Niklas Pyyhtiä siirtyy lainasopimuksella FC Honkaan

Keskikenttäpelaaja Niklas Pyyhtiä siirtyy kauden 2021 kattavalla lainasopimuksella takaisin Veikkausliigaan, nyt FC Hongan riveihin. 17-vuotias Pyyhtiä solmi kasvattajaseuransa TPS:n kanssa kauden 2022 loppuun asti ulottuvan jatkosopimuksen viime lokakuussa. Niklaksen uudessa sopimuksessa oli kuitenkin Veikkausliigapykälä ja FC Honka täytti tässä tilanteessa sen ehdon.

-Olemme neuvotelleet FC Hongan kanssa ja saimme aikaiseksi taloudellisesti järkevän kokonaisuuden. Kun me teimme sopimuksen Niklaksen kanssaan, uskoimme vielä tietysti omaan liigapaikkaamme. Halusimme kuunnella tässä uudessa tilanteessa kuitenkin pelaajaa ja kunnioittaa myös hänen tahtoaan. Totta kai me olisimme halunneet Niklaksen kuitenkin pitää, TPS:n urheilujohtaja Mika Laurikainen myöntää.

-Tämä laina tuo meille lisää resursseja uusien pelaajien hankintaan. Tämän tyyppisiä maan sisäisiä siirtoja on ollut aika vähän. Jos Honka haluaa hänet omakseen, on lunastuksen tapahduttava vuoden 2021 aikana. Me haluamme tarjota nuorille eteenpäin pyrkiville pelaajille vastuuta myös jatkossa. TPS on ollut viime vuosien aikana yksi maan parhaista väylistä kohti kansainvälisiä kenttiä ja haluamme pitää siitä kiinni, Laurikainen painottaa.

Vuoden 2003 ikäluokkaa oleva Pyyhtiä debytoi viime kaudella Veikkausliigassa. Hän pelasi kauden 2020 aikana yhteensä 16 liigaottelua TPS:n paidassa ja viimeisteli niissä yhden maalin. Pyyhtiä kuuluu myös U18-ikäluokan maajoukkueeseen.

Lisää uutisia