”Ohjelmaa päivitetään koko ajan, meillä on myös plan b ja c”

TPS:n miesten edustusjoukkuee jatkaa tiivistä harjoitteluaan LähiTapiola Areenalla. Joukkueen fysiikkavalmentaja Mira Sakselin on tietysti tällä hetkellä suuressa roolissa, kun pelaajien kuntopohjaa vahvistetaan pitkää kautta varten.

– Mira Sakselin on päässyt loistavasti tähän hommaan sisään ja hän on tehnyt erinomaista duunia. Hän valmistautuu työhönsä erittäin hyvin ja meillä on kaikki fysiikkapuolen ohjelmat koko ajan valmiina odottamassa seuraavaa kertaa varten, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson kiittelee.

Johansson on tyytyväinen joukkueensa treenitahtiin ja -sisältöön. Myös TPS:n kevään treenipelisuunnitelma alkaa olla valmiina, mutta Johansson halua varmistaa treeniotteluiden aikataulut vielä tulevien vastustajien kanssa.

– Puhuin juuri Jonin (Daly) kanssa ja todettiin että nyt on todella sääli, ettei meillä ole ollut kunnon harjoituspeleja Suomen Cupin jälkeen. Toki joukkueen kesken olemme pelanneet. Meidän kevään treenimatsiohjelma on viimeistelyä vaille valmis. Koetamme saada nyt jo ensi viikonlopuksi harjoituspeliä. Tarkoituksena on kohdata vielä useita Veikkausliigajoukkueita ennen kauden alkua ja viimeistellä juuri ennen kauden alkua Ykkösen tai Kakkosen joukkueita vastaan, Johansson kaavailee.

– Meillä on muutenkin kaikki ihan hyvin, olemme saaneet treenata säännöllisesti ja huolellisesti ja joukkue on mainiossa vireessä. Pelaajat ovat olleet Roope Pakkasta lukuun ottamatta kunnossa, ihan pieniä vammoja on aina, mutta niitä on nyt turha yksilöidä. Alim (Moundi) saapui vihdoin Suomeen, saamme hänet karanteenin jälkeen harjoitusvahvuuteen mukaan, Johansson iloitsee.

TPS:n edustusjoukkue välttelee kaikkia turhia kontakteja. Harjoituksiin kuljetaan omia reittejä ja palaverit pidetään etänä. TPS:n luoma kupla on pitänyt ainakin toistaiseksi erittäin hyvin. Kaikki joukkueen jäsenet kantavat vastuuta parhaansa mukaan myös harjoitusten ja ottelutapahtumien ulkopuolella.

– Vaikka meidän oma kuplamme on toiminut tähän mennessä hyvin, emme pysty vaikuttamaan ihan joka paikkaan. Me emme pysty vaikuttamaan esimerkiksi vastustajiemme toimintaan, kun päästään taas pelaamaan. Omat haasteensa tuo myös se, että ohjeistus muuttuu ja elää koko ajan, Johansson harmittelee.

Jalkapallon Veikkausliiga siirsi kauden alkua reilut kaksi viikkoa eteenpäin. Veikkausliiga alkaa 24. huhtikuuta. TPS aloittaa Jalkapallon Ykkösen alkuperäisen ohjelman mukaan 20. huhtikuuta. Varsin pian nähdään, edetäänkö Ykkösessä alkuperäisen otteluohjelman mukaan, vai haetaanko sielläkin lisää pelivaraa.

– Suunnittelu on ylipäätään erittäin haasteellista. Varsinkin jos kauden alku siirtyisi, vaikuttaisi se taas kaikkeen valmistautumiseen ja kaikkeen tekemiseen. Joudumme päivittämään koko ajan omaa ohjelmaamme, mutta meillä on olemassa myös plan b ja c, Johansson myöntää.

Lisää uutisia