Nuori Lasse Ikonen monivuotisella sopimuksella TPS:n keskikentälle

Turun Palloseura saa uuden vahvistuksen joukkueeseensa, kun keskikenttäpelaaja Lasse Ikonen, 20, liittyy turkulaisten riveihin kaksivuotisella sopimuksella. Ikonen saapuu Tepsiin Veikkausliiga-seura AC Oulusta.

Yhdysvaltain Dallasissa syntynyt, mutta lapsuutensa pitkälti Oulussa viettänyt Ikonen on pelannut Veikkausliigassa yhdeksän ottelua AC Oulun joukkueessa. Miesten Ykkösessä hän debytoi jo 16-vuotiaana pelatessaan AC Oulussa. Ykkösen pelejä hänellä on vyöllään yhteensä 28 oululaisjoukkueen ja Gnistanin riveistä.

Ikonen oli joulukuussa kolmen viikon ajan mukana TPS:n testijaksolla. Testijakson laadukas arki treeneissä ja TPS:n uuden valmennustiiminsä johdolla käynnistämä uusi prosessi saivat Ikosen solmimaan kaksivuotisen sopimuksen seuran kanssa.

– Kun kuulin, että Miika Nuutinen tulee Tepsiin päävalmentajaksi ja täällä puhaltavat vahvasti uudet tuulet, niin se kuulosti tosi mielenkiintoiselta mahdollisuudelta. Testijaksolla minulle jäi tosi hyvä kuva meidän valmennustiimimme ammattitaidosta ja treenien laadusta, Ikonen sanoo.

– Hain pelipaikkaa korkealta tasolta hyvästä ympäristöstä, ja uskon, että TPS tarjoaa minulle hyvän mahdollisuuden ottaa seuraava askel urallani. Monivuotinen sopimus merkitsee sitä, että kyseessä ei ole mikään satasen pikajuoksu, vaan pidempi prosessi. Tavoitteeni on kehittyä pelaajana hyvässä ympäristössä ja auttaa Tepsiä nousemaan Veikkausliigaan, Ikonen tuumaa.

Ikosella on nuorisomaajoukkuetausta, ja hän on kuulunut Suomen poikien maajoukkueeseen aina U15-ikäluokasta U19-ikäluokkaan asti. Ikonen onkin TPS:n päävalmentaja Nuutiselle entuudestaan tuttu pelaaja juuri nuorisomaajoukkuetoiminnan kautta. Nuutinen oli VJS:n talenttivalmentajana työskennellessään mukana poikien maajoukkuetoiminnassa, ja keskikenttäpelaaja Ikonen kiinnitti tuolloin valmentajan huomion pelitaidoillaan ja erinomaisella työmoraalillaan.

– U15-maajoukkueajoilta ensimmäinen muistikuvani Lassesta on, että hän on sellainen soturipelaaja, joka tekee kaikkensa joukkueen eteen. Nyt joulukuun testijaksolla oli ilo huomata, että kyllä siellä se sama mentaliteetti ja ajatus työn tekemisestä joukkueelle on edelleen vahvasti olemassa, Nuutinen toteaa.

– Nuorilla pelaajilla isoin potentiaali on aina siellä korvien välissä – se ratkaisee, kuka on valmis tekemään kovan työn päästäkseen omalla urallaan eteenpäin. Minulla on vankka luotto siihen, että Lasse on valmis sen työn tekemään ja me pyrimme häntä kaikin tavoin tukemaan siinä kehitysprosessissa, Nuutinen jatkaa.

Keskikentän pohjalla parhaiten viihtyvä Ikonen tuo kentälle kamppailuvoimaa ja vakautta pelin eri vaiheisiin.

– Lasse on sähäkkä pienissä tiloissa ja kova kaksinkamppailuissa. Hän on hyvä riistämään palloja. Hän on luotettava pelaaja, joka tuo joukkueen pelaamiseen vakautta jokaisessa pelin vaiheessa, Nuutinen luonnehtii.

– Kestävyyskunto, kaksinkamppailupelaaminen ja aggressiivisuus ovat ehdottomasti vahvuuksiani. Pyrin siihen, että vastustajalla on vaikea pelata minua vastaan. Tykkään taklata ja pelata molemmilla jaloillani mahdollisimman paljon eteenpäin, Ikonen kuvailee.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä! Suuntaa ostoksille Tiketin kausikorttikauppaan tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön

Pelaajaprofiili: Lasse Ikonen

 • lempinimi: Iksa
 • syntynyt: 19.1.2003
 • syntymäpaikka: Dallas, Texas (USA)
 • kansalaisuus: suomi & yhdysvallat
 • pituus: 174 cm
 • pelipaikka: keskikenttä
 • vahvempi jalka: oikea
 • sopimus TPS:n kanssa: 2025
 • aiemmat seurat: OLS, AC Oulu, Gnistan (laina)

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

 • maalivahti: Olli Hakanpää
 • puolustus: Elias Collin, Oscar Häggström, Baba Mensah, Eero Uusitalo
 • keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho, Lasse Ikonen
 • hyökkäys: Onni Helén, Umar Bala Muhammed, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
 • valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen, apuvalmentaja Henri Jussila, maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi, fysiikkavalmentaja Michael Oliphant, talenttivalmentaja Kalle Tallqvist

Pelaajaesittely: Lasse Ikonen

Lisää uutisia