Nuorten maajoukkuemaalivahti Venla Roine jatkaa TPS:ssä

Maalivahti Venla Roine

Maalivahtilupaus Venla Roine jatkaa uraansa Turun Palloseurassa kauden 2024 kattavalla sopimuksella. Suomea nuorten maajoukkueissa edustanut Roine, 17, teki viime kaudella Kansallisen Liigan debyyttinsä TPS:n maalilla. Kauden jälkeen hänet palkittiin TPS:n vuoden nuorena pelaajana.

– Oikein positiivisin miettein jatkan Tepsissä. Odotan todella innoissani tulevaa kautta ja yhteistyötä uuden maalivahtivalmentajan kanssa. Mielenkiinnolla odotan, mitä tässä harjoituskauden aikana saadaan tehtyä ja mitä tuleva kausi tuo tullessaan, Roine sanoo.

TPS:n uusi maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi näkee Roineessa paljon potentiaalia. Roine on edustanut Suomea U16-, U17- ja U18-maajoukkueissa. Nuorten maaotteluja hänellä on tilillään yhteensä seitsemän.

– Itselläni on todella hyvä fiilis Venlan jatkosta. On ilo aloittaa prosessi maalivahdin kanssa, joka on innokas oppimaan ja jonka työmoraali on aivan huipputasoa, Ojaniemi kommentoi.

– Venlan kanssa on nyt saatu kaksi harjoitusviikkoa alle. Kaikesta tekemisestä näkee, että kyse on potentiaalisesta nuoresta maalivahdista, jolla on kapasiteettia kehittyä edelleen. Toiminta kentällä on näyttänyt vahvalta ja sen päälle on hyvä lähteä jatkamaan prosessia, Ojaniemi jatkaa.

Roineen mukaan yhteistyö maalivahtivalmentaja Ojaniemen kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Olen pitänyt työskentelystä Jarkon kanssa tosi paljon. Olemme heti alusta asti lähteneet tekemään kovaa duunia. Uskon, että Jarkko pystyy valmennuksellaan tukemaan vahvasti minun maajoukkueuraani ja tulevaisuuttani, Roine tuumaa.

Viime kauden lopuksi TPS putosi Kansallisesta Liigasta naisten Ykköseen, mutta Roine pääsi tekemään ensiesiintymisensä liigakentillä sekä Suomen Cupissa. Palloseuran edustusjoukkueen maalilla hän pelasi yhteensä neljä virallista ottelua. Nuorelle maalivahdille viime kauden tärkeintä antia oli selättää loukkaantuminen ja päästä tekemään debyytti pääsarjatasolla.

– Olin todella onnellinen liigadebyytistäni, koska minulla oli pitkä loukkaantuminen takana. Minulta meni kokonaan ohi harjoituskausi ja sarjan alkukierrokset. Olen onnellinen, että selätin loukkaantumisen ja sain nostettua itseni kokoonpanoon. Suomen Cupin ja Kansallisen Liigan pelit olivat todella hienoja ja erittäin opettavaisia kokemuksia. Siinä näki, millä tasolla itse oikeasti on, mitä liigassa pelaaminen vaatii ja myös sen, että missä asioissa on vielä itsellä harjoiteltavaa. Ensimmäisten liigapelien jälkeen minulla on nyt itsevarmempi olo lähteä uuteen kauteen Ykkösessä, Roine toteaa.

Valokuva median käyttöön

TPS Jalkapallon kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Kausikortilla näet naisten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösessä sekä miesten edustusjoukkueen kotipelit Ykkösliigassa. Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Lisää uutisia