Njazi Kuqi palaa Veikkausliigaan TPS:n riveissä

Veikkausliigan pronssijoukkue TPS on solminut kauden 2011 kattavan sopimuksen hyökkääjä Njazi Kuqin kanssa. 28-vuotias Kuqi pelasi viimeksi Veikkausliigaa FC Lahden paidassa kausina 2002-04. Kuqi keräsi Lahden kausinaan tililleen yhteensä 53 liigaottelua ja viimeisteli niissä myös 16 maalia. Lahden kausien jälkeen Kuqin ura on jatkunut ulkomailla.

– Minulla on kuukausi aikaa olla täydessä kunnossa ennen kuin Veikkausliiga alkaa ja se valmistautumisaika riittää kyllä minulle, Kuqi lupaa.

 – Liityn nyt joukkueen harjoitusrinkiin mukaan ja tahdon auttaa parhaani mukaan joukkuetta. Viime kaudella TPS menestyi hyvin ja sitä menestystä tässä nytkin haetaan, hän vielä muistuttaa.

Kuqi siirtyi kauden 2004 jälkeen Englantiin Birmingham Cityyn, josta hän jatkoi lainasopimuksilla Blackpooliin ja Peterboroughiin. Englannista Kuqi jatkoi Hollannin kautta Saksaan. Saksan 2. Bundesliigassa pelaavassa TuS Koblenzissa sarjaotteluita kertyi yhteensä 38 ja maaleja yhdeksän. Viime syksynä Kuqi siirtyi vuoden mittaisella sopimuksella Skotlantiin Dundee FC:n joukkueeseen. Talousvaikeuksiin ajautunut Dundee joutui kuitenkin sanomaan peräti kahdeksan pelaajasopimusta, mukaan lukien Kuqin sopimus, ennen aikojaan irti.

Kuqi debytoi Suomen A-maajoukkueessa 12.3. 2005 Kuwaitia vastaan ja hän teki avausottelussaan heti maalin. Yhteensä A-maaotteluita on kertynyt kolme ja maaleja on syntynyt yhtä monta. Toistaiseksi viimeisin maaottelu on MM-karsintaottelu Saksaa vastaan. Nuorten maaotteluissa Kuqi on edustanut Suomea kahdeksan kertaa.

– Hän on juuri sen tyylinen hyökkääjä, mitä me haimmekin. Uskon, että hän tuo aivan uusia ulottovuuksia meidän hyökkäyspeliimme. Nasse on iso ja vahva, mutta samalla myös erittäin taitava pelaaja, päävalmentaja Marko Rajamäki toteaa tyytyväisenä.

Lisää uutisia