Netta Laasio jatkosopimukseen – jo kymmenes kausi Palloseurassa

Turun Palloseura on solminut kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen Netta Laasion kanssa. Laasio on turkulaisille jalkapallon ystäville tuttu nimi, sillä hän debytoi Palloseurassa jo vuonna 2012 ja pelasi ensimmäisen ottelunsa edustusjoukkueessa vuotta myöhemmin. Laasio nousi heti ensimmäisellä kaudellaan joukkueen vakioavaukseen, eikä tahti ole pieniä poikkeuksia lukuunottamatta hyytynyt. Kaudella 2020 Laasio pelasi täydet minuutit viidessätoista ottelussa. Hän on tyytyväinen siitä, että hän saa pukea Palloseuran paidan myös seuraavalla kaudella.

– On aina hienoa pukea oman kasvattajaseuran paita päälle. Olen pelannut Tepsissä koko ikäni ja voin sanoa, että vaikka itse lähtisin joskus jonnekin muualle pelaamaan, niin Tepsi olisi silti osa minua. TPS on hieno seura, joka on tarjonnut minulle paljon.

Syksyn putoaminen oli myös Laasiolle kova isku, jonka toipuminen vaati oman aikansa, mutta nyt katseet ovat jo tiukasti tulevassa kaudessa.

– Viimeisen pelin jälkeen otin kaksi viikkoa lomaa niin fyysisellä, kuin henkisellä tasolla. Piti sulatella sitä, mitä oli tapahtunut ja miettiä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Loppujen lopuksi päätös Tepsiin jäämisestä oli kuitenkin suhteellisen helppo. Edessä olisi paljon uusia mahdollisuuksia niin itselleni kuin joukkueelle.

Kauden 2020 aikana Laasio pelasi laidalla niin puolustuspäässä, kuin hyökkäyksessä ja esitti hyviä otteita molemmissa päissä. Laasio sai itselleen myös tilastomerkinnän, kun hän upotti pallon FC Hongan maaliin.

– Kauden edetessä pääsin pelaamaan vähän korkeammalla, joten sain luotua hyviä maalipaikkoja ja sain itsekin iskettyä pallon kertaalleen maaliin asti. Itse kuitenkin pidän tärkeimpänä asiana sitä, että kausi oli melko tasaista tekemistä, eikä seassa ollut kauheasti huonompia hetkiä. Pyritään siihen, että tulevalla kaudella tekemisen laatu pysyy hyvänä ja saadaan luotua entistäkin enemmän vaarallisia paikkoja vastustajan päätyyn.

Palloseura menee tulevaan kauteen uuden valmennuksen alaisuudessa, mutta harjoituksissa on näkynyt uusien kasvojen lisäksi myös paljon tuttuja kasvoja. Laasion mukaan esivaikutelmat ovat olleet hyviä.

– Akusti jätti heti ensimmäisellä tapaamisella hyvän fiiliksen. Nyt ollaan päästy treenaamaan pari viikkoa ja olen huomannut, että meillä on samat näkemykset pelitavasta. Akusti on todella omistautunut rooliinsa joukkueen päävalmentajana. Hän tekee paljon työtä ja etsii niitä pieniäkin asioita, joita voidaan vielä parantaa. On ollut hienoa nähdä, että treeneissä on ollut niin uusia kasvoja, kuin tuttujakin pelaajia. Saadaan hyvä porukka tulevalle kaudelle!

Laasio on ollut Palloseuran pitkäaikainen runkopelaaja ja hän onkin joukkueen kokeneimpia pelaajia. Hänen mielestään sen pitää tulevalla kaudella näkyä, mutta Laasio ei itse lähde spekuloimaan tulevaa vastuuta.

– Tulevana kautena yksi tärkeimpiä asioita on se, että pystyn jatkamaan siitä, mihin viime kauden lopussa jäin. Pitää pystyä näyttämään nuoremmille esimerkkiä ja ottamaan sitä roolia, joka edessä on. Olen toki valmis ottamaan vastuuta, jos sitä tarjotaan, mutta en lähde olettamaan mitään. Teen vain oman osuuteni mahdollisimman hyvin ja katson, mihin se riittää. Haluan olla jokaisessa harjoituksessa ja treeneissä paras mahdollinen versio itsestäni. Nostetaan yhdessä Tepsi takaisin Liigaan ja katsotaan, jos saisin itsekin iskettyä maalin.

Päävalmentaja Akusti Salonen on iloinen siitä, että Laasio päätti jäädä Turkuun ja on onnistunut lunastamaan ne odotukset, joita häntä kohtaan on ollut.

– Netan kohdalla voi sanoa, että hän on ainakin alussa vastannut valmentajan huutoon. Hän on ottanut hyvin vastaan tarjotun roolin, johtaen hyvin esimerkillään. Netta on juuri sen tyylin pelaaja, jota olen joukkueeseen etsinyt. Hänen vahvuuksiaan on kyky pelata useampaa roolia. Oli todella hienoa, että Netta jäi Turkuun ja uskon, että hän tulee olemaan iso ilo joukkueelle.

 

Tämän sopimuksen myötä TPS haluaa kiittää kaikkia vuodesta 2020 ja toivottaa kaikkea hyvää vuodelle 2021!

Lisää uutisia