Onni Helén latasi hattutempun KaaPon verkkoon ja Tepsin jatkoon Suomen Cupissa

TPS:n pelit jalkapallon Suomen Cupissa käynnistyivät tänään Kaarinassa, kun cupin 3. kierroksen ottelussa vastaan asettui KaaPo. Tuhansien tarinoiden Suomen Cup tarjoili lopulta illan, joka jäi omalta osaltaan mustavalkoiseen seurahistoriaan. Tepsin 18-vuotias hyökkääjä Onni Helén nimittäin iski ottelussa ensimmäisen hattutemppunsa kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa. Voittolukemat kirjattiin lopulta TPS:lle 4–0.

Ottelu alkoi juuri niissä merkeissä kuin ennakkoon sopi olettaa. Kolme sarjaporrasta alempana pelaava kotijoukkue KaaPo ryhmittyi tiiviiseen matalaan blokkiin, ja pallonhallinta oli vahvasti Tepsillä.

TPS pääsi varsin rauhassa pyörittämään peliä kentän keskialueella, mutta murtavien syöttöjen määrä jäi vielä avausjaksolla vähäiseksi. Parhaat paikkansa TPS loi kaukolaukauksilla ja erikoistilanteista. KaaPo taas pyrki iskemään vastahyökkäyksillä pallonriistoihin päästyään. Lopulta KaaPo ei kuitenkaan avauspuolikkaan aikana saanut yhtään laukausta TPS-maalia kohden. Tepsin johtomaali puolestaan oli hyvin lähellä, kun Eino-Iivari Pitkälä pamautti pallon ylärimaan.

TPS jatkoi sinnikkäästi oman pelinsä jauhamista ja puolustukseen käpertyneen KaaPon väsyttämistä toisella puoliajalla. Tarvittava lisäpiristysruiske mustavalkoisille löytyi lopulta vaihtopenkiltä. Vaihdosta kentälle saatiin tuoreita jalkoja luomaan lisää painetta KaaPon päätyyn. Myös taktisesti vaihdot toivat uuden elementin, kun TPS siirtyi kahden kärjen peliin Helénin kirmatessa kentälle Antti Ulmasen kärkipariksi.

Vaihdosta sisään tulleet Helén ja Umar Bala Muhammed iskivät viimeisen vartin aikana taululle lukemat 4–0. TPS:n oma veräjä puolestaan pysyi puhtaana, kun Olli Hakanpää torjui nollapelin. Pelin jälkeen turkulaisten päävalmentaja Miika Nuutinen oli tyytyväinen joukkueensa ammattimaiseen suoritukseen.

– Pelin kuva oli tosi selkeä, KaaPo taisteli ja puolusti todella syvällä matalassa blokissa. Me koetimme sitä liikuttaa, kiertää ja mennä läpi. Lopulta onnistuimme murtamaan KaaPon puolustuksen, ja sitten ei ollut enää hirveästi epäselvyyttä lopputuloksesta, Nuutinen kertasi.

– Meidän pelaajillamme pystyi pää hyvin kylmänä tänään. Nämä eivät ole mentaalisesti helppoja paikkoja, kun pelataan tiukasti puolustavaa alempisarjalaista vastaan. Monesti tällaiset pelit ovat alkuun vaikeita, ja fokuksen pitää pysyä omassa tekemisessä, vaikka johtomaalia ei heti tulisikaan. Ajattelen tämän päivän peliä niin, että kyllä se oli vain ajan kysymys, milloin me sen maalin teemme. 90 minuuttia on kuitenkin vastustajalle kuin vastustajalle tosi pitkä aika vain puolustaa, Nuutinen sanoi.

TPS:n pelit jatkuvat lauantaina Kupittaan Veritas Stadionilla, kun vieraaksi Ykkösliigan kotiotteluun saapuu Mikkelin Palloilijat. Liput lauantain kotipeliin voit ostaa jo nyt edullisemmalla ennakkohinnalla Tiketistä.

Lopputulos:

KaaPo–TPS 0–4 (0–0)

Ottelun maalit:

75 min 0–1 Onni Helén
80 min 0–2 Umar Bala Muhammed
84 min 0–3 Onni Helén
90 min 0–4 Onni Helén (rp)

Varoitukset:

KaaPo
57 min Oskari Ohvo
65 min Roope Läpinen

TPS
53 min Oscar Häggström

TPS:n kokoonpano:

Olli Hakanpää (MV)
Elias Collin (63 min Aaro Soiniemi)
Mehdi Hetemaj
Roope Pakkanen
Oscar Häggström (81 min Joonas Lakkamäki)
Eino-Iivari Pitkälä (72 min Onni Helén)
Aapo Boström (63 min Niilo Saarikivi)
Jesper Karlsson
Tuomas Pippola
Antti Ulmanen
Albijon Muzaci (63 min Albijon Muzaci)

Erotuomari: Jesse Salo

Pelipaikka: Puuha-areena, Kaarina

Yleisömäärä: 473

Sää: +7 °, pilvistä ja poutaa

Seuraava ottelu: TPS–MP, la 20.4. klo 16.00, Veritas Stadion.

Kooste

Lisää uutisia