Nuorten maajoukkuepuolustaja Veera Keto lainasopimuksella Turun Palloseuraan

TPS:n joukkue vahvistuu puolustaja Veera Kedolla. Keto, 19, siirtyy Tepsin Kansallisen Liigan joukkueeseen loppukauden mittaisella lainasopimuksella toisesta liigajoukkueesta, Helsingin Palloseurasta.

Oulusta kotoisin oleva Keto on alun perin ONS:n kasvatti. Oulusta hänen tiensä vei opintojen kautta Helsinkiin ja Mäkelänrinteen urheilulukion HFA Märskyn joukkueeseen. Tällä kaudella Keto teki liigadebyyttinsä HPS:n joukkueessa, ja nyt tavoitteena on löytää vielä isompi rooli liigatasolla Tepsistä.

– Liityn Tepsin joukkueeseen tosi hyvillä mielin. Olen jo tavannut joukkuekaverit, ja vastaanotto oli tosi positiivinen. Pari nuorten maajoukkueista tuttua pelikaveriakin löytyy joukkueesta, Keto kertoo.

Keto pystyy pelaamaan niin topparina, laitapakkina kuin wingbackin paikallakin. Vuoden 2004 ikäluokkaa oleva Keto on edustanut Suomea nuorten maajoukkueissa, ja tulevaisuudentavoitteena hänellä on edetä ulkomaiden ammattilaiskentille.

– Odotan, että pääsen täällä Turussa hyvään treenaamisen rytmiin ja pelaamaan mahdollisimman paljon. Uskon, että tämä siirto on hyvä askel urallani. Pelaajana vahvuuksiani ovat pallollinen pelaaminen, peliäly ja monipuolisuus, Keto sanoo.

TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen on mielissään saadessaan joukkueeseensa lahjakkaan nuorten maajoukkuetason pelaajan. Kedon liittyminen joukkueeseen tuo Palloseuralle lisää taktisia vaihtoehtoja, sanoo Salonen.

– Saadaan joukkueen puolustuslinjaan hyvä vahvistus. Veera on hyvä pelaamaan pallollisena ja puolustamaan yksi vastaan yksi -tilanteissa. Tämä tuo meille lisää taktisia vaihtoehtoja. Meillä on joukkueessa monipuolisia pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan eri pelipaikoilla. Voimme nyt mukauttaa pelaamistamme vielä paremmin vastustajan mukaan, kommentoi Salonen.

HPS:llä on oikeus kutsua Veera Keto tarvittaessa takaisin. Kedon tilannetta tarkastellaan vielä myöhemmin kauden aikana ennen siirtoikkunan umpeutumista.

Kuva median käyttöön

Lisää uutisia