Nuori laitapuolustaja Oscar Häggström siirtyy Tepsiin ja aloittaa viidennen kautensa Miika Nuutisen valmennuksessa

Puolustaja Oscar Häggström

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura saa uuden vahvistuksen, kun laitapuolustaja Oscar Häggström, 19, liittyy joukkueeseen 2+1-vuotisella sopimuksella.

TPS:n päävalmentaja Miika Nuutinen tuntee Häggströmin jo pitkältä ajalta, sillä laitapuolustaja on pelannut edelliset neljä kautta Nuutisen valmentamissa joukkueissa. Yhteisten vuosien aikana Häggström on tehnyt Nuutiseen vaikutuksen sekä pelitaidoillaan että asenteellaan.

– Oscar on nuori pelaaja, jolla on korkea potentiaali. Hän on monikäyttöinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan kentän eri alueilla ja auttamaan joukkuetta hyökkäyspelaamisen kaikissa vaiheissa. Puolustussuuntaan häneltä löytyy tarvittavaa kamppailuvalmiutta, tilannekovuutta ja kykyä riistää pallo, Nuutinen luonnehtii.

– Hän on todella määrätietoinen nuori urheilija, jolla on korkeat tavoitteet ja joka tekee paljon töitä saavuttaakseen tavoitteensa. Pukukopissa Oscar on ollut tosi pidetty pelaaja, ja hän kuului Klubi 04:ssä joukkueen kapteenistoon, Nuutinen taustoittaa.

Häggström vaihtaa joukkuetta nyt toistamiseen Nuutisen vanavedessä. Edelliset kaksi kautta Häggström on kantanut isoa vastuuta Nuutisen valmentaman HJK Klubi 04:n puolustuksessa. Miesten Kakkosen peleistä Häggströmillä on kokemusta yhteensä 40 ottelun verran. Junioriuransa hän huipensi vuonna 2021 B-juniorien Suomen mestaruuteen Nuutisen valmentamassa Käpylän Pallossa.

– Kyllä sillä oli minulle tosi iso merkitys, että Miika toimii Tepsissä päävalmentajana. Hän on tosi analyyttinen valmentaja, joka tietää paljon futiksesta. Hänen kanssaan on hyvä tehdä duunia joka päivä ja tykkään myös tosi paljon hänen pelifilosofiastaan, Häggström kertoo.

Nuutisen mukaan laitapuolustajilla on tärkeä rooli hänen pelitavassaan, ja siksi onkin erityisen hyödyllistä saada puolustuksen laidalle pelaaja, jolle pelisysteemin perusperiaatteet ovat jo ennestään tuttuja.

– Laitapuolustajan pelipaikkarooliin liittyy pelisysteemissäni asioita, joita muualla ehkä tehdään vähän eri tavalla. Omassa pelifilosofiassani laitapuolustajat eivät pelkästään liiku klassisesti sivurajaa pitkin, vaan rooli on aika monipuolinen ja siinä tarvitaan monenlaista osaamista. ”Hägis” on sitä koulua käynyt jo useamman vuoden ajan hyvällä menestyksellä, Nuutinen sanoo.

Tulevalla kaudella Häggströmillä on edessään hyppäys uudelle, korkeammalle sarjatasolle. Nuorukainen uskoo sopeutumista Ykkösliigaan helpottavan tutun pelitavan, jossa hän pääsee pelaamaan vahvuuksillaan.

– Olen aggressiivinen ja sähäkkä pelaaja, joka tykkää pelata kovaa. Hyökkäyssuuntaan suurimmat vahvuuteni ovat pallon kuljettaminen ja vastustajan ohittaminen. Koen, että Miikan tapa peluuttaa jalkapalloa sopii minulle hyvin.

Häggström on edustanut Suomea nuorisomaajoukkueissa, sekä U18- että U19-ikäluokassa. Nuori pelimies ei arastele asettaa pitkän ajan tavoitettaan korkealle tasolle.

– On ollut hienoa päästä pelaamaan poikamaajoukkueissa. Isona tavoitteena minulla on jonain päivänä päästä pelaamaan Huuhkajissa.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat nyt myynnissä! Tiketin kausikorttikauppaan pääset tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

  • puolustus: Oscar Häggström, Umar Bala Muhammed, Eero Uusitalo
  • keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho
  • hyökkäys: Onni Helén, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
  • valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen

Pelaajaesittely: Oscar Häggström

Lisää uutisia