Naisten Ykkönen: TPS matkaa Mustan pitsin yöhön Raumalle

TPS:n naisten edustusjoukkueen seuraava koitos Naisten Ykkösessä on edessä tulevana perjantaina 29.7., kun joukkueen tie vie valtatie 8:aa pitkin kohti Raumaa. Ottelu on osa Raumalla järjestettävää Mustan pitsin yötä ja ottelua on mainostettu Pitsispesiaalina. Ennakkotietojen mukaan paikan päälle on tulossa runsaasti yleisöä.

– Sehän on vain tosi hyvä, että yleisöä tulee paikan päälle. Siitä saa lisää fiilistä pelaamiseen, TPS:n hyökkääjä Nelly Lehtilä sanoo.

TPS lähtee otteluun alla viimeviikkoinen voitto KuPS Akatemiasta maalein 2–0. Siitä saadut hyvät kokemukset on pyritty ottamaan mukaan valmistautuessa tämän viikon koitokseen.

– Voitosta jäi hyvä maku suuhun. Nyt haluamme hakea kolme pistettä kotiin ja pysyä voittojen tiellä, Lehtilä tuumaa.

Perjantainen vastustaja Pallo-Iirot löytyy sarjataulukosta sijalta kahdeksan. Se ei kuitenkaan kerro koko totuutta joukkueen vahvuudesta. Raumalaisjoukkue on ollut erityisen vahva ennen kaikkea kotikentällään, jossa se on voittanut kuudesta kamppailustaan kolme, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt vain kerran. Sarja-avausta lukuunottamatta (VJS-voitto 3–0) on ”Iirojen” kaikki muut kotipelit ovat olleet todella vähämaalisia, eikä vierasjoukkue ole tehnyt kuudessa ottelussa kuin kaksi maalia.

– Meidän pitää uskaltaa luottaa omaan juttuumme ja siten saamme luotua maalipaikkoja. Sitten nämä maalipaikat pitää pystyä hyödyntämään tehokkaasti, Lehtilä ruotii.

Lehtilä on TPS:n paras maalintekijä viidellä osumallaan. Koko Ykkösen maalitilastossa se riittää neljännelle sijalle. Maalipörssiä johtaa Pallo-Iirojen Aino Varkoi, joka on tehnyt yhdeksän maalia eli yli puolet joukkueensa täysosumista.

– En ota maalinteosta turhaa stressiä. Pyrin keskittymään siihen, että pystyn pelissä luomaan maalipaikkoja itselleni ja joukkuekavereilleni. Maaleja on kuitenkin aina mukava tehdä ja hyvän tekemisen kautta niitä tulee, Lehtilä sanoo.

Pallo-Iirot–TPS. Naisten Ykköstä perjantaina 29.7. kello 17 Äijänsuo Stadionilla.

Kuva: Janne Hirvensalo

Lisää uutisia