Otteluennakko: Jalkapallon Ykkösen ottelu Klubi 04 -TPS sunnuntaina 19.9. klo 16.00

Oman joukkueen odotukset:

”Molemmat joukkueet haluavat pelata jalkapalloa ja syötellä alhaalta lähtien. Molemmilla joukkueilla on myös erittäin paljon panosta tässä pelissä. Meidän pelitasomme on pakko säilyä, mikäli haluamme voittaa. Helsinki tuo aina extraa mukanaan, siellä aina paha pelata, mutta toisaalta kaikki haluavat näyttää erityisesti juuri siellä. Minulla on ihan rauhallinen olo ja luotto päällä joukkuetta kohtaan. Kaksi viimeistä kotipeliä on ollut lähes täysin meidän kontrollissamme. Gnistania vastaan toisen jakson alku oli vaikea, mutta itseluottamus palasi nopeasti ja lopputulos oli sen mukainen. Siitä varmaan opittiin, mitä passiivisuudesta seuraa.

Meidän pitää olla jälleen fiksuja, pitää yllä tarpeeksi kovaa tempoa, pistää pallo liikkumaan, prässätä aggressiivisesti ja pitää muoto kentällä. Nyt pelataan vain ja ainoastaan tuloksesta, meille kelpaa vain voitto. Ylivoimaisesti tärkein asia tästä pelistä on siis tulos. Me menemme peli kerrallaan eteenpäin, haluamme tietysti päättää runkosarja voittoputkeen”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson painottaa.

Ennakkoarvio vastustajasta:

”Klubi on pelannut viime kierroksilla erittäin hyvin sarjan kärkijoukkueita RoPSia ja VPS:ää vastaan. Se on hävinnyt niukasti ja vähän huonolla tuurillakin. Kaksi maalia Vaasassa on kova suoritus miltä tahansa joukkueelta tässä sarjassa. Myös meillä on varmasti haastava peli tiedossa.

Kaikki muistavat kesältä meidän kotipelimme, millä tavalla me hävisimme Klubille. Heidän kokoonpanoaan on aina vähän vaikea ennakoida, mutta he pelaavat silti samanlaista peliä. He rakentavat alhaalta ja he pyrkivät pelaamaan maata pitkin, ihan kuten mekin. Klubin pelissä ainoa poikkeus on tullut meitä vastaan Turussa, silloin he pelasivat poikkeuksellisen suoraviivaisesti. Tunnen päävalmentaja Mika Väyrysen hyvin, olemme pelanneet aikanaan paljon samaan aikaan maajoukkueessa”, Johansson muistuttaa.

Kilpailutilanne:

Ykkösen runkosarja kierrosta vaille valmis. Moni asia on jo selvinnyt, mutta vähintään yhtä monta asiaa on myös auki. RoPS tulee lähtemään paalupaikalta yläloppusarjaan, mutta mikä on piste-ero TPS:ään? RoPS saa päätöskierroksella vieraakseen vahvasti nousukuntoisen KPV:n. Sarjakolmonen VPS matkustaa puolestaan Tammisaareen EIF:n vieraaksi. Myös neljäntenä oleva Jaro on varma yläloppusarjan joukkue. Viidennen ja kuudennen paikan ratkaisevat keskuudestaan EIF, KPV, Gnistan ja PK-35 ja MP. Vahvimmilla on EIF ja heikoimmilla MP.

JIPPO, MuSa ja Klubi jatkavat varmuudella kausiaan alaloppusarjassa. Runkosarjan päätöskierroksella pelataan tietysti pinnoista, mutta haetaan myös jo asetelmia loppusarjojen kiihkeisiin taisteluihin.

TPS:n poissaolijat:

Rasmus Holma oli viimeksi pois nilkkavamman takia, hän puuttuu edelleen kokoonpanostamme. Juri Kinnunen oli kipeä ja puuttui siksi Gnistan-ottelusta. Katsomme hänen tilanteensa vielä lauantaina ja teemme lopulliset päätökset silloin. Hän on luultavasti kuitenkin mukana. Kokonaistilanne on siis edelleen erittäin hyvä”, Johansson alleviivaa.

Seuraa häntä:

Klubin Samuel Anini Jr tuikkasi voittomaalin kesällä Tepsiä vastaan. Nopealiikkeinen ja liukas Anini on iskenyt tällä kaudella seitsemän rysää. Hänen nopeudestaan saatiin taannoin näyttö myös VPS:ää vastaan, kun hän kirmasi karkuun VPS-pakeilta Bolt Arenalla.

Vuoden 2002 ikäluokkaa oleva Aninia vie eteenpäin himoittu paikka auringossa, eli pelipaikka Klubin edustusjoukkueessa. Anini on eteenpäin menevä nopea laituri, joka on erittäin hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa. Hän tuottaa jatkuvaa uhkaa ja päänsärkyä vastustajille. Anini on ehtinyt pelata jo U17- ja U18-ikäluokan maaotteluita.

Kun hän rustasi sopimuksen HJK:n kanssa kesällä 2019, kertoi seura haluavansa juuri tämän tyyppisiä pelaajia jatkossa myös edustusjoukkueeseen.

Erikoista:

Palloseura on takonut viimeiseen seitsemään otteluun yhteensä 16 maalia. Kun koko alkukauden saldo oli 14 ottelussa 12 maalia, niin voidaan todeta, että eteenpäin on menty. Joukkueen ykköstykki on edelleen Joakim Latonen kahdeksalla osumalla. Ilveksestä kesällä saapunut Ilari Mettälä nousee takaa kovaa vauhtia ja maalisaldo on jo viidessä. Sen jälkeen tulee Albijon Muzaci neljällä maalillaan. Kesällä joukkueeseen liittyneet Kasper Hämäläinen ja Serge Atakayi seuraavat kärkikolmikkoa tiukasti kolmen maalin saaliillaan. Voi hyvällä syyllä sanoa, että TPS:ssä on nyt hyökkäyspään palikat kohdallaan.

Historiaa:

Päivälleen 22 ennen Klubi 04 -ottelua, eli 19.9. 1999, TPS pelasi Kupittaalla 1-1-tasapelin tamperelaista TPV:tä vastaan. Juha Herne vei Palloseuran 1-0-johtoon 27. minuutin kohdalla, mutta TPV:n bulgaarikärki Strati Iliev iski tasoituksen Tepsin verkkoon 36. minuutin kohdalla.

Seppo Miettisen valmentama TPS pelasi ottelussa seuraavalla kokoonpanolla: Jani Tuomala, Markus Paija, Mikko Harju, Petri Sulonen, Mika Wallden (89. Juha Virkki), Petri Ihonen (60. Mikko Siren), Marco Casagrande (C), Saku Puhakainen, Hans Wikberg, Juha Lallukka, Juha Herne (84. Petri Jalava). TPV:n avauksessa ainoa tutumpi pelaaja oli myöhempi Tampere United -legenda Sakari Saarinen.

Muistitko vielä, että:

Klubi 04 on voittanut Ykkösessä tällä kaudella tähän mennessä kuusi ottelua. Kuten me kaikki muistamme, Klubi 04 voitti TPS:n heinäkuun 1. päivänä Kupittaalla Samuel Anini Jr:n maalilla 1-0. Klubi 04 on lisäksi voittanut MP:n, VPS:n, MuSa:n kotonaan sekä EIF:n niin kotona kuin vieraissakin. Klubi 04 on siis saalistanut kuudesta voitostaan neljä kotona. Helsinkiläiset ovat pelanneet lisäksi tasapelin MuSan ja KPV:n kanssa.

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut suorana. Klubi 04 – TPS -ottelun näkee suorana täältä.

Lisää uutisia