Otteluennakko: Miesten Ykkösen ottelu JIPPO-TPS ti 3.8. klo 18.30

Oman joukkueen odotukset:
”Matka on pitkä, mutta meidän pitää saada heti päälle se sama intensiteetti, liike ja tempo kuin meillä oli Pietarsaaressa tai MP-pelissä avausjaksolla. Olemme päässeet myös boksiin ihan eri tavalla kuin alkukaudesta. Kokonaisuudessa odotan samaa kuin Jaroa vastaan, eli koko ottelun kontrollia. Jos me saadaan koko kentän tasapainoinen kontrolli pelistä, ollaan vahvoilla molempiin suuntiin. Paikkojahan meillä on nyt kahdessa viime pelissä ollut, on tullut neljä maalia. Mutta nyt puolustuksen pitää palata takaisin omalle tasolleen, kaksi maalia MP:tä vastaan oli liikaa. En ole siihen tietenkään tyytyväinen. Puolustus ei saa myös valua liian alas, vaan pitää pystyä ottamaan vastaan vähän ylempää”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa.

Ennakkoarvio vastustajasta:
”Haaste on meillä, se joensuulaisten Turun vierailu harmittaa edelleen. JIPPO pelasi ja pelaa erittäin matalalla blokilla ja he pääsivät yliajalla rokottamaan meitä. Nyt se tappio pitää kuitata. JIPPO keskittyy fiksusti vastahyökkäyksiin, meidän pitää vastata kovalla tempolla. JIPPO taistelee ja pelaa erinomaisella asenteella, nöyrästi ja kurinalaisesti. He ovat myös erittäin hyvä erikoistilannejoukkue. JIPPO pelaa ja ottaa tärkeitä voittoja sellaisella ”ei mitään hävittävää” -fiiliksellä”, Johansson tietää.

Kilpailutilanne:
Ykkösessä tiukka kilpajuoksu sarjan molemmissa päissä jatkuu entisellään. Suurin pommi oli tällä kertaa KPV:n puhdas 0-3-vierasvoitto Gnistanissa. KPV:n valmennusvastuuseen nostettu Niklas Widjeskog haki maukkaat vieraspinnat Oulunkylästä ja kohenteli asemiaan tyvipäässä. Kun muille ei ole kelvannut, niin RoPS on vähän kuin varkain ponnahtanut sarjan kärkeen. Tepsin pitäisi viimeistään nyt saada pari peräkkäistä voittoa, ja kas, kaikki olisi taas auki ylöspäin. Siihen on kaikki mahdollisuudet nyt, kun matkapeli suuntautuu Joensuuhun ja sen reissun jälkeen PK-35 saapuu Kupittaalle lauantaina. Kaikkein vaarallisin joukkue taitaa pitkässä juoksussa olla edelleen kuitenkin VPS, joka hamuaa omaksi 100-vuotisjuhlavuodekseen (1924) takaisin Veikkausliigaan.

TPS:n poissaolijat: Jasper Jalonen ja Onnipekka Pajula

”Kokonaisuudessahan tilanne alkaa näyttämään jo hyvälle. Kalle Taimi on mukana treeneissä, hänen tilanteensa katsotaan loppuun asti. Atella (Sihvonen) tuli vaan kramppia viimeksi, mutta Jussi (Juhani Pikkarainen) ja Elmo (Heinonen) pyysivät vaihtoja. Katsotaan myös heidän lähtövalmiutensa ihan pelipäivän aattoon asti”, Johansson listaa.

Seuraa häntä:
Joakim Latonen on hiipinyt Ykkösen maalipörssissä jo jaetulle neljännelle sijalle, neljällä tehdyllä maalillaan. Latonen on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Hän pelaa ajoittain todella näyttävästi – ja myös tehokkaasti. Ajoittain hän kuitenkin häviää hieman kuvasta. Pieni ripaus vielä tasaisuutta, niin hän on sarjan parhaita pelaajia. Latonen näytti jo viime syksynä, että jalka riittää parhaimmillaan erinomaisesti myös Veikkausliigaan. 

Erikoista:
TPS ei ole hävinnyt Jalkapallon Ykkösessä yhtään vierasottelua, mutta samalla se ensimmäinen kotivoitto odottaa edelleen tuloaan. Kyse on siis melkoisesta tilastoharvinaisuudesta. TPS on voittanut vieraissa sarjan kärkikastiin kuuluvat MP:n, RoPS:n ja Jaron. Palloseura on lisäksi jakanut vieraskentällä pisteet Gnistanin, PK-35:n ja KPV:n kanssa. Täytyy toivoa, että tiistainen JIPPO-ottelu noudattaa nyt sitten vierasotteluista tutumpaa kaavaa.

Historiaa:
JIPPO pelasi Ykkösessä vuonna 2011 eriskummallisen kauden. Ykkösessä pelasi tuolloin 13 joukkuetta ja joensuulaiset pelasivat itsensä kahdeksannelle sijalle. JIPPO hävisi tuona kautena vain yhden kotiottelun, mutta voitti viisi kertaa ja pelasi tasan kuusi kertaa. Joukkue pelasi tuon kauden aikana peräti puolet peleistään tasan. Ykkösen voitti tuolloin FC Lahti ja seuraavana oli oululaiskaksikko, OPS ja AC Oulu. Jippo jätti taakseen muun muassa porilaisen PoPa:n, PS Kemin ja KPV:n.

Muistitko vielä, että:
17-vuotias Kasper Hämäläinen debytoi TPS:n paidassa Veikkausliigassa jo kaudella 2003. ”Kappe” tuli kentälle 28. syyskuuta ottelussa TPS – FC Jokerit. Kausi 2004 oli Hämäläisen läpimurtokausi. Hän iski ensimmäisen liigamaalinsa Kupittaalla 7. toukokuuta 2004. Kyseessä oli Veikkausliigakauden avausottelu TPS – HJK. Hän loukkaantui kuitenkin vakavasti kauden kuudennessa ottelussa Kotkassa, murtaen sääriluunsa. Kappe joutui yli vuodeksi sivuun pelikentiltä. Hän palasi Tepsin kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jälkeen vasta liigakauden 2006 avauskierroksen ottelussa FC Haka – TPS. Siitä koko pelaajaura lähti taas aivan nousuun.

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Miesten Ykkösen ottelut suorana. JIPPO – TPS -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3875919

Lisää uutisia