Nuori TPS taisteli urhoollisesti Interiä vastaan

Sen piti olla alun perin miehet vastaan pojat, mutta ei se kuitenkaan ihan sitä ollutkaan. TPS:n nuori joukkue nimittäin taisteli Liigacupin avauksessa FC Interiä vastaan varsin miehekkääsi, vaikka raitapaitojen rakennustyö on vielä täysin kesken. Inter kuittasi kuitenkin ne kolme pistettä lukemin 3-2.

– Aika haastava tilannehan tämä on, kun meillä oli kuusi sopimuspelaajaa kentällä ja siihen päälle testimiehet. Loput eivät ole edes treenanneet meidän kanssamme. Nämä nuoret täyttivät kentällä kuitenkin kaikki paikkansa. En ole koskaan tottunut näitä paikallispelejä häviämään, enkä ole päävalmentajana hävinnyt yhtäkään paikallispeliä Veikkausliigassa. Enkä siihen jatkossakaan aio tottua, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki kuittasi.

Inter aloitti hyisellä Kupittaalla yllättävän hermostuneesti ja oli sählätä pallon omaan maaliin jo parin minuutin peli jälkeen. Inter sai rivinsä järjestykseen kuitenkin melko pian, kun Severi Paajanen runttasi pallon sisään vastaiskun päätteeksi 13. minuutin kohdalla. Inter näytti menevän menojaan, kun Mathias Lindström pääsi puolen tunnin kohdalla sutimaan jo 2-0.

TPS ei kuitenkaan luovuttanut, vaan ajoitti takaa-ajon. Riku Sjöroos otti pystypallon upeasti haltuunsa, kiersi Interin puolustuksen ja keskitti. Maalin eteen syöksynyt Bujar Ahmeti pisti päätä väliin, puski tyhjiin ja tilanne olikin ennen taukoa 2-1.

Inter sai lopullisen 3-1-maalinsa vähän halvalla, kun Kalle Kaupin matala laukaus painui verkon perille 72. minuutin kohdalla. Santeri Peltola kajautti pallon ohi Jere Koposen vielä lisäajalla ja näin kauden ensimmäisen derbyn lopputulokseksi leivottiin 3-2.

Ottelu osoitti, että Tepsin juniorityö on erittäin hyvällä tolalla, mutta joukkue tarvitsee varsinaista liigakautta varten kuitenkin myös kokemusta ja rutiinia kokoonpanoonsa.

– Me tarvitaan uusia miehiä, se on ihan selvä. Olemme todella huolissamme, turha sitä on kieltää. Tarvitsemme nopeasti nimen omaan uusia sopimuspelaajia, jotka sitoutuvat tähän joukkueeseen. Nämä nuoret lahjakkuudet tarvitsevat kaikkein kipeimmin sitä tukea ympärilleen juuri nyt, Rajamäki painotti.

– Veikkausliiga alkaa reilun kahden ja puolen kuukauden kuluttua. Ei näille nuorille voi vaan sysätä kerralla kaikkea vastuuta, hän vielä muistutti.

Jalkapallon Liigacup pe 24.1.2014
Kupittaa 5, Turku

FC Inter-TPS 3-2 (2-1)

13. Severi Paajanen 1-0
30. Mathias Lindström 2-0
39. Bujar Ahmeti 2-1
72. Kalle Kauppi 3-1
90. Santeri Peltola 3-2

Erotuomari: Mattias Gestranius

TPS:n kokoonpano:
35 Jere Aalto
2 Alexander Ray De John
3 Ville-Valtteri Starck
5 Miro Tenho
6 Matej Hradecky
8 Charles Trafford
9 Riku Sjöroos (64. Dardan Sadiku)
19 Aleksi Ojanperä (85. Jonni Peräaho)
22 Matias Louanto (46. Santeri Peltola)
28 Bujar Ahmeti
33 Eero Tamminen

Vaihdossa:
1 Arnold Uschanoff
5 Jonni Peräaho
27 Joni Vuorinen
31 Dardan Sadiku
40 Santeri Peltola

Lisää uutisia