ONS-ennakko: ”Nyt tarvitaan halua ja päättäväisyyttä hyökkäyksiin”

TPS kohtaa Naisten liigassa lauantaina 27.7. kotonaan oululaisen ONS:n. Ottelu alkaa Urheilupuiston yläkentällä jo klo 14.00. Ottelu tullaan pelaamaan todella kuluttavissa olosuhteissa, sillä lauantaiksi Turkuun on luvattu paahtavaa yli 30 asteen hellettä.

– Meidän kotipeleissämme on ollut aika lämmintä jo aiemminkin. Koko viikko ollaan mietitty tarkkaan, mitä tehdään. Ollaan treenattu vähän lyhyemmin, mutta vastaavasti terävämmin. Tankkaaminen nousee isoon rooliin myös pelipäivänä, TPS:n päävalmentaja Petteri Joensuu tietää.

– Taustavoimat ovat kehittäneet helteille jonkun oman taikajuoman. Tarkkaa sisältöä en tiedä, mutta ihan laillinen juoma ja ainakin hunajaa siinä on. Kuulemma toimii. Siinä on meidän salainen aseemme, Joensuu paljastaa.

Oulussa tehdään hyvää työtä naisten ja tyttöjen jalkapallon eteen, mutta ONS on silti joutunut taistelemaan useana kautena liigapaikastaan. Tämäkään kausi ei tuota poikkeusta, sillä ONS on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä kolme voitollaan ja yhdeksällä pisteellään. Yksi näistä voitoista tuli TPS:stä toukokuun alussa Oulussa.

– Se oli samanlainen peli kuin olemme viime aikoina pelanneet, eli pelattiin ihan hyvin, mutta tehottomasti. Meille sattui silloin yksi iso virhe ja siitä tuli maali. ONS puolusti sen jälkeen hyvin. He pyrkivät lauantainakin iskemään kovaa vastaan. Helppoa peliä ei ole tiedossa, vaikka sarjataulukossa vähän eroa onkin, Joensuu painottaa.

TPS lähtee otteluun varsin haastavista asemista, kun kesäkuun kolmen matsin mittainen voittoputki on vaihtunut heinäkuiseen kolmen ottelun tappioputkeen. Kaksi edellistä ottelua TPS on hävinnyt niukasti 1-0, ensin Åland Unitedille, ja viimeksi TiPS:lle. TPS:llä on päällä myös kolmeen matsiin venynyt maaliton putki, sillä edellinen osuma syntyi JyPK:iä vastaan kesäkuun lopussa yläkentällä.

– ONS on tehnyt pariin viime peliin kuusi maalia, me ei yhtään. Tämä pitää muistaa. Olemme lähteneet kehittämään omaa hyökkäyspeliämme vielä tarkemmin omien vahvuuksiemme kautta siten kuitenkin, että kokonaisuus pysyy balanssissa. Hyökkäyspään pelaamista pitää myös monipuolistaa, Joensuu kiteyttää.

TPS on saanut kuitenkin uutta hyökkäysvoimaa, kun Emilia Ukkonen palasi takaisin Turkuun HJK:sta ja Annika Haanpään pelilupa-asiat saatiin kuntoon. Lainasopimuksella pelaava Ukkonen valittiin toukokuussa Naisten liigan parhaaksi pelaajaksi ja Haanpää tuo kymppipaikalta uusia vaihtoehtoja varsinkin pelin rakenteluun. Laitapelaaja Patricia Träskin tämä kausi on jo taputeltu, mutta Katja Hakala ja Tiia Hirvonen painavat jo täysillä mukana.

– Vaihtoehtoja meillä on ja hienoa, että ollaan saatu loukkaantuneita pelaajia takaisin mukaan. Annika on tuonut lisää pallollista osaamista, mutta se pitää hyödyntää paremmin. Tikkurilassa vähän kuin ihmeteltiin eka jakso ja toisella sitten pelattiin. Nyt tarvitaan halua ja päättäväisyyttä hyökkäyksiin. Kokoonpanon suhteen minulla on varmaan haastavin tilanne tällä kaudella, Joensuu myöntää.

TPS:n aina luotettava kapteeni Mira Uronen loukkaantui kesäkuun lopun JyPK-ottelussa ja hänen poissaolonsa jälkeen pisteitä ei ole tullut.

– Mimmu harjoitteli normaalisti torstaina ja perjantaina katsotaan, mikä on tilanne, Joensuu raottaa.

Jalkapallon Pelaajayhdistys palkitsee ONS-ottelussa TPS-maalivahti Siiri Välimaan, jonka muut liigapelaajat valitsivat Veikkauksen kesäkuun parhaaksi pelaajaksi. Lisäksi muistetaan keskikenttäpelaaja Sini Laaksosta, joka saa komeat 100 pelattua liigaottelua täyteen lauantaina. Koko TPS jalkapalloa onnittelee lämpimästi Siiriä ja Siniä!

Lisää uutisia