Nuori laitapuolustaja Elias Collin monivuotisella sopimuksella TPS-paitaan

Elias Collin

Turun Palloseura on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen laitapuolustaja Elias Collinin kanssa. Collin, 20, siirtyy TPS:ään AC Oulun Veikkausliiga-joukkueesta.

Nurmijärveltä kotoisin oleva Collin ponnisti liigakentille jo 18-vuotiaana. Kahdella edelliskaudella nuori laitapuolustaja on pelannut yhteensä 22 liigaottelua AC Oulun ja FC Hakan riveissä. TPS-paitaan Collin siirtyy suuremman vastuun perässä ja mielessään seuraavan askeleen ottaminen pelaajana.

– Päävalmentaja Miika Nuutinen otti minuun yhteyttä ja kertoi, millaista prosessia Tepsissä aletaan rakentaa. Kiinnostuin heti, sillä olen pelannut Miikan valmennuksessa Käpylän Pallon B-junioreissa ja koin silloin menneeni pelaajana paljon eteenpäin. Tavoitteena on, että sama toistuu nyt täällä Turussa, Collin sanoo.

Collinilla on taustaa poikien maajoukkueesta ja hän on pelannut yhden U19-maaottelun. TPS:n päävalmentaja Nuutisen mukaan turkulaisjoukkue saa Collinista erittäin motivoituneen nuoren urheilijan.

– Eliaksella on erinomaiset ominaisuudet laitapuolustajalle. Hänellä on nopeutta ja kestävyyttä sekä hyvä vasen jalka. Elias on todella urheilullinen kaveri ja ikäisekseen erittäin kypsä ihminen, joka pystyy ottamaan vastuuta omasta kehittymisestään, Nuutinen luonnehtii.

Collin saapui TPS:n testiin joulukuun alussa ja oli mukana harjoitusotteluissa Gnistania ja Dziugasia vastaan. Testijakson jälkeen sekä pelaaja että seura halusivat sitoutua kaksivuotiseen sopimukseen.

– Jos mietitään pelaajan kehityksen kannalta, niin vuosi on monesti aika lyhyt aika. On hienoa, että Elias halusi sitoutua meihin pidemmäksi aikaa. Samalla me pystymme sitouttamaan pelaajia pidemmäksi aikaa meidän käyttöömme, jotta koko joukkuetta ei tarvitse aina kausien välissä rakentaa uudestaan, Nuutinen sanoo.

– Kaksivuotinen sopimus tuo nuorelle urheilijalle sellaista tietynlaista jatkuvuutta ja rauhaa. Pystyy keskittymään täysillä päivittäiseen työhön, eikä tarvitse alkaa miettimään, että mitä sitten seuraavalla kaudella. Pääsee samassa ympäristössä kehittämään sekä itseään että joukkuetta, Collin kokee.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä! Suuntaa ostoksille Tiketin kausikorttikauppaan tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

  • maalivahti: Olli Hakanpää
  • puolustus: Elias Collin, Oscar Häggström, Baba Mensah, Eero Uusitalo
  • keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho
  • hyökkäys: Onni Helén, Umar Bala Muhammed, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
  • valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen, apuvalmentaja Henri Jussila, maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi, fysiikkavalmentaja Michael Oliphant, talenttivalmentaja Kalle Tallqvist


Pelaajaesittely: Elias Collin

Lisää uutisia