Naisten Ykkösen parhaana keskikenttäpelaajana palkittu Viivi Spets jatkaa Tepsissä

Keskikenttäpelaaja Viivi Spets, 20, jatkaa peliuraansa Turun Palloseurassa kaudella 2023. TPS ja Spets ovat allekirjoittaneet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

TPS juhli viime vuonna Naisten Ykkösen mestaruutta ja nousua Kansalliseen Liigaan. Spets pelasi 20 ottelua ja oli mustavalkoisten avainpelaaja. Spetsin hyvät otteet huomattiin myös vastustajajoukkueissa. Naisten Ykkösen pelaajat äänestivät Spetsin sarjan heinäkuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi. Toisen hienon tunnustuksen Spets sai kanssapelaajiltaan kauden päätteeksi, kun hänet valittiin Naisten Ykkösen parhaaksi keskikenttäpelaajaksi.

– Viime kausi meni hyvin sekä joukkueelta että itseltäni. Kun joukkueena pelasimme hyvin yhteen ja noudatimme sovittua taktiikkaa, niin siinä oli itsekin sitten helppo onnistua. Henkilökohtaisesti olen todella kiitollinen siitä, että sain kanssapelaajilta valinnan kuukauden pelaajaksi ja parhaaksi keskikenttäpelaajaksi, Spets sanoo.

Paraisilta kotoisin oleva Spets on pukeutunut TPS:n mustavalkoiseen paitaan jo 10-vuotiaasta juniorista lähtien. Spets debytoi Palloseuran edustusjoukkueessa liigakaudella 2018. Uuden kauden lähestyessä tunnelmat ovat innokkaat ja luottavaiset.

– Kun olemme nyt kaksi vuotta rakentaneet tätä juttua Naisten Ykkösessä, niin ehdottomasti halusin jatkaa Tepsissä ja nähdä, että mihin rahkeemme riittävät Kansallisessa Liigassa. Mielestäni meillä on hyvät lähtökohdat tulevaan kauteen. Kun katsoo joukkueen nimilistaa, niin meillä sekä hyviä uusia vahvistuksia että hyvällä tavalla jatkuvuutta.

TPS:n päävalmentaja Akusti Salosen mukaan Spetsin jatkosopimus on joukkueelle pelillisesti erittäin tärkeä. Spets auttaa monipuolisella osaamisellaan joukkuetta niin puolustuspelissä kuin hyökkäysvaiheen pelinrakentelussa.

– On tosi tärkeää, että Viivi jatkaa joukkueessa. Viivin työ kentällä on sellaista, että se ei välttämättä näy silloin, kun hän pelaa, mutta kun hän ei ole pelaamassa, niin sen kyllä huomaa, että jotain puuttuu, havainnollistaa Salonen.

– Viivi on kova katkomaan ja menee lujaa tilanteisiin. Hänestä ei vastustaja helposti mene ohi. Pallonriistojen jälkeen hän pystyy rakentamaan meidän peliämme. Kaiken kaikkiaan Viivi on erittäin hyvä pelaaja niin puolustussuuntaan kuin hyökkäyssuuntaankin, Salonen suitsuttaa.

Valokuva median käyttöön

Lisää uutisia