Nuori hyökkääjä Onnipekka Pajula solmi jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa

Jalkapallon Miesten Ykkösen sarjakauteen valmistautuva Turun Palloseura on solminut jatkosopimuksen hyökkääjä Onnipekka Pajulan, 19, kanssa. Pajula jatkaa uraansa kasvattajaseurassaan 1+1-vuotisella sopimuksella.

TPS:n nuori hyökkääjälupaus on jo pitkään tiedetty lahjakkaaksi pelaajaksi, mutta murtautumista edustusjoukkueeseen ovat viime vuosina häirinneet useat loukkaantumiset. Nyt Pajula on saanut treenata koko talven täysin terveenä ja katsoo positiivisin mielin tulevaan.

– Viime vuoden sopimushaastattelussa puhuin läpimurrosta, mutta nyt se siirtyy sitten tähän kauteen. Jokainen TPS-perheen jäsen tulee kyllä näkemään, mitä meikäläinen osaa. Kyllä ne taidot sieltä tulevat esille, kun saan ehjän harjoituskauden alle ja pääsen hyvään fyysiseen kuntoon, Pajula uskoo.

Juniorivuosinaan Pajula teki maaleja kovalla tahdilla ja murtautui poikien maajoukkueeseen. Nuoren hyökkääjän otteet herättivät kiinnostusta myös ulkomailla, ja Pajula siirtyikin 16-vuotiaana lainasopimuksella hollantilaiseen FC Groningenin akatemiaan.

– Hollannin-reissu oli hyvä ja opettavainen kokemus. Toki se oli vaikeaa nuorena poikana olla pois perheen ja kavereiden luota toisessa maassa. En kuitenkaan kadu hetkeäkään sitä, että lähdin sinne. Oli hyvä päästä näkemään, mitä toiset juniorit ulkomailla tekevät.

Tavoitteistaan ja unelmistaan nuori hyökkääjä ei ole missään vaiheessa luopunut.

– Kyllä se tavoite on edelleen isoissa sarjoissa, se tulee jalkapalloilijan sydämestä. Haluan jalkapallosta itselleni ammatin, Pajula kertoo.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikaisen mukaan tuleva kausi on Pajulalle iso näytönpaikka. Pajula tuo mustavalkoisten hyökkäykseen juonikkuutta ja laukaisutaitoa.

– Onnipekalla on pitkä loukkaantumiskierre takana ja paljon töitä edessä. Meillä on kova luotto hänen kykyihinsä ja siksi teimme sopimuksen. Hän on seuran oma kasvatti, jolla on edellytykset kasvaa erittäin hyväksi jalkapalloilijaksi, Laurikainen näkee.

– ”OP” on aika yllätyksellinen pelaaja. Hänellä on kyky tehdä tosi yllättäviä käännöksiä. Joidenkin toisten pelaajien liikkeet voi nähdä jo hyvin ennakkoon, mutta Onnipekalla on sellaista oveluutta, ettei puolustajien ole helppo lukea hänen peliään. Hän on myös hyvä viimeistelijä, se on ehdottomasti hänen vahvuutensa, Laurikainen analysoi.

Tulevaan kauteen TPS lähtee uuden valmennusjohdon voimin, kun joukkoja johtaa Mika Laurikainen yhdessä pelaajavalmentaja Kasper Hämäläisen ja muun taustatiimin kanssa. Pajula kokee, että Laurikaisella ja Hämäläisellä on valmentajina paljon annettavaa hänelle.

– Henkilökohtaisesti se oli oikein iloinen uutinen, että Mika tuli tähän päävalmentajaksi. Meillä oli Mikan kanssa hyvä keskustelu ennen kuin allekirjoitin sopimuksen. Hän sanoi suoraan, mitä hän minulta vaatii. Oli hyvä käydä läpi, että mitä odotetaan ja mitä niihin odotuksiin vastaaminen vaatii.

– ”Kappe” on nähnyt futismaailmaa ja operoi kentällä aika samalla alueella kuin minä. Hän pystyy antamaan sellaisia pieniä vinkkejä, että mistä kannattaa palloa hakea ja minne kannattaa juosta. Kapen kanssa on tosi helppo pelata, ja uskon että meidän pelityylimme sopivat hyvin yhteen. Kaikkeni teen sen eteen, että verkko heiluu tulevalla kaudella ja pääsen näyttämään osaamiseni.

Valokuva median käyttöön


TPS:n kausikortit kaudelle 2023 ovat myynnissä. Osta omasi Tiketistä!

Lisää uutisia