ONS-ennakko: ”He tuovat eri näkökulmia meidän pelaamiseemme”

Naisten liiga jatkuu Tepsin osalta ensi lauantaina, kun raitapaidat suuntaavat pohjoiseen päin Ouluun, paikallisen ONS:n vieraaksi. Ottelu alkaa Oulun Castrénin keinonurmikentällä 5.5. klo 16.00. TPS kärsinyt ensimmäisen viiden kierroken aikana vain yhden tappion. Sekin viime vuosien mestaruusjyrä PK-35:lle.

– Ihan kivasti on lähtenyt kausi liikkeelle. Oli tärkeää, että saatiin heti juonesta kiinni. Pelaajilla on ollut koko ajan luotto päällä, että tästä tulee hyvä kausi meille, TPS:n laitapuolustaja Frida Lähteenmäki summaa.

Kristiinankaupunkilaisen Sporting Kristinan kasvatti siirtyi Turkuun ja TPS-paitaan viime kaudeksi FC Hongasta. Vuoden 1997 ikäluokkaa oleva Lähteenmäki ei saanut kaudella 2017 paljoakaan vastuuta, mutta nyt tämä vaasalaisessa VIFK.ssa jalkapallon jatko-oppinsa saanut puolustaja on pelannut alusta loppuun asti TPS:n neljä viimeistä ottelua. Oma rooli joukkueessa tuntuu löytyneen.

– Oma rooli on löytynyt ja on ollut hauska pelata. Puolustaminen on tällä pelipaikalla se ykkösjuttu, mutta kyllä meitä kannustetaan ja rohkaistaan nousemaan myös ylös hyökkäysten tueksi, Lähteenmäki kuvailee.

TPS nappasi viime viikonloppuna todella maukkaan 2-0-kotivoiton Kuopion Pallokissoista, joka on ollut aina hankala vastus TPS:lle. Palloseura vei ottelua aika suvereenisti alusta loppuun ja kuopiolaisille ei herunut oikeastaan yhtään kunnon paikkaa.

– Siinä pelissä oli alusta loppuun asti sellainen rauhallinen ja luottavainen fiilis. Sen tunsi koko matsin ajan kentällä. Oli sellainen olo, että tämä homma hoituu kotiin, Lähteenmäki myöntää.

ONS on osoittanut kahdella viime kierroksella vahvaa nousukuntoa. Oululaiset kaatoivat ensin aina vaarallisen Åland Unitedin, ja heti perään TiPS:n. Peräkkäisten voittojen arvoa nostaa vielä se, että ne molemmat tulivat vielä vieraskentällä. Melkoinen tilastokummajainen vastaavasti on se, että kaikki kolme kotiotteluaan ONS on mennyt häviämään.
 
– ONS on vaarallinen joukkue, joka pelannut aika pitkään yhdessä. Joukkue on nuorekas, kuten mekin. ONS-otteluun pitää valmistautua huolella ja kentällä pitää olla valmiina oikealla asenteella alusta asti. Lähteenmäki korostaa.

Lähteenmäki on ihan tyytyväinen joukkueensa kolmen päävalmentajan systeemin. Jokaisella koutsilla on omat vahvuutensa ja kolmikko täydentää hyvin toisiaan. Hieman hajanaisen talven jälkeen TPS pääsikin heti pisteisiin kiinni, kun Naisten liiga alkoi.

– Oli erittäin tärkeää saada hyvä startti heti alkuun kaikkien talven muutosten jälkeen. Mun mielestä kaikki on mennyt nyt hyvin ja kaikki valmentajat ovat todella sitoutuneita joukkueeseen. He käyvät asioita keskenään läpi ja he tuovat eri näkökulmia meidän pelaamiseemme. Kaikilla heillä on omat vahvuutensa, joilla he täydentävät toisiaan, Lähteenmäki kokee.  

Lisää uutisia