Nuorten maajoukkuepelaaja Matias Kivikko Arraño vahvistaa TPS:n puolustusta

Turun Palloseura on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen laitapuolustaja Matias Kivikko Arrañon, 19, kanssa. Kivikko Arraño pelasi viime kaudella Miesten Ykkösessä 10 ottelua lainalla FF Jaron joukkueessa.

Kivikko Arrañolla on sekä Suomen että hänen äitinsä kotimaan Chilen kansalaisuus. Nuori pelimies on espoolaisen jalkapallokoulun kasvatteja ja kuului vielä viime vuonna FC Hongan sopimuspelaajiin. Kesällä 2021 Kivikko Arraño siirtyi vuoden mittaisella lainasopimuksella Italian Serie A:han nousseen Venezia FC:n riveihin. Laitapuolustaja pelasi venetsialaisseuran U19-joukkueen kanssa ja pääsi treenipeleissä ottamaan mittaa myös Italian pääsarjatason pelaajista.

– Vuosi Italiassa oli tosi hieno kokemus ja opetti paljon. Siellä oli ammattimainen ympäristö ja paljon hyviä pelaajia. Pääsin aistimaan myös Venezian edustusjoukkueen tunnelmia, kun pelasimme treenipelejä heitä vastaan, Kivikko Arraño kertoo.

Kivikko Arraño osallistui joulukuussa TPS:n testileirille ja vakuutti osaamisellaan ja asenteellaan päävalmentaja Mika Laurikaisen.

– Matias on meidän profiiliimme sopiva nuorten maajoukkuetason pelaaja, jolla on hyvä tulevaisuus edessään. Hänellä on aggressiivinen ja energinen pelityyli. Hän on erittäin kova kaveri tekemään töitä ja olemme tyytyväisiä, että saimme hänet meille, Laurikainen sanoo.

Kivikko Arraño on kuulunut useiden vuosien ajan Suomen poikien maajoukkueeseen. Hän pelasi viime vuonna Suomen U19-maajoukkueessa EM-karsinnoissa. Nuorukaisen tavoitteina on pysyä maajoukkueringissä mukana ja kehittyä pelaajana.

– Tavoitteeni on päästä U21-maajoukkueeseen mukaan, ja kyllä Huuhkajissa pelaaminen on aina ollut sellainen unelma. Tulevalla kaudella haluan toteuttaa vahvuuksiani kentällä, kehittää itseäni pelaajana ja auttaa joukkuettamme mahdollisimman paljon.

TPS TV haastatteli Matias Kivikko Arrañoa ja päävalmentaja Mika Laurikaista. Katso video alta tai klikkaa tästä itsesi TPS:n Youtubeen.

Valokuva median käyttöön


TPS:n kausikortit kaudelle 2023 ovat myynnissä. Osta omasi Tiketistä!

Lisää uutisia