Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

– Tuntuu tosi hienolta saada ensimmäinen edustusjoukkuesopimus. Olen pelannut Tepsissä jo 7-vuotiaasta junnusta lähtien, joten onhan tämä sellainen asia, mistä olen pikkupojasta asti haaveillut, Uusitalo sanoo.

Uusitalo on noussut Tepsin edustusjoukkueeseen TPS:n GANT-akatemian kautta. Viime kaudella Uusitalo kantoi isoa vastuuta TPS:n akatemiajoukkueessa pelaten 19 ottelua miesten Kolmosessa. Edustusjoukkueessa nuoren topparin tilille kirjattiin kaksi Ykköscupin peliä sekä yhdet ottelut Suomen Cupissa ja miesten Ykkösessä.

– On ollut tosi opettavaista päästä treenaamaan ja pelaamaan edustusjoukkueympäristössä. Olen saanut saman pelipaikan kokeneemmilta kavereilta hyviä vinkkejä. Tulevan kauden tavoitteena on murtautua edustusjoukkueessa suurempaan rooliin.

Uusitalolla on vahva tausta Suomen nuorten maajoukkueista. Hän on pelannut 14 poikien maaottelua. Poikien maaottelut ovat tuoneet tärkeää kokemusta kovista kansainvälisistä peleistä.

– Poikien maajoukkuepeleistä on saanut hurjasti itseluottamusta ja kokemusta. Itselleni oli tosi iso juttu, kun pääsin toiminaan Suomen joukkueen kapteenina EM-karsintapelissä, Uusitalo kertoo.

Uusitalon mukaan johtajuus on yksi hänen vahvuuksistaan. Hän kuului päättyneellä kaudella TPS:n akatemiajoukkueen kapteenistoon.

– Fyysisyys, johtajuus ja rohkeus ovat vahvuuksiani pelaajana, nuori keskuspuolustaja kuvailee.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön – kuva: Tiina Pirilä

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

puolustus: Umar Bala Muhammed, Eero Uusitalo

keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho

hyökkäys: Onni Helén, Tuomas Pippola, Riku Riski

valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen


Pelaajaesittely: Eero Uusitalo

Lisää uutisia