Nuorten maajoukkuepuolustaja Joonas Lakkamäki TPS-paitaan

TPS vahvistuu 19-vuotiaalla puolustaja Joonas Lakkamäellä. Kaudet 2022–23 kattavan sopimuksen TPS:n kanssa kynäillyt Lakkamäki siirtyy Turkuun porilaisesta Musan Salamasta. Lakkamäki on myös pelannut eri poikamaajoukkueissa, ja viimeksi marraskuun alkupuolella hän edusti Suomea Ruotsia vastaan Maarianhaminassa U20-maajoukkueen riveissä.

Nuoresta iästään huolimatta Lakkamäki aloittaa jo neljännen kokonaisen kautensa aikuistasolla. Kolme edellistä kautta hän on kuulunut MuSan vakiokasvoihin Ykkösessä ja erityisesti kaudella 2021 hänen roolinsa porilaisten takalinjoilla oli suuri. Lakkamäki on pelannut sekä oikean laitapuolustajan että keskuspuolustajan paikalla.

– Suurimmat vahvuuteni ovat puolustuspäässä, olen nimenomaan hyvä puolustaja. Pallollista pelaamista pidän selkeänä parannuskohteena. Itse viihdyn parhaiten laitapakin paikalla, mutta myös topparin tehtävät onnistuvat, Lakkamäki esittäytyy.

– Hain pelipaikkaa mahdollisimman korkealta tasolta ja TPS on hyvin lähellä liigaa. Tällä sarjatasolla parempaa paikkaa ei ole. Kun huomioidaan joukkueen taso ja olosuhteet, niin Seura on kehittymisen kannalta todella hyvä paikka olla.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson on luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa vahvistumiseen nuorten maajoukkuepelaajalla.

– Joonas on nuori pelaaja, mutta ehtinyt silti pelata jo yli 50 ottelua Ykköstä. Hän on juuri sen tyyppinen nälkäinen, nuori pelaaja, joita haluamme Tepsiin. Joonas pystyy pelaamaan sekä kahden että kolmen topparin systeemissä ja myös laitapakkina. Joonas on monipuolinen pelaaja, jolle meille tuleminen ammattilaiseksi on suuri mahdollisuus kehittyä, Johansson sanoo.

– Tämä siirto kertoo hyvää myös meistä seurana. Joonakseen oli varmasti kiinnostusta muualtakin, mutta poikamaajoukkuepelaaja valitsi meidät, koska näki TPS:n olevan hyvä paikka kehittyä. Uskon, että tämä on molempia hyödyttävä siirto ja meille loistava hankinta, Johansson korostaa.

Lakkamäki saapuu Turkuun ja liittyy TPS:n harjoitusryhmään joulukuun alkupuolella. Puolustaja lähettää kiitokset myös entiselle seuralleen.

– Toivottavasti MuSa nousee mahdollisimman pian takaisin Ykköseen eli sille tasolle, jolle se kuuluu.

Pelaajaprofiili: Joonas Lakkamäki

Syntynyt: 25.1.2002 Nakkila
Kasvattajaseura: FC Jazz

19-vuotias Lakkamäki sai jalkapallokasvatuksensa porilaisessa FC Jazzissa, josta siirtyi vuonna 2018 naapuriseura Musan Salamaan. Aikuisten tasolla hän pelasi ensimmäiset ottelunsa samana vuonna MuSan paidassa Kakkosessa, jossa otteluita kertyi tilille kahdeksan.

Kauden 2019 alkajaisiksi Lakkamäki pelasi kaksi Kakkosen ottelua lainalla Rauman Pallo-Iiroissa. Sen jälkeen hän nousi nopeasti vakiokokoonpanoon Ykköseen nousseessa MuSassa. Kausina 2019–21 Lakkamäki kuuluikin MuSan runkomiehistöön ja oli tärkeässä roolissa etenkin kaudella 2021, jolloin hän pelasi kaikissa 27 sarjaottelussa MuSan takalinjoilla. Puolustaja ehti maalintekoonkin kahdesti, maalisyöttöjä tilille kertyi yhtä monta.

Kolmen edellisen kauden aikana Lakkamäki on pelannut Ykkösessä yhteensä 58 ottelua ja tehnyt niissä kolme maalia. Kakkosessa hän on pelannut kymmenen ottelua. Lisäksi Lakkamäki on ollut Suomen poikamaajoukkueiden ringissä eri ikäluokissa.

Lisää uutisia