Ollikainen ja Perälä valittiin U19-ikäluokan Slovakia-maaotteluihin

Poikien U19-ikäluokan maajoukkueen loppusuora valmistautumisessa kohti marraskuussa alkavia EM-karsintoja käynnistyy syyskuun alussa pelattavalla kaksoismaaottelulla Slovakiaa vastaan. Joukkueen edellinen yhteinen tapahtuma oli kesäkuun alussa pelattu Baltic Cup ja nyt päävalmentaja Kai Nyyssönen joukkueineen lähtee hiomaan kuvioitaan kuntoon EM-karsintoja ajatellen. TPS:stä joukkueeseen valittiin puolustaja Julius Perälä sekä keskikenttäpelaaja Otto Ollikainen.

– Nyt katseet ovat tiukasti kohti karsintaa ja Slovakia-ottelut valmistavat meitä nimenomaan siihen. Toki koko vuosi valmistaudutaan karsintaturnaukseen ja meillä on alla hyvä Baltic Cup, josta on nyt mukava päästä jatkamaan. Saamme siitä hyvän lähtökohdan ja nyt meillä on näiden otteluiden jälkeen vielä lokakuussa kansainvälinen turnaus Valkeakoskella ennen Tanskan EM-karsintaturnausta. Tilanne on sikäli oikein hyvä, että joka kuukaudelle on tapahtumat, päävalmentaja Nyyssönen toteaa tyytyväisenä.

– Tietyille pelipaikoille meillä on todella kovaa kilpailua, joillekin muille paikoille voisi toivoa olevan yhtä paljon, mutta kaikkiaan tämä on hyvä ryhmä. Nyt pyritään löytämään oikeita pelaajapareja ja oikeita linjoja pelaamiseen, jotta olemme valmiina karsinnoissa – niissä jokainen peli on tärkeä, Nyyssönen painottaa.

Slovakiasta Nyyssönen odottaa tähän saumaan kovaa ja ennen kaikkea hyödyllistä vastusta.

– Slovakia on rankingin 15. eli ensimmäinen maa, joka jää kakkoskoriin. Heillä on myös ollut turnaus viimeksi toukokuussa ja uskon, että edessä on haastavat ja hyvät ottelut.

Slovakia-ottelut pelataan Sauvossa ja Kauniaisissa, joissa kummassakin kentällä on jalkapallonurmi.

– Jalkapallonurmella pelaamme myös karsinnat, joten pelaamme kaikki syksyn ottelumme samalla alustalla. On mukava päästä pelaamaan näillä paikkakunnilla. Sauvossa seurayhteisö on tehnyt kovasti töitä ja sama on Kauniaisissa. Ehkä juuri jalkapallonurmi on ollut auttamassa nosteessa. Toivotaan, että saadaan hyvin yleisöä paikalle ja hyvät tapahtumat. Tavoitteena on pystyä tarjoamaan katsojille vähän makua siitä, mitä on hyvätasoinen eurooppalainen juniorijalkapallo, Nyyssönen kaavailee.

Suomen Slovakia-ottelut:

Pe 6.9.2019 klo 17.30 Suomi – Slovakia (Hakkispaana, Sauvo)
Ma 9.9.2019 klo 18.00 Suomi – Slovakia (Kauniaisten keskuskenttä)

Lisää uutisia