Nuori TPS-kasvatti vetovastuuseen – Sami Lehtilä valmentaa Tepsiä naisten Ykkösessä kaudella 2024 

Turun Palloseuran naisten edustusjoukkueen uusi päävalmentaja on Sami Lehtilä. Lehtilä on allekirjoittanut TPS:n kanssa 1+1-vuotisen päävalmentajasopimuksen. 

Lehtilä, 31, on Turun Palloseuran oma kasvatti, joka kulki pelaajana Tepsin koko junioriputken läpi aina A-nuoriin saakka. Oman peliuransa jälkeen hän on määrätietoisesti rakentanut itselleen uraa valmentajana. Hän on valmentanut Tepsissä sekä tyttö- että poikajunioreita, ja viime kaudesta alkaen Lehtilä on toiminut vastuuvalmentajana TPS:n T18-juniorijoukkueessa. Lehtilä on nuori ja lupaava valmentaja, joka on nyt valmis ottamaan seuraavan askeleen urapolullaan. 

Sami on yksi lupaavimmista nuorista valmentajista seurassamme ja hän on tehnyt hyvää työtä T18-joukkueen luotsina. Sami sopii loistavasti siihen profiiliin, jota haimme. Hän on työllään osoittanut olevansa oikea henkilö ottamaan uuden projektin vetovastuun. Olemme erittäin tyytyväisiä ja iloisia, että Sami otti haasteen vastaan, sanoo TPS Juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kim Ekroos.  

Päävalmentajan tehtävä aikuisten joukkueessa on Lehtilälle ensimmäinen laatuaan. Nuori valmentaja on itsekin innoissaan uudesta pestistään. 

Tuntuu todella hyvältä. Kiva saada tunnustusta tehdystä työstä seuran puolelta, että he haluavat antaa minulle sauman ottaa vetovastuu edustusjoukkueesta. Innokkain mielin otan tehtävän vastaan. Olen rakentanut valmennusuraani nyt kymmenen vuoden ajan, ja aikuisten edustusjoukkueen päävalmentajuus on ollut yksi isoista henkilökohtaisista tavoitteistani, Lehtilä kertoo. 

Päättyneellä kaudella Lehtilän valmentama TPS T18 voitti oman Ykkösen lohkonsa tappiottomalla pelillä. Lehtilä jatkaa T18-juniorien vastuuvalmentajana myös tulevalla kaudella. Naisten edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävän myötä hän pääsee ensimmäistä kertaa urallaan valmentamaan myös aikuispelaajia. 

Tässä aukeaa itselleni uusi maailma valmentajana. On ollut hienoa päästä toimimaan huippuvaiheen junioripelaajien kanssa ja siitä luonteva seuraava askel on aikuispelaajien valmentaminen. Näen tämän pestin hienona mahdollisuutena näyttää omaa osaamistani valmentajana, Lehtilä sanoo. 

TPS pelaa kaudella 2024 naisten Ykkösessä. Tulevan kauden joukkueen kokoaminen etenee sekä pelaajarintamalla että taustajoukkojen osalta, kertoo toiminnanjohtaja Ekroos. 

Lähdemme nyt Samin johdolla rakentamaan tulevan kauden joukkuettamme. Vaikka sarjataso vaihtui valitettavasti Ykköseen, pyrimme edelleen kehittämään joukkueen toimintaa ja toimintaympäristöä, jotta TPS olisi pelaajille houkutteleva paikka. Samalla rakennetaan myös muuta taustaryhmää ja valmennustiimiä, ja myös tässä Sami on luonnollisesti vahvasti mukana, taustoittaa Ekroos. 

Fakta: Sami Lehtilä 

  • Syntynyt: 23.6.1992 Turussa 
  • Valmentajakoulutus:  
    • UEFA B 
    • Suorittaa parhaillaan jalkapallovalmennukseen painottuvan liikunnanohjaajan AMK-tutkintoa 
  • Toiminut juniorivalmennustehtävissä TPS:ssä ja muissa seuroissa 11 vuoden ajan, valmentanut sekä tyttö- että poikajoukkueita. 
  • Palkittu TPS Juniorijalkapallon Vuoden valmentajana 2022. 
  • Toimii kaudella 2024 sekä TPS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentajana että TPS T18 –juniorijoukkueen vastuuvalmentajana. 

Valokuva median käyttöön

Lisää uutisia