Otteluennakko: Jalkapallon Ykkösen ottelu KPV – TPS to 13.5. klo 16.00

Oman joukkueen odotukset:
”Odotan isossa kuvassa samanlaista esitystä kuin VPS:ää vastaan, mutta parempaa tulosta tietysti. Olen edelleen tyytyväinen meidän pallolliseen peliimme, luotiin paikkoja ihan tarpeeksi. Kokkolassa pitää saada myös onnistunut ja energinen alku peliin, ja aggressiivinen prässi heti toimimaan. Lähdemme siitä, että pallonhallinta on meillä ja peliä pelataan enemmän heidän kenttäpuoliskollaan. VPS-pelistä opittiin se, että omista tilanteista pitää laittaa pallot maaliin paremmalla prosentilla, pelata ottelu loppuun asti ja se, että me emme voi passivoitua sillä tavalla. Näillä eväillä pitäisi saada tulosta”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa.

Ennakkoarvio vastustajasta:
”Me saimme todella vaikean alun sarjaohjelmaan ja seuraava iso haaste odottaa Kokkolassa. KPV on kuitenkin aika erilainen joukkue kuin VPS ja he saivat sarja-avauksesta loistavan tuloksen Helsingistä. Sieltä tulee siis myös itseluottamusta ensimmäiseen kotiotteluun. KPV puolustaa nöyrästi ja aika matalalla, sen puolustuksen murtamisessa on tekemistä. KPV on myös suoraviivainen ja fyysisesti vahva joukkue, joka lähtee nopeasti vastahyökkäyksiin. KPV tulee olemaan hyvin suurella todennäköisyydellä aivan Ykkösen kärkijoukkueita. Kokkolan keskuskentälle tuli uusi keinonurmi viime keväänä ja se on pelipaikkana ihan uusi myös minulle”, Johansson myöntää.

Kilpailutilanne:
TPS ja KPV kuuluvat Ykkösen ehdottomasti suurimpiin suosikkeihin. Ja kun päälle lisätään vielä joukkueiden keskinäinen liigakarsintahistoria, niin ylimääräistä latausta kyllä löytyy. KPV lähti viime kauden Ykköseen ylivertaisena nousijasuosikkina, mutta kaudesta tuli lopulta täydellinen pannukakku. KPV:n seurajohdon sekoilu maksimoitui elokuun alussa, kun tepsiläisillekin tuttu Jani Uotinen sai kenkää päävalmentajan tontilta ja tilalle pestattiin Miika Juntunen. KPV:n ja Juntusen kuolemaan tuomittu avioliitto kesti tasan kymmenen päivää. Pallo-Veikot yrittää tänä vuonna liiganousua pitkän linjan KPV-luotsi Niko Kalliokosken johdolla ja hieman aikaisempia kausia maltillisemmalla budjetilla. TPS:llä on täsmälleen samat tavoitteet, joten Kokkolan keskuskentällä nähdään taatusti mielenkiintoinen kamppailu pisteistä.

TPS:n varmat poissaolijat: Onnipekka Pajula ja Kalle Taimi

Seuraa häntä:
Keskikenttäpelaaja Atte Sihvonen palasi täksi kaudeksi takaisin kasvattajaseuraansa. Hän joutui aloittamaan kauden puolustuslinjassa, mutta sekin tälle monipuoliselle pelurille sopii. Atte on erittäin rauhallinen ja pallovarma pelaaja, jonka syötöt lähtevät tarkasti ja yleensä myös ihan oikeaan osoitteeseen. Atte pystyy myös organisoimaan parhaimmillaan koko keskikenttää, vaihtamaan puolta ja pelaamaan sitä kautta tilaa ja vapauksia muille pelaajille. Hän on aina myös erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa ja tuo juoksuvoimaa joukkueeseen. Atte pitää itse suurimpina vahvuuksinaan yleensäkin puolustuspelaamistaan sekä myös pelinlukua ja syöttöjään. Jos ja kun Rasmus Holma palaa Kokkolassa omalle tontille tontilleen, niin nouseeko Sihvonen samalla yhden pykälän ylöspäin keskikentän puolelle?

Erikoista:
Nykyisistä TPS-pelaajista Juhani Pikkarainen ja Juri Kinnunen olivat pudottamassa KPV:tä Ykköseen Veikkausliigakauden 2019 päätteeksi. Asetelman teki erikoiseksi se, että TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen juoni penkin takaa poikansa joukkueen sarjaporrasta alemmas. Sen jälkeen oli loogista, että päävalmentaja Pikkarainen värväsi puolustaja Pikkaraisen TPS:n riveihin. Kinnunen seurasi perässä takaisin TPS-paitaan viime vuoden elokuussa. Sen jälkeen kaksikko oli muun joukkueensa mukana pudottamassa puolestaan Palloseuraa Ykköseen, mutta nyt tähtäimessä on taas pikainen paluu liigakartalle.

Historiaa:
Kaudella 2006 Ykkösessä pelannut KPV aloitti Suomen Cup -urakkansa IFK Mariehamnia vastaan. KPV lähti otteluun altavastaajana, mutta onnistui päihittämään saarelaiset. KPV voitti ottelun jatkoajalla 2-1 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Seuraavassa vaiheessa KPV:lla oli hieman onneakin, kun vastaan tuli Kakkosessa pelaava PS Kemi. KPV tyylitteli 3-0-voittoon gambialaisen Banjulin taikurin johdolla. Tämä taikuri oli Dawda Bah, joka latoi knallitempun kemiläisten verkkoon. Välierissä vastaan asettui sitten TPS, ja vieläpä Turussa. KPV:n Arttu Seppälä murskasi kuitenkin Tepsin haaveet toisesta peräkkäisestä finaalipaikasta 0-1-voittomaalillaan. KPV pisti finaalissa vielä itsensä Klubin ahtaalle, mutta hävisi kuitenkin lopulta 1-0. KPV:n kauden 2006 taival päättyi siis Suomen Cupin hopeaan.

Muistitko vielä, että:
TPS:lla ja KPV:llä on todella raju ja raadollinen lähihistoria takanaan. Molemmat joukkueet pudottivat toisensa Ykköseen peräkkäisinä kausina kaksiosaisten liigakarsintojen kautta. Ensin syksyllä 2018 TPS:lle kävi kylmät. Kokkolan perunapellolla tunnusteltiin ensin 0-0 ja ratkaisu siirtyi Turkuun. KPV pudotti TPS:n Ykköseen Kalle Multasen vierasmaalilla, ottelun päätyttyä 1-1. TPS maksoi velat korkoineen takaisin seuraavana syksynä. Tällä kertaa Turussa tahkottiin ensin 0-0 ja ratkaisu siirtyi Seinäjoen keinonurmelle. KPV-leirissä kuviteltiin, että he saavat pelillisen edun siirtämällä pelin Kokkolasta Seinäjoen matolla. Toisin kävi, kun Palloseura retuutti KPV:tä kentällä ja katsomossa 0-3. TPS:lle ja KPV:lle on kehittynyt peräkkäisten liigakarsintojen kautta poikkeuksellisen väkevä kilpailutilanne.

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut suorana. KPV-TPS -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3843926

Lisää uutisia