Niilo Saarikivi tuo nopeutta ja taitoa Tepsiin – ”Keskikentän kaasupoljin”

Turun Palloseura on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen keskikenttäpelaaja Niilo Saarikiven, 20, kanssa. Saarikivi siirtyy TPS:ään Veikkausliigaa viime kaudella pelanneesta FC Hongasta.

Hongan junioriputken läpi kulkenut Saarikivi on neljän viime kauden aikana pelannut yhteensä 35 Veikkausliiga-ottelua espoolaisten edustusjoukkueessa. Miesten Kakkosessa Saarikivi on pelannut 30 ottelua FC Honka Akatemiassa. TPS-paitaan nuori keskikenttäpelaaja saapuu mielessään selkeä läpimurto edustusjoukkuetasolle.

– Keskustelimme päävalmentaja Miika Nuutisen kanssa pelitavallisista asioista ja roolistani kentällä. Ajattelemme jalkapallosta hyvin samalla tavalla Miikan kanssa. Uskon, että Tepsin tulevan kauden pelitapa tukee vahvuuksiani pelaajana, Saarikivi sanoo.

Saarikivi pystyy pelaamaan sekä laitahyökkääjänä että keskikentällä kymppipaikalla. Urallaan hän on pelannut molemmilla pelipaikoilla, mutta näkee vahvuuksiensa tukevan erityisesti kymppipaikan roolia.

– Tavoitteenani on ottaa joukkueesta mahdollisimman iso rooli. Haluan tuoda paljon tehoja hyökkäyspäässä ja sitä kautta auttaa joukkuetta voittamaan, Saarikivi tuumaa.

TPS:n päävalmentaja Nuutinen kuvailee Saarikiveä keskikentän kaasupolkimeksi, joka tuo vauhtia joukkueen pelaamiseen.

– Niilo on todella taitava pelaaja, jonka kosketukset ja kuljetukset ovat teknisesti hyvin puhtaita. Niilo on pienikokoinen, mutta vikkeläjalkainen ja nopea pelaaja. Hänen pelaamiselleen on tyypillistä korkea intensiteetti – kentällä tapahtuu koko ajan asioita, kun Niilo on siellä. Jos hänen rooliaan meidän pelaamisessamme pitäisi kuvailla, niin hän on sellainen keskikentän kaasupoljin, Nuutinen luonnehtii.

Saarikivi on kuulunut Suomen poikien maajoukkueeseen U15–U19-ikäluokissa. Hän onkin Nuutiselle entuudestaan tuttu pelaaja juuri nuorisomaajoukkuetoiminnan kautta, jossa Nuutinen oli aiemmin mukana VJS:n talenttivalmentajana toimiessaan.

– Valmentajalle on helppo tuoda joukkueeseen pelaajia, jotka jo jollain tasolla tuntee. Olen alusta asti sanonut, että on tärkeää, millainen persoona pelaaja on ja mitä hän ajattelee työnteosta joukkueen eteen. Niilo sopii pelaajana ja persoonana erinomaisesti meidän joukkueeseemme, Nuutinen tietää.

Monia TPS:n uusia pelaajahankintoja yhdistää nuorisomaajoukkuetausta. Nuutinen kertookin, että joukkueeseen on tietoisesti etsitty pelaajia, joilla on potentiaalia kehittyä ja ottaa seuraavat askeleet pelaajana.

– Pelaajahankinnat juontavat juurensa siihen, miten me haluamme pelata. Haluamme olla energinen ja juoksuvoimainen joukkue, joka pystyy määrittelemään pelaamisen temmon. Se tarkoittaa sitä, että me tarvitsemme pelaajia, jotka pystyvät pelitavan vaatimuksiin vastaamaan. Meidän asemamme pelaajamarkkinoilla Ykkösliigan joukkueena on sellainen, että pitää pyrkiä löytämään joukkueeseen pelaajia, joilla on vielä mittaamatonta potentiaalia, Nuutinen taustoittaa.

Nuutinen kertoo, että Palloseuran joukkueeseen etsitään potentiaalisten nuorten lisäksi myös muutamaa selkeää profiilipelaajaa.

– On ollut tärkeää, että olemme saaneet joukkueeseen kiinnitettyä niin omista junioreista kuin ulkopuolelta sellaisia pelaajia, joilla näemme mahdollisuuden läpimurtoon. Haemme myös joukkueeseen vielä muutamaa selkeää profiilipelaajaa, jotka jo lähtökohtaisesti ovat ihan sarjatason parhaimpia pelaajia.

TPS:n kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä! Suuntaa ostoksille Tiketin kausikorttikauppaan tästä linkistä.

Valokuva median käyttöön

Pelaajaprofiili: Niilo Saarikivi

 • lempinimi: Nipa
 • syntynyt: 6.6.2003
 • syntymäpaikka: Helsinki
 • kansalaisuus: suomi
 • pituus: 169 cm
 • pelipaikka: keskikenttä/laitahyökkääjä
 • vahvempi jalka: oikea
 • sopimus TPS:n kanssa: 2024+1
 • aiemmat seurat: FC Wild, FC Honka

TPS:n kauden 2024 sopimustilanne

 • maalivahti: Olli Hakanpää
 • puolustus: Elias Collin, Oscar Häggström, Baba Mensah, Eero Uusitalo
 • keskikenttä: Aapo Boström, Hanjin Cho, Lasse Ikonen, Niilo Saarikivi
 • hyökkäys: Onni Helén, Umar Bala Muhammed, Tuomas Pippola, Veeti Pohtio, Riku Riski
 • valmennus: päävalmentaja Miika Nuutinen, apuvalmentaja Henri Jussila, maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi, fysiikkavalmentaja Michael Oliphant, talenttivalmentaja Kalle Tallqvist


Pelaajaesittely: Niilo Saarikivi

Lisää uutisia