Operaatio kasvojenpesu onnistui täydellisesti

Sunnuntaisen liiga-avauksensa MYPA:lle hävinnyt TPS suoritti tänään täydellisen kasvojenpesun. Operaatio kasvojenpesun uhriksi Paavo Nurmi Stadionilla joutui suuri ja mahtava HJK. TPS:n peli-ilme oli yhden ottelun tauon jälkeen taas sitä, mihin talvi- ja kevätkaudella oli totuttu. TPS marssi loppujen HJK:n yli lukemin 3-1.

– Jos palataan ja verrataan vielä siihen viime sunnuntaihin, niin silloin emme olleet pallollisena tarpeeksi aktiivisia, mutta nyt olimme, TPS-luotsi Marko Rajamäki kiteytti, ja oli oikeassa.

– Rapa on löytänyt meitä vastaan jotenkin oikeanlaisen taktiikan. He iskevät todella nopeasti ja vaarallisesti vastaan ja se tuotti tänään tulosta. Onnittelut TPS:lle voitosta, jonka se tänään ansaitsi, virkaveli Antti Muurinen nyökytteli vieressä.

TPS aloitti ottelun todella räväkästi. Jo ensimmäisen kympin aikana se vyörytti Klubin maalille enemmän maalitilanteita, kun MYPA:a vastaan sunnuntaina koko matsissa. Ensin Mikä Ääritalo puikkelehti puoliksi yksin läpi ohittaen jo Klubi-vahti Ville Walléninkin, mutta veto painui yli. Heti perään Aleksi Ristolalla oli mahdollisuus haastaa Wallén nokitusten, mutta kuti lähti hieman liian aikaisin, sillä vapaata lääniä oli, ja pallo viuhui oikealta ohi.

– Meillä oli ensimmäisellä kaksikymppisellä neljä selkeä maalipaikkaa, joten oltiinhan me ihan eri jalalla liikkeelle kuin viimeksi, Rajamäki näki.

34. minuutin kohdalla TPS:n kärsivällisyys tuotti tulosta. Kymppipaita Petteri Pennanen haastoi Klubin puolustuksen vasemmalla laidalla ja ui pallon kanssa boksiin sisään. Pallo lähti napakasti maalinedustan ruuhkaan, josta Ääritalo runttasi sen sisään.

Klubi ei saanut sitä normaalia vaarallista jauhantaa oikein missään vaiheessa käyntiin. Ei ensimmäisen puoliajan lopussa, eikä toisen jakson alkupuoliskolla.

– Meidän olisi tällä kentällä varmaan pitänyt pelata suoraviivaisemmin, HJK:n Joel Perovuo arveli.

TPS:n iloinen ja ennakkoluuluton taistelu aikaan sai jo lähes lopullisen kuolinniitin Klubi-leiriin 74. minuutin kohdalla. Pennanen syöksyi röyhkeästi keskeltä HJK:n rankkarialuelle, kun hänet tempaistiin oikein kunnolla nurin. Ertotuomari Tony Asumaa näytti epäröimättä pilkkua. Pallon taakse asettui Toni Kolehmainen. Tuore TPS-kippari veti Wallénin nätisti vipuun ja täräytti pallon maalin vasempaan takanurkkaan.

Mutta toisessa päässä tapahtui vastaavanlainen episodi kahdeksan minuuttia myöhemmin ja Perovuo latasi pallon pilkulta oikeaan ylänurkkaan. Klubi joutui nostamaan pelaajia isommalla riskillä ylös ja se kostautui. TPS pilkkoi HJK-puolustuksen säpäleiksi 88. minuutin kohdalla. Vaihdosta sisään tullut Juho Lehtonen pisti viimeisen passin Ristolan jalkaan, joka tappoi
Klubin pyristelyt lopullisesti. Tepsin 3-1-maali oli tälle kevätkauden komeetalle ensimmäinen koko Veikkausliigauralla.

– Keväällä niitä maaleja syntyi, mutta tämä Veikkausliiga on kuitenkin vähän eri juttu. Olen todella iloinen avausmaalista, mutta kyllä se Klubin kaataminen joukkueena oli se varsinainen juttu, Helsingistä Turkuun täksi kaudeksi siirtynyt Ristola ilakoi.

– Tänään oli sellainen kasvojenpesun paikka. Kaikki jätkät tappelivat pallosta loppuun asti ja ilme oli jotain ihan muuta kuin viime sunnuntaina. Tästä on hyvä jatkaa Kuopioon, ensin puolustuksen laidalla ja loppujen lopuksi keskikentällä raatanut Juho Lähde tiivisti koko joukkueensa puolesta.

Lisää uutisia