”Ollaan uskottu koko ajan siihen, miten me asioita tehdään”

TPS:n hurja otteluviikko päättyy lauantaina Kuopion Savon Sanomat Areenalla KuPS:n vieraana. TPS reissaa Savoon hallitsevan mestarijoukkueen vieraaksi vain kahden täyden lepopäivän voimalla. KuPS – TPS alkaa huomenna lauantaina 29.8. klo 18.30.

KuPS on sen sijaan on saanut ladata akkujaan pidempään, sillä se pelasi edellisen ottelunsa viime viikon lauantaina IFK Mariehamnia vastaan. KuPS voitti kotiottelunsa 2-1. Raitapaitojen mennyt viikko on ollut kaikin puolin loistava, kun Kupittaalla kaatuivat perätysten FC Inter ja HIFK. TPS:n päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan tärkeät voitot näkyvät koko joukkueessa parempana itsevarmuutena sekä rentoutena.

– Voitot näkyvät totta kai, fiilis joukkueessa on hyvä. Vaikka me hävittiin ennen noita voittoja muutama peli peräkkäin, ollaan uskottu koko ajan siihen, miten me asioita tehdään. Koko ajan ollaan parannettu ja treenit ovat olleet hyviä. Tietysti tuolta kuuluu vähän enemmän naurua, kun ollaan voitettu pelejä. Fiilis on nyt vähän rennompi kopissa ja treenikentällä, Johansson myöntää.

KuPS on TPS:lle todella kova mittari tähän väliin. KuPS operoi isolla budjetilla ja joukkue tavoittelee tietysti mestaruuden uusimista. KuPS:n pelaajista Ilmari Niskanen valittiin juuri maajoukkueeseen ja joukkue vahvistui alkukierrosten jälkeen myös turkulaisille tutulla Petteri Pennasella. Joukkue on täynnä laatua, kokemusta ja osaamista.

– Tämä matsi tulee ihan älyttömän nopeasti. Jos HIFK:iä vastaan saatiin päivä enemmän lepoa, niin nyt KuPS:lla on monta päivää enemmän lepoa kuin meillä. Erikoistilanteita käytiin läpi sekä omia hyökkäyspään kuvioitamme. KuPS on erittäin isokokoinen joukkue ja kävimme myös heidän hyökkäyspelaamistaan läpi. Ei meillä ole tässä kuin voitettavaa, vastassa on hallitseva mestari, Johansson pudotteli.

TPS tulee avaamaan Kuopiossa aika erilaisella kokoonpanolla kuin edellisessä HIFK-ottelussa. Vastuuta on pakko laittaa kiertoon näin kovassa otteluruuhkassa.

– Jotkut pelaajistamme eivät ole pelanneet niin paljon kahdessa edellisessä ottelussa, mutta kaikki tulivat todella hyvin vaihdosta sisään. Kun sä tulet vaihdosta tuollaisessa pelissä, sulla on aina tietty tarkka rooli. Pelipaikka ei ole edes välttämättä ihan oikea, mutta kaikki kaverit hoitavat roolinsa hienosti. HIFK-pelissä esimerkiksi Jussi (Pikkarainen) täytti täysin paikkansa, Baba (Diop) sai yleisönkin mukaan ja Juri (Kinnunen) pääsi kaksi kertaa boksiin vaarallisesti. Vaihtopelaajien tärkeys on tosi suuri, Johansson painottaa.

TPS:n viimeistelyharjoitukset olivat perjantaina Kupittaalla ja osa pelaajista joutui ottamaan harjoitukset hieman kevyemmin. TPS:llä on myös muutama poissaolo ja syynä on ihan puhtaasti levon tarve. Inter- ja HIFK-otteluissa loistaneet Mika Ääritalo ja Sami Rähmönen jättävät KuPS-pelin kokonaan väliin.

– Osa pelaajista tarvitsi kunnon treeniä alla ja osalle tämä päivä oli vaan hölkkää, koska he ovat pelanneet niin paljon. Pari pelaajaa jää myös Kuopion reissulta kokonaan pois. KuPS-peli vaan tulee näille muutamille kokeneimmille pelaajille nyt liian nopeasti, Johansson tietää.

TPS:llä on edessä puolentoista viikon mittainen ansaittu ottelutauko KuPS-ottelun jälkeen.

KuPS – TPS näkyy tuttuun tapaan Ruudussa: https://www.ruutu.fi/stream/3671917

Lisää uutisia