Nuorekas TPS lähtee vailla paineita Naisten liigaan

Naisten liigassa viime kaudella yhdeksänneksi tullut TPS luottaa tulevallakin kaudella uusien nuorten pelaajien esiinmarssiin. Joukkueen päävalmentajaksi on palannut Jouni Alen ja vahvaa taustatukea on tiedossa B-tyttöjen joukkuetta luotsaavalta Sami Haltialta. TPS:n osalta kausi alkaa ensi lauantaina Espoon Laaksolahden keinonurmella FC Honkaa vastaan klo 15.30 alkaen.

TPS:n kahden edellisen kauden loput ovat olleet parhaimmasta jännityselokuvasta, mutta sitä viihdettä joukkue ei enää kaipaa. TPS haluaa uida turvallisille vesille jo hyvissä ajoin ennen kihelmöiviä päätöskierroksia. Tällä kaudella sarja jakantuu 18 kierroksen jälkeen ylempään ja alempaan loppusarjaan. Mitalikamppailuihin pääsee mukaan kuusi parasta ja neljä heikointa ratkoo keskuudestaan putoajan.

– Meillä on nuori, mutta myös yllätysvalmis joukkue. Viides sija olisi ihan hieno juttu ja sehän tarkoittaisi pelejä ylemmässä loppusarjassa, kauden 2012 koko Suomen parhaaksi lupaavaksi tyttöpelaajaksi valittu Julia Tunturi pohdiskelee.

TPS:n edustusjoukkue tekee kauden 2013 aikana tiivistä yhteistyötä B-tyttöjen joukkueen sekä Ykkösessä pelaavan kemiöläisen KSF:n kanssa. Kemiön riveistä löytyy muun muassa entinen nuorten maajoukkuepelaaja Mira Uronen, jolla olisi varmasti edelleen myös liigakentillä annettavaa.

– Joukkueen rinki on vielä aika kapea, mutta kyllä meiltä jokaiselle pelipaikalle osaamista löytyy, Tunturi uskoo.

TPS on menettänyt viime kaudesta kapteeninsa Tiina Vatasen porilaisen NiceFutikseen ja lupaavan hyökkääjän Juliette Kempin Åland Unitedin paitaan. 

Toppari Emmi Montosen toivotaan pukevan TPS-paidan päälleen myös alkavalla kaudella, vaikka sopimusta ei vielä ole. Hyökkäyspään monikautinen syömähammas Tiia Tikkanen on parhaillaan Yhdysvalloissa ja myös hänen paluunsa on edelleen mahdollista.

– Mikäli Tikkanen ei palaisi, lähtisi meiltä saman tien puolet viime kauden maaleista. Tällä hetkellä meillä on entistä nuorempi joukkue josta kyllä löytyy paljon taitoa ja intoa. Nyt on vastuuta tarjolla, Alen muistuttaa.

– Meitä on veikattu aika yleisesti putoajaksi, mutta altavastaajan asema sopii meille hyvin. Kyllä me lähdemme siitä, ettei kahden edellisen kauden viimeisten kierrosten kaltaisia loppunäytelmiä enää nähdä, vaan sarjapaikka on hallussa jo hyvissä ajoin, Alen painottaa.

Alen lupaa, että turkulaiset näkevät raikkaan, iloisen, viihdyttävän ja aktiivisen Palloseuran. Hän muistuttaa samalla kuitenkin siitä, että nuoruus saattaa aiheuttaa myös yllättäviä ailahteluita suorituksissa. Niinhän se on, nuoruuden into vaan pitää kääntää oikeaan suuntaan ja kohdistaa oikeisiin asioihin. Ikääntyvän joukkueen ongelmaa ei todellakaan ole, sillä joukkueen kokeneimmatkin pelaajat ovat syntyneet 1990-luvun puolella.

– Nuorissa pelaajissa piilee meidän voimamme, mutta meiltä vaaditaan täydellistä onnistumista nimen omaan joukkueena, Alen kiteyttää.

TPS:n maalivahtiosasto säilyi täysin ennallaan, kun maajoukkueringissä mukana ollut Katja Kankaanpää ja Karoliina Lindstedt jatkavat raitapaitojen maali tilkitsemistä. Onnistuneen puolustuspelin kivijalka alkaa olla muurattu, kun heidän turvanaan häärii eräs Naisten liigan parhaista toppareista, Siiri Hammar.

Lisää uutisia