Naisten Ykkösen viimeisessä ottelussa vieraita Oulusta

Naisten Ykkönen päättyy Palloseuran osalta lauantaina, kun ONS Oulusta saapuu kauden viimeisessä ottelussa Urheilupuiston yläkentälle. 

Viidestä edellisestä ottelustaan ONS on napannut kolme voittoa ja kaksi tasapeliä ja niiden avulla joukkue on varmistanut, että se on vähintään karsinnoissa. TPS puolestaan on napannut kaksi voittoa, yhden tasapelin ja kaksi tappiota. Edellisellä kierroksella ONS kaatoi VJS:n 3-0 lukemilla, kun taas TPS koki 1-0 tappion VIFK:n vieraana. Vaikka edellisen kierroksen tuloksien myötä varmistui, ettei TPS voi enää karsintoihin nousta, ei se päävalmentaja Akusti Salosen mukaan ole tällä viikolla näkynyt.

– Treeniviikko on sujunut ihan normaaliin tapaan. Vaikka sarjataulukossa ei ehkä varsinaisesti panosta ole, niin jokaisessa ottelussa on panosta kolmen pisteen muodossa ja sitä lähdetään tietysti hakemaan myös lauantaina. Kaikki muu on toissijaista.

Voitolla tai tasapelillä ONS varmistaa nousun, mutta Salonen ei usko, että oululaisten otteet tulevat kauden muissa otteluissa nähdystä muuttumaan.

– En usko, että ONS lähtisi tähän peliin muuttamaan mitään sen kummemmin, sillä siitä saattaa olla jopa enemmän haittaa kuin hyötyä. Oulussa tehtiin ensimmäisellä puoliajalla pari heikkoa ratkaisua ja ONS rokotti niistä aika vahvasti. Toisella puolikkaalla saatiin hyvä ote, mutta tuomaristo hylkäsi meiltä pari maalia, kun taas toisessa päässä samanlainen maali hyväksyttiin. Se tietysti muuttaa peliä, mutta jos ensimmäisellä puoliajalla oltaisiin oltu fiksumpia, niin tulos olisi voinut olla hyvin toinen.

Kauden viimeisen ottelun alla on hyvä katsoa nopeasti päävalmentajan päällimmäisiä tunteita kuluneesta kaudesta ja viimeisestä ottelusta.

– Mielenkiintoinen, opettava ja hyvin antoisa kausi. Välillä on ollut pettymyksiä, mutta kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kausi. Toivotaan, että yleisö löytää lauantaina yläkentälle ja saataisiin vaikka tuplattua yleisömäärä kauden viimeiseen peliin!

Joukkueen pelaajia on kauden aikana nosteltu esiin tasaiseen tahtiin, mutta Jatta Keskitalo on onnistunut välttelemään haastatteluja melko kovalla prosentilla. Päätimme selvittää, miten se on onnistunut.

– Hyvä kysymys! Veikkaan, että olen vain onnistunut olemaan tarpeeksi huomaamaton. Olen pyrkinyt menemään ensimmäisenä koppiin ja ensimmäisenä olen myös pyrkinyt tulemaan ulos. Tällä tavalla pystyn karkaamaan ennen kuin ehditään kysyä haastatteluun. Voisi ajatella niin, että olen vain delegoinut omat haastatteluni muille! Pitkään tämä onnistui, mutta ei valitettavasti ihan loppuun asti!

Kausi alkoi Keskitalon osalta rikkonaisesti, sillä loukkaantumiset sotkivat talven valmistautumista. Mukaan päästiin pieneltä takamatkalta, mutta kauden aikana vastuuta on tullut niin avauksessa, kuin vaihdon kautta.

– Kauden aloitus ei ollut mikään paras mahdollinen, sillä vasta helmikuussa pääsin treenaamaan kunnolla. Lähtökohdat olivat siis haastavat, mutta jos ottaa kaiken huomioon, niin ihan hyvä kausi. Olen ollut niin avauksessa, kuin tullut myös vaihdosta sisään ja tuonut tuoreita jalkoja ja intoa kentälle. Olen oppinut kauden aikana sen, että pitää olla kärsivällinen ja painaa kovaa muiden mukana.

Keskitalo on heiluttanut maaliverkkoja kauden aikana kaksi kertaa. Kauden ensimmäinen osuma tuli TPS:n ja EBK:n välisessä kohtaamisessa ja toinen osuma tuli edellisessä kotiottelussa VJS:aa vastaan.

– Molempia maaleja on yhdistänyt se, että Laura Linnala on antanut molempiin hyvän esityön ja olen itse ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja sain iskettyä pallon verkkoon. Ei ehkä mitään kauneimpia mahdollisia maaleja, mutta kaikki lasketaan! Toivotaan, että kauden viimeisessä ottelussa saan maaliverkot tötterölle ja saan esitellä kotiyleisölle ”lentokonetuulestusta”!

Vaikka edessä on jo kauden viimeinen peli, tuntuu Keskitalosta, että kausi on vasta hetki sitten alkanut. Vaikka kauden päätös onkin vähän haikea, niin Keskitalo toivoo, että viimeinen ottelu voidaan päättää voitonjuhliin.

– Kausi on mennyt ihan hujauksessa! Omalla tavallaan tuntuu, että pelit alkoivat vasta hetki sitten, mutta toisaalta ehkä nyt on hyvä kohta päättää kausi, kun kelitkin viilenevät. Onhan se tietysti vähän haikeaa päättää kausi tähän. Lauantaina on varmasti kova peli, sillä ONS on todella hyvä joukkue, joka pelaa tiiviisti ja kurinalaisesti. Oulussa peli ei ollut parasta mahdollista, mutta lauantaina täytyy vaan olla tarkkana ja osua omista paikoista, niin pääsemme juhlimaan vielä kerran kotiyleisön edessä!

 

TPS – ONS, 2.10. 13:00, Urheilupuiston Yläkenttä

Lisää uutisia