaudeksikin meille jäävä Ilari Mettälä on ollut normaalisti treeneissä mukana ja on valmiina pelaamaan lauantaina”, Johansson vahvistaa.

Seuraa häntä:

Alim Moundi on palannut TPS:n pelaavaan kokoonpanoon, viimeksi PK-35-pelissä ensimmäistä kertaa pitkän tauon jälkeen myös avaukseen asti. 26-vuotias kamerunilainen tuo Palloseuran keskikentälle nöyryyttä ja työteliäisyyttä. Moundi liikkuu erittäin laajalla säteellä ja hän on taitava peittämään vastustajan syöttölinjoja. Moundille avautui PK-pelissä jopa ratkaisun paikka läpiajosta, mutta hänen vetonsa sujahti valitettavasti ohi.

Erikoista:

MuSassa pelaa edelleen porilainen jalkapallolegenda Samu-Petteri Mäkelä. 34-vuotias hyökkääjä pelasi Pasi Rautiaisen valmentamassa Tepsissä kaudella 2009 yhteensä kahdeksan Veikkausliigaottelua. Mäkelän maalitili jäi kuitenkin avaamatta. Mäkelällä oli sitä ennen liigakokemusta myös FC Jazzin paidassa kahden matsin verran. Mäkelä on pelannut hienon uran erityisesti kuitenkin Ykkösen tasolla, seuroinaan porilaiset PoPa, Jazz ja nyt MuSa. Kun Mäkelä solmi kahden sopimuksen MuSan kanssa ennen kautta 2020, uutisoi Satakunnan Kansa hänen olevan ”iso porilainen pelaaja kaikilla mittareilla”. Siihen on helppo yhtyä.

Historiaa:

Porilaisen jalkapallon historiaa kerrattiin jo keväällä, mutta otetaan pieni uusinta aiheesta. Porissa kun eri seurojen valta-asemat ovat vaihtuneet vuosien aikana poikkeuksellisen paljon.

Vuonna 1959 tehdasjoukkue RU-38 voitti jopa SM-hopeaa. 1967 syntyi fuusioseura Ässät, joka pelasi Mestaruussarjassa vuodet 1968 ja -69. MuSa ja PoPS piipahtivat 1970-luvun puolella Ykkösen tasolla. 1980-luvulla lippulaivaksi nousi TUL-taustainen PPT, joka nousi SM-sarjaan kaudeksi 1984. TPS-legenda Pauno Kymäläinen koutsasi PPT:n parhaimmillaan jopa viidenneksi.

PPT haki myös vauhtia toiselta sarjatasolta, mutta palasi uuteen Jalkapalloliigaan kaudeksi 1991. Vuonna 1992 PPT:stä tuli FC Jazz, joka voitti vuosina 1993 ja -96 Suomen mestaruudet. Jazz putosi Veikkausliigasta vuonna 2004 ja seuraava yrittäjä oli PoPa, joka nousi Ykköseen kaudeksi 2009. PoPa:n tarina huipulla päättyi vuonna 2012. Sen jälkeen Ykkösen tasolle ovat nousseet takaisin ensin FC Jazz ja kaudeksi 2019 taas Musan Salama.

Muistitko vielä, että:

Ykkösen kauden 2021 piti alkaa huhtikuun 20. päivä ottelulla TPS-MuSa. Kun sarjan alkua siirrettiin kolmella kierroksella eteenpäin, siirtyi TPS – MuSa -ottelu syyskuulle. Ja kun Porin ottelu oli otteluohjelmassa vasta elokuussa, kohtaavat joukkueet ensimmäistä kertaa tämän kauden Ykkösessä vasta nyt. Suomen Cupin alkulohkossa TPS ja MuSa sen sijaan kohtasivat jo helmikuun alussa. Palloseura oli etevämpi LähiTapiola Areenalla pelatussa ottelussa lukemin 2-0. TPS:n maalintekijöinä kunnostautuivat Joakim Latonen ja Oskari Jakonen.

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Miesten Ykkösen ottelut suorana. MuSa – TPS -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3881760

Lisää uutisia