Nuori TPS-kärki Onni Helén iski kaksi maalia – TPS ja KäPa tasapeliin harjoitusottelussa

Turun Palloseura jatkoi valmistautumistaan tulevaan Ykkösliigan kauteen kohtaamalla harjoitusottelussa Käpylän Pallon. KäPa pelaa tulevalla kaudella turkulaisten tavoin Ykkösliigassa. Kumpikin joukkue lähtee tulevaan Ykkösliigan kauteen uudessa komennossa. KäPan päävalmentajana aloitti joulukuussa Sami Okkonen, joka koutsasi viime kaudella HIFK:ta. TPS puolestaan pelaa ensimmäisiä pelejään uuden päävalmentajansa Miika Nuutisen alaisuudessa.

Lauantaipäivän ottelussa ensimmäisen puoliajan ainoan maalin iski KäPa. Yhteentörmäys TPS-boksissa johti rangaistuspotkuun, jonka laukoi maaliin Kingsley Kwasi Kwaw. KäPa lisäsi johtoaan tunnin kohdalla, kun Elias Kallio kiskaisi volleylla lukemat 2–0:aan.

Vierasjoukkue TPS ei kuitenkaan taipunut, vaan kampesi vielä kahden maalin takaa tasoihin. Palloseuran johtotähtenä tuikki aiemmin tällä viikolla 18-vuotissyntymäpäiväänsä juhlinut hyökkääjä Onni Helén, joka iski tänään vieraiden molemmat maalit. Ensimmäisen osuman Helén teki varmalla sijoituksella rangaistuspilkulta. Nuoren TPS-kasvatin päivän toinen osuma syntyi nopean hyökkäyksen päätteeksi. Toppari Baba Mensah pelasi pitkän juoksupallon Helénille, joka juoksunsa pääteeksi taituroi jalkansa vapaaksi ja latasi pallon takakulmaan. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin näin 2–2.

– Tämä oli hyvin tyypillinen tammikuun alun harjoituspeli. Oli aika paljon sellaisia kaaostilanteita ja varmasti molempien joukkueiden pelissä on vielä tällä hetkellä enemmän rikki kuin ehjää. Se tekee pelistä aika aaltoilevaa. Pelin virtauksessa me olimme tänään vähän enemmän niskan päällä, loppua kohti vielä kasvavassa määrin, summasi TPS:n päävalmentaja Nuutinen ottelun jälkeen.

Harjoituskausi on vielä siinä vaiheessa, että yhteispeliä ja pelisysteemin periaatteita vasta rakennetaan.

– Iso kuva on se, että tässä vaiheessa kautta pitää vielä tehdä virheitä ja oppia niistä. Viikko viikolta työstetään peliä valmiimmaksi. Olen tyytyväinen siihen, että pystyttiin nousemaan kahden maalin takaa tasoihin. Löysimme peliimme vielä uuden vaihteen ja ihan ansaitusti tulimme tasoihin. Saatiin hyvä paine KäPan päähän ja siitä palkinnoksi ne maalit, Nuutinen kertasi.

Tänään kahdesti osunut Helén debytoi TPS:n edustusjoukkueessa viime kaudella, ja on nyt saanut kasvavissa määrin vastuuta harjoituskauden peleissä. Nuori TPS-kasvatti on vastannut hienosti huutoon, sillä edellisessä harjoitusottelussa Dziugasia vastaan syntyi uran ensimmäinen edustusjoukkuemaali. Kolmen harjoitusottelun jälkeen Helénillä on nyt tilillään kolme maalia.

– Hienoa, että Onni on nyt saanut hyvin onnistumisia harjoituskauden peleissä. Hän on ne ansainnut paitsi pelisuorituksillaan, niin myös sillä draivilla, mikä hänellä on harjoituskentällä ollut. Olemme puhuneet paljon joukkueen kanssa siitä, että haluamme nähdä sellaista liekkiä kaikessa meidän tekemisessämme, ja Onni ilmentää sitä tällä hetkellä erinomaisen hyvin. Olen tosi iloinen hänen onnistumisistaan, sanaili Nuutinen.

Uudistunut TPS nähdään ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä ensi viikon perjantaina 19. tammikuuta. Tuolloin mustavalkoisia vastaan kotiharjoitusottelussa asettuu Ykkösliigaan viime kauden päätteeksi noussut PK-35. Ottelu alkaa kello 14.00 LähiTapiola Areenalla. Otteluun on vapaa sisäänpääsy, ja LähiTapiola Areenan kahvio palvelee katsojia. TPS–PK-35-ottelua on myös mahdollista seurata suorana lähetyksenä Turun Sanomien välityksellä, sillä TS näyttää pelin digitilaajilleen suorana ja selostettuna lähetyksenä.

– On hienoa päästä pelaamaan nyt ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä. PK-35 on jo ottanut Veikkausliiga-joukkue Gnistanin päänahan ja viimeksi he pelasivat tasurin Ilveksen kanssa. Varmasti kova matsi tulossa tulevana perjantaina, Nuutinen ennakoi.

– Meillä oli aika reipas harjoitusviikko alla nyt ennen tätä tämän päivän peliä ja kovalla intensiteetillä vedetään ensi viikollakin. Ajetaan pikkuhiljaa sisään meidän periaatteitamme ja yritetään viikko viikolta viedä meidän omaa pelaamistamme eteenpäin. Näihin peleihin ei vielä niin sanotusti herkistellä, vaan reipasta tahtia mennään harjoituksissa ja rakennetaan pohjaa tulevalle. Voitosta lähdetään totta kai aina jokaisessa pelissä kamppailemaan tosissaan, painottaa Nuutinen.

Tänään nähtiin myös yksi paluu mustavalkoiseen paitaan ja nuoren juniorin ensimmäinen edustusjoukkuepeli. Keskikenttäpelaaja Atte Sihvonen veti kasvattajaseuransa raitapaidan päälleen kahden vuoden tauon jälkeen. Sihvonen toimi avauspuolikkaalla TPS:n kapteenina. Laitahyökkääjä Emil Eriksson, TPS-kasvatti hänkin, puolestaan teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa. Eriksson on vuoden 2006 ikäluokkaa ja on edustanut Suomea poikien maajoukkueessa.

Lopputulos:

KäPa–TPS 2–2 (1–0)

Ottelun maalit:

24 min 1–0 Kingsley Kwasi Kwaw (RP)
60 min 2–0 Elias Kallio
69 min 2–1 Onni Helén (RP)
72 min 2–2 Onni Helén

TPS:n kokoonpano:
Olli Hakanpää (MV) (46 min Elias Nieminen)
Elias Collin
Eero Uusitalo
Roope Pakkanen (46 min Baba Mensah)
Joonas Lakkamäki (46 min Lasse Ikonen)
Eino-Iivari Pitkälä (46 min Aaro Salonen)
Atte Sihvonen (C) (46 min Maximus Tainio)
Aapo Boström
Veeti Pohtio (46 min Umar Bala Muhammed)
Onni Helén
Tuomas Pippola (57 min Emil Eriksson)

Erotuomari: Jan-Peter Aravirta

Pelipaikka: Talin halli, Helsinki

Seuraava harjoitusottelu: Pe 19.1. klo 14.00 TPS–PK-35, LähiTapiola Areena, Turku.

Maalikooste

Lisää uutisia