Onni Valakari leireilee englantilaisessa Southampton FC:n vahvuudessa

TPS:n keskikenttäpelaaja Onni Valakari leireilee tällä viikolla Englannin Valioliigaseura Southampton FC:n vahvuudessa. 18-vuotias Valakari on jo Etelä-Englannissa ja hän saapuu takaisin Suomeen tulevana viikonloppuna.

– Onni harjoittelee viisi päivää Southamptonissa ja hänellä on myös treenimatsi seuran akatemian mukana keskiviikkona. Tarkoituksenamme on kehittää pelaajia tässä seurassa niin, niin että he pääsevät urallaan myös eteenpäin. Onni löi itsensä viime kaudella hienosti läpi ja on aina iso kunnia, jos Valioliigatason seura kutsuu pelaajaa leireilemään, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen toteaa.

Valakari siirtyi TPS:ään keväällä 2017 seinäjokelaisesta SJK:sta. Hän pelasi Jalkapallon Ykkösessä kaudella 2017 yhteensä 13 ottelua ja viimeisteli niissä kuusi maalia. Hän oli mukana nostamassa TPS:ää Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi.

Valakari on pelannut kaikki TPS:n kolme Respect Suomen Cupin E-alkulohkon ottelua tänä vuonna. Hän viimeisteli komeasti seuransa 1-1-tasoitusmaalin IFK Mariehamnia vastaan reilu viikko sitten Javenture-Areenalla. Valakarilla on voimassa oleva sopimus TPS:n kanssa siis myös kaudesta 2018.

Kuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia