Otteluennakko: Jalkapallon Ykkösen yläloppusarjan ottelu TPS – FF Jaro lauantaina 25.9. klo 15.00

Oman joukkueen odotukset:

”Joukkue on tehnyt viime peleissä perusasiat erittäin hyvin, pelaamisessa on ollut hyvä peruslaatu ja tulosta on tullut. Odotan, että luomme edelleen paikkoja ja odotan myös, että viimeistelemme hyvällä prosentilla. Me loimme alkukaudellakin paikkoja, mutta viimeistely oli huonoa. Myös viime aikojen erikoistilannemaalit ilahduttavat.

Me uskomme omaan työhömme, mutta laadun pitää olla koko ajan mukana. On ollut hieno seurata pelaajien malttia ja järkeä tietyissä tilanteissa, voisin kertoa vaikka kuinka monta esimerkkiä. Ja mikä tärkeintä, pelaajien itseluottamus on kunnossa. Kaikilla on vahva usko perustekemiseen ja onnistumisiin. Niitä onnistumisia myös yleensä tulee, kun niihin uskoo”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tietää.

Ennakkoarvio vastustajasta:

”Jaro on laadukas ja kokenut joukkue. joka on vielä vahvistunut sen heinäkuisen Pietarsaaren pelin jälkeen. Katsoin Jaro-RoPS-pelin ja siinä Jarolla oli paremmat paikat, vaikka he hävisivät lopulta sen pelin. Me tiedämme heidän vahvuutensa, sieltä tullaan leveällä rintamalla. Tiedossa on vaarallisia keskityksiä ja miehiä boksissa. Jaro on sarjan parhaita jengejä, mutta me keskitymme omaan peliimme”, Johansson kuittaa.

Kilpailutilanne:

Ykkösen yläloppusarja käynnistyy suorastaan kutkuttavista asemista. Paluulta lähtee liikkeelle RoPS, mutta aivan sen kintereillä ovat TPS ja VPS. Jaro on vielä nousukamppailuissa mukana, mutta siltä vaaditaan melkoista venymistä loppukaudella, jotta se pystyisi nousemaan nousutaisteluun mukaan. Pietarsaarelaiset ovat kahdeksan pistettä RoPSia jäljessä. Yllättäen valmentajaa vaihtanut EIF ja Gnistan saavatkin sitten jo tehdä aika suuria ihmeitä, että ne venyisivät vielä nousukamppailuihin mukaan. Yläloppusarjassa voitot nousevat arvoon arvaamattomaan.

TPS:n poissaolijat:

Joonas Sundman on pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia. Lisäksi pelaajille tulee tässä vaiheessa kautta pelien koventuessa pieniä lihasvammoja, iskuja ja muita kolhuja. Samba Benga jouduttiin ottamaan pois Klubi-pelissä ja Rasmus Holma on ollut pari peliä pois. Molempien pelaaminen on vielä kysymysmerkki. Tässä vaiheessa kautta, kun ratkaisevat pelit ovat käynnissä, otetaan myös pieniä riskejä loukkaantuneiden pelaajien suhteen”, Johansson muistuttaa.

Runkosarjan kohtaamiset:

TPS ja Jaro kohtasivat runkosarjassa muiden joukkueiden tapaan kahdesti ja molemmat pelit päättyivät vierasvoittoihin. Ensimmäinen ottelu oli varsin tasainen, mutta toisessa matsissa TPS oli selkeästi Jaron edellä.

Ensin Jimmy Warghin valmentama Jaro haki 1-2-ryöstön toukokuun puolessa välissä Kupittaalta. Jaro meni Samuel Haglundin osumalla johtoon, mutta Elmo Heinonen iski reilun puolen tunnin jälkeen tasoituksen. Jaron voittomaalin viimeisteli Juuso Aalto.

Palloseura kuittasi puntit tasoihin heinäkuun loppupuolella Jaakon päivien ottelussa. Palloseuran voittolukemat olivat Pietarsaaressa 2-0. Joakim Latonen teki komean kuvion päätteeksi avausmaalin 16. minuutin kohdalla ja lopullisen sinetin iski Ilari Mettälä 55. minuutin kohdalla.

Seurojen yhteinen historia:

TPS ja Jaro pelasivat samaan aikaan pääsarjatasolla ensimmäistä kertaa kauden 1989 SM-sarjassa. Silloin TPS oli SM-hopealla ja Jaro putosi sarjaporrasta alemmas. Kausina 1991-98 molemmat joukkueet pelasivat Veikkausliigassa. Keskinäisin sijoituksin mitattuna kaudet menevät tasan 4-4.

Kaudella 2001 joukkueet olivat vastakkain liigakarsinnan ensimmäisessä osassa ja Jaro vei siinä kisassa pidemmän korren. Kaudet 2003-14 TPS ja Jaro pelasivat taas samaan aikaan Veikkausliigassa. Tuon ajanjakson vei nimiinsä TPS kausivoitoin 10-2. Jaro sijoittui sarjassa paremmin ainoastaan kausina 2003 ja -14.

TPS ja FF Jaro ovat pelanneet samaan aikaan Ykkösessä kausina 2016, -17, -19 sekä -21. Kaudella 2016 Jaro voitti keskinäisistä otteluita kaksi ja yksi otteluista päättyi tasapeliin. Kaudella 2017 Palloseura löi Jaron kaikissa kolmessa ottelussa yhteismaalein 6-0. Kaudella 2019 Tommi Pikkarainen johdatti TPS:n kahteen voittoon sekä yhteen tasapeliin. Tämän kauden ensimmäisen keskinäisen ottelun Jaro voitti 1-2, mutta jälkimmäisen TPS 0-2. Ykkösessä keskinäisten otteluiden yhteissaldo menee siis TPS:lle 6-2-3.

Liput TPS-Jaro-otteluun Tiketistä. TPS:n kausikortit ovat ottelussa normaalisti voimassa. Yleinen infopaketti ottelutapahtumaan täällä.

TPS Jalkapallo ja HC TPS Turku Oy järjestävät ottelun jälkeen ilmaisen kuljetuksen Kupittaalta Gatorade Centeriin TPS-Jukurit-otteluun. Kuljetus lähtee 15 minuuttia TPS-Jaro-ottelun päättymisen jälkeen Uudenmaantieltä Hippoksentien kulmassa olevalta bussipysäkiltä Marli Areenan edestä.

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut suorana. TPS – FF Jaro-ottelun näkee suorana täältä.

Lisää uutisia