Naisten Ykkönen: TPS haluaa pysyä voittokannassa

TPS:n naisten edustuksen kausi jatkuu ensi sunnuntaina 29.5. vierasottelulla Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Voittoisan VJS-ottelun jälkeen mustavalkoiset haluavat jatkaa kauttaan voitokkaasti myös Ilves-ottelussa.

Taru Kalliovaara liittyi kesken viime kauden TPS-nuttuun ja on pelannut tällä kaudella tehokkaasti. Maaliensa lisäksi hän on antanut useampaan osumaan ratkaisevan maalisyötön.

– Ensisijaisesti muutin Turkuun opiskeluiden perässä, mutta suunnitelmani aikaistuivat, koska halusin liittyä TPS:aan jo ennen koulun alkua. Aloitin viime syksynä Turun yliopistossa opiskelemaan kauppatieteitä, Kalliovaara sanoo.

TPS:n sisäisen maalipörssin kärkitila on jaettu Nelly Lehtilän ja Kalliovaaran kesken. Molemmat ovat viimeistelleet kuvalla Ykkösen kaudella kolme maalia. Kalliovaara on pelannut tällä kaudella laitahyökkääjänä. Pelipaikka on pelaajalle hieman vieras, mutta se ei ole näkynyt pelaajan otteissa mitenkään.

– Siihen nähden on mennyt hyvin, että en ennen TPS:aa siirtymistäni ollut aiemmin laitahyökkääjänä pelannut. Aiemmin pelasin pääasiassa keskikentän keskustassa ja viime kauden alussa pelasin ennen Turkuun siirtymistäni laitapakkina, Kalliovaara kertoo.

Kalliovaaran mukaan tappiollinen ottelu PKKU:ta vastaan toimi hyvänä herätyksenä joukkueelle.

– Ei yksittäinen tappio vaikuta vielä joukkuehenkeen muuta kuin positiivisesti. Nyt tiedämme sen, mitä meiltä vaaditaan voittaaksemme otteluita, Kalliovaara tuumaa.

PKKU-kamppailun jälkeen TPS palasi voittojen tielle reippaalla 4–0-kotivoitolla VJS:sta. Kalliovaara piti voitollista peliä monta astetta parempana ja tasaisempana kuin mitä PKKU-ottelu oli. Nyt katseet on käännetty vieraskoitokseen Ilvestä vastaan.

– Rehellisyyden nimissä henkilökohtaisesti Ilves ei herätä sen suurempia tuntemuksia. Nuori ja taitava joukkue on sieltä vastaan tulossa, mutta monilta pelaajilta puuttuu kokemus tältä tasolta. Emmeköhän me sieltä lähde hakemaan täyttä pistepottia, Kalliovaara sanoo.

Ilves/2–TPS. Sunnuntaina 29.5. kello 14:00 Kauppi 3, TN.

Lisää uutisia