ONS-ennakko: ”Tavoitellaan puhdasta sarjaa loppukaudeksi”

TPS-leirissä huokailtiin vapautuneesti viime lauantaina, kun IK Myran kaatui yläkentällä 2-0. Tepsin kolmas peräkkäinen voitto varmisti nimittäin sen, että viimeinenkin uhka putoamisen tai karsimisen suhteen karisi lopullisesti Palloseuran kintereiltä. TPS tulee sijoittumaan tämän vuoden Naisten liigassa lähes varmasti seitsemänneksi. Viime viikonlopun kierroksella siis selvisi, että Ilves, ONS ja IK Myran ratkovat tästä eteenpäin keskenään suoran putoajan ja karsijan kohtalon.

– IK Myran -peli ei ollut mikään helppo. He tulivat otteluun hieman yllättävällä tavalla pelata, mutta toisella puoliajalla käännettiin peli lopullisesti meille. Tunnelma joukkueessa on hyvä myös sopivan vapautunut. Meillä ei ole enää pelattavaa sijoituksista, mutta silti tekeminen treeneissä on ollut sellaista kuin pitääkin, TPS-luotsi Petteri Joensuu kiittelee.

TPS:llä oli runkosarjassa erittäin vaikea vaihe heinäkuun alusta lähtien, mutta viimeisillä kierroksilla joukkue pystyi kääntämään suuntaa. Runkosarjan päätöskierroksella TPS pakotti tulevan mestarijoukkue HJK:n tasapeliin yläkentällä erinomaisen esityksen jälkeen.

– Käänne parempaa tapahtui siellä runkosarjan lopussa ja HJK-tasapeli vaikutti entisestään itseluottamukseen. Suunta on pysynyt siitä lähtien oikeana ja sen jälkeen on tullut kolme peräkkäistä voittoa. Esinmerkiksi ONS:ia vastaan ei pystytty runkosarjassa tekemään edes maalia ja hävittiin molemmat pelit, Joensuu muistutaa.

Vaikka TPS on varmistanut jo hyvissä ajoin sarjapaikkansa ja sijoituskin on sinettiä vaille selvä, halutaan kauden loput pelit pelata tyylikkäästi ja tuloksekkaasti päätöskamppailun loppuvihellykseen asti. Joukkueessa on nyt erinomainen tunnelma päällä ja se tarkoittaa myös sitä, että pelaajat nauttivat pelaamisesta.

– Kaikki haluavat edelleen pelata, enkä halua lähteä räjäyttämään kokoonpanoa tässä tilanteessa. Varmaan hieman enemmän tulee kierrätystä kokoonpanon suhteen, eikä kenenkään pelaajan terveyden tai loukkaantumisten suhteen oteta mitään riskejä. Meillä on nyt myös flunssa-aaltoa joukkueessa ja se sanelee loppuviikosta asioita. Yksittäisistä pelaajista Siiri Välimaalla on ollut vaivaa ja nyt hänelle pitää antaa tilaisuus levätä. Inkeri Niemi saaneekin nyt mahdollisuutensa.

– Hyvä tavoite loppukaudeksi olisi puhtaan sarjan pitäminen alaloppusarjassa. Meillä on nyt kolme voittoa ja neljä tappiotonta peliä jo takana. Yhtään helppoa peliä ei kuitenkaan tule, sillä kaikki kolme alapuolellamme olevaa joukkuetta pyrkivät kaikin keinoin pitää sarjapaikkansa ja välttää myös karsinnat. Meilläkin on iso oma roolimme vielä siinä, kun kohtaamme kaikki nämä kolme joukkuetta kertaalleen, Joensuu tietää.

TPS – ONS Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 28.9. klo 13.00 – tervetuloa!

Lisää uutisia