Otteluennakko: Jalkapallon Ykkösen ottelu EIF – TPS la 28.8. klo 17.00

Oman joukkueen odotukset:

”Meillä on kulkenut vieraissa koko kauden, nyt pitää RoPS-ottelun jälkeen päästä taas takaisin siihen peliin. RoPS-ottelu oli aivan alkua ja loppua lukuun ottamatta iso pettymys. Se peli on käyty tarkkaan läpi, meidän pitää ottaa opiksi sen pelin virheistä. Tällä viikolla on ollut hyvä tempo ja fiilis harjoituksissa, positiivisin mielin lähdetään lauantain peliin. Avainasia on meidän oma tasomme, sitä haetaan. Jos me pelaamme omalla tasollamme ja toteutamme asioita, mitä on sovittu, meillä ei ole hätää.

Tosiasia kuitenkin on myös, että pelit vähenevät, nyt tarvitaan tulosta. Lähdemme oman aktiivisuuden kautta, pitämään palloa. En näe syytä muuttaa peliä, me luotamme omaan peliimme. RoPS oli Turussa hyvällä energialla liikkeellä, hävisimme siinä isossa osassa peliä. Niin ei saada enää tapahtua. Hävittiin myös kaksinkamppailuja ja kakkospalloja, nyt kokonaisuuden pitää olla alusta loppuun kunnossa”, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tietää.

Ennakkoarvio vastustajasta:

”EIF ja Jaro pelasivat keskiviikkona aika avointa peliä, molemmilla oli paikkansa ratkaista peli, mutta ihan hyvä, että tasasivat pisteet. Se oli tasainen ottelu, edestakaisin mentiin. EIF lähetti pari kovaa kaukolaukausta ja puolusti vähän matalampaa kuin normaalisti. EIF on hyvä nopeissa vastahyökkäyksissä, Stanislav Efimov ja Robin Sid tuovat pelin rakenteluun laatua. Joukkueella on erittäin taitavat ja nopeat wing-backit. EIF:n peleissä tulee yleensä maaleja molempiin päihin. En usko, että EIF on mitenkään olennaisen erilainen kuin Kupittaalla viimeksi. Varmaan he kotona pelaavat vähän avoimemmin”, Johansson arvelee.

Kilpailutilanne:

Ykkösessä on tullut jo selkeitä pesäeroja. Joukkueet alkavat nyt jakautua huipputasaisen alkukauden jälkeen kahden kerroksen väkeen. Kuusi parasta joukkuetta taistelee syyskuun lopusta eteenpäin suorasta noususta sekä liigakarsijan paikasta, loput kuusi sarjapaikasta.

TPS:n viime viikon RoPS-tappio oli dramaattinen, mutta ei vielä ratkaiseva. Nyt kuitenkin RoPS ja VPS ovat alkaneet takomaan tulosta ja siinä kyydissä TPS:nkin pitää jaksaa pysyä mukana. Myös Jaro ja EIF ovat äärimmäisen vaarallisia joukkueita. Ja kaiken lisäksi KPV on noussut kuuden matsin tappiottomalla putkellaan jo viivan tuntumaan.

Kylmä fakta on se, että Palloseuran kaksi seuraavaa vierasottelua antavat suoraan suunnan loppukaudelle 2021. Jos TPS pystyisi punnertamaan loistavan vierassaldonsa jatkoksi voitot Tammisaaresta ja Vaasasta, olisi loppukauden suhteen kaikki mahdollista. 

TPS:n poissaolijat:

Onnipekka Pajula on edelleen poissa ja Jasper Jalonen pelasi melkein koko ottelun U17-maajoukkueen paidassa Islantia vastaan. Muuten meillä on periaatteessa kaikki samat pelaajat käytössä kuin viimeksikin”, Johansson toteaa.

Seuraa häntä:

EIF on onnistunut hyökkäyspään hankinnoissaan ja joukkue on iskenyt koko sarjassa eniten maaleja. 32 osumaa tässä vaiheessa on varsin kova saldo. Toki vastaavasti omissa on myös soinut peräti 25 kertaa. Taitavasti peliä rakentava ja jo seitsemän maalia viimeistellyt venäläinen Stanislav Efimov on osoittautunut loistohankinnaksi. Lisäksi Olli JakonenOskarin veli, iski viime kaudella hyvin maaleja Kakkosen tasolla SalPassa ja hän on lyönyt itsensä läpi nyt myös Ykkösessä, maaleja on tullut neljä kappaletta. Akseli Ollila ja Robin Sid ja ovat myös juonikkaita ja nopeita pelaajia ja heiltä onnistuu niin tilanteiden luominen kuin kylmäverinen viimeistelykin. Valdrin Rashica on lauantain pelissä pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Erikoista:

TPS-legenda ja kaikkien aikojen kotimainen maalitykki Heikki Suhonen toimi EIF:n päävalmentajana loppukauden 1996 sekä kauden 1997. EIF pelasi noina kausina Kakkosen etelälohkossa. Kaudella 1996 Suhonen valmensi viimeiset kuusi kierrosta ja pelasti joukkueen sarjapaikan. Kaudella 1997 EIF nousi lohkonsa kärkitaisteluihin ja sijoittui lopulta kakkoseksi. Suora nousu Ykköseen jäi lopulta vain pisteen päähään. Sen jälkeen EIF vielä karsi Ykkösen paikasta, mutta jäi karsinnassa niukasti rannalle. Suhosen piti jatkaa kolmaskin kausi EIF:n ruorissa, mutta seuran silloisen johtoportaan tyhjät lupaukset kariuttivat projektin.

Historiaa:

TPS murskasi kaudella 2017 EIF:n kesäkuun 14. päivä kotonaan peräti 6-0. Jo ensimmäisen puoliajan jälkeen taululla komeilivat 5-0-lukemat. TPS iski kaikki ensimmäisen puoliajan maalinsa vain 23 minuutin sisään. Tahti oli siis todella murhaava.

TPS:n hyökkäyspään leveyttä kuvasi se, että peräti neljä pelaajaa avasi sen kauden maalitilinsä. TPS:n ensimmäisenä maalintekijänä kunnostautui vartin kohdalla Jani Virtanen, joka tykitti vastapallon verkkoon. Kaksi minuuttia myöhemmin Riku Sjöroos tulitti pallon avopaikasta maaliin. Sjöroos toisti temppunsa 25. minuutin kohdalla. 28. minuutin kohdalla Sami Rähmönen ampui vastapalloon TPS:n neljännen maalin. Siitä kymppi, ja asialla oli Jonni Peräaho. Juri Kinnunen esitteli vielä potkutekniikkaansa 52. minuutin kohdalla ja viimeisteli illan komeimman maalin. Kinnunen kokeili nostoa rankkarialueen takaa ja pallo leijaili vastustamattomasti EIF:n maalin oikeaan yläkulmaan.

Koko päivä oli TPS:n kannalta hieno. Katsomossa oli yli 2 000 katsojaa, jotka saivat taatusti vastinetta pääsylipuilleen. TPS-henkeä olivat luomassa myös Seurasta maailmalle lähteneet ammattilaiset, maalivahti Lukas Hradecky ja puolustaja Jere Uronen. Koko Palloseuran joukkue sai toivottua lisäpotkua näiden TPS-lähtöisten maajoukkuepelaajien läsnäolosta.

Muistatko vielä, että:

EIF nousi Ykköseen kauden 2014 päätteeksi. Saman kauden päätteeksi TPS puolestaan putosi Veikkausliigasta Ykköseen. Tammisaarelaisjoukkue on vakiinnuttanut nousunsa jälkeen paikkansa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kaksi ensimmäistä kautta (2015 ja -16) vihreäpaidat sijoittuivat Ykkösessä viimeisen säilyjän paikalle, eli kahdeksanneksi. Kaudella 2017 joukkue nousi yhdellä pykälällä ylöspäin. Kaudella 2018 EIF hävisi vain neljä peliä, taisteli liiganoususta, mutta jäi lopulta sarjassa kolmanneksi. Viimeisen kahden kauden sijoitus on ollut kuudes sekä viime vuonna neljäs.

EIF julisti ennen tämän kauden alkua tavoittelevansa liiganousua. Kiven kova tavoite on edelleen voimassa, sillä EIF on sarjassa nyt neljäntenä ja joukkue on purjehtimassa kuuden parhaan joukkueen ylempään jatkosarjaan.

Ruutu näyttää kaudella 2021 kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut suorana. EIF-TPS -ottelun näkee suorana täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3888520

Lisää uutisia